Hyppää sisältöön

Miten perustaa uusi lähetyspiiri?

Pienpiiri

Jokainen pienpiiri on omannäköisensä, ja kokoontumiskerrat rakentuvat eri tavoin. Kuva: Mervi Viuhko.

Monet kipuilevat sen kanssa, että eivät löydä itselleen sopivaa lähetysryhmää tai saman henkisiä ystäviä. Kuulin lähetyspiirien vetäjien palaverissa Parikkalan Saarella seuraavan kertomuksen uuden ryhmän syntymisestä. Kun Maija halusi perustaa lähetyspiirin, hän ryhtyi tuumasta toimeen. Lähetyssihteerin kanssa he tekivät tekstin kirkollisiin ilmoituksiin. Kun päivä tuli, niin ainoastaan Maija saapui paikalle. Hän ei tästä lannistunut. Hän rukoili, luki Raamattua ja lähettien kiertokirjeitä, ja teki käsitöistä.

Seuraavalla kerralla tapahtui sama uudelleen. Maijan lisäksi kukaan muu ei tullut. Mutta Maija rukoili, luki ja teki hyvillä mielin käsitöitä. Näin tapahtui neljän kuukauden ajan. Sitten tuli joulu, ja Maija laati lähetyssihteerin kanssa ilmoituksen kirkollisiin lähetyspiirin joulumyyjäisistä. Silloin muutama ihminen kiinnostui. “Onko kylässämme todella lähetyspiiri, minäkin haluan siihen”, kyseltiin.  Näin sai alkunsa elinvoimainen lähetyspiiri.

Unelmoi rohkeasti uudesta

Olin mukana Run for Missions -juoksussa Tampereella syksyllä. Siellä kuulin, että erään lähetyspiirin johtotähtenä on juokseminen ja Toivoa naisille -työ. Uusia ideoita on monia, ja vain mielikuvitus on rajana. Mieleeni tulee esimerkiksi ruokapiiri, jossa illallistetaan ystävien kesken ja rukoillaan & kerätään varoja lähetystyölle.

Jos on vahva näky työstä, niin se kantaa kyllä, vaikka aluksi unelmoisi yksin. Helpoimmin unelmat toteutuvat, jos löytää työparin itselleen. Mutta aina voi myös kantaa omaa unelmaansa Jumalalle rukouksessa. Useimmiten se kantaa hedelmää ennemmin tai myöhemmin.

Unelmoidaan yhä uudelleen uusista lähetysryhmistä ja tavoista tehdä työtä! Ja mikä parasta, et ole koskaa yksin unelmiesi kanssa. Meille on annettu lähetyskäskyn yhteydessä lupaus: “Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt: 28:20. Lähetyksen asialla et koskaan voi olla yksin!

Katso pienryhmän perustajan muistilista!