Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden taitona rakkaus

Ystävykset Marja Ja Pheary

“Kiitos, sisko.” Hymy nousee kasvoilleni, kun luen tämän viestin Messengeristä. Pheary Yin (kuvassa vas.) pitää minua siskonaan, vaikka asuu toisella puolella maailmaa. Olemme tavanneet kerran. Kumpikin oli kaukana kotoa ja tarvitsi uutta ystävää. Siksi tutustuminen oli helppoa medialähetyskonferenssissa Taiwanilla. Yhteisenä linkkinä meillä oli yhteistyö Kambodžan perheradiotyössä.

Kun aloitan uutta vuotta, mieleeni tulvii kuvia menneestä ja odotuksia tulevasta. Mielessäni ovat kohtaamani ihmiset sekä Suomessa että maailmalla. Jännittäviä vaiheita on luvassa, kun odotan uuden ystäväni Kamolthip Prapunpongin tuloa Suomeen. Emme ole koskaan tavanneet, mutta välillämme on vahva side. Olemme pohtineet, mitä kaikkea viisumihakemuksissa Suomeen tarvitaan. Ja mitä seurakuntavierailuilla häneltä odotetaan.

Sähköpostiviestit ovat viuhahdelleet Thaimaan ja Suomen välillä, mutta sitäkin nopeampi on rukouksen silta. Kamolthip Prapunpong toimii FEBC-Thaimaan sekä radiotoimittajana että ohjelmatoiminnan ja kuuntelijapalvelun päällikkönä. Hän tapaa kuuntelijatapaamisissa monia kustantamamme ohjelman kuuntelijoita. On huimaa ajatella, että tämä nainen näkee yhteistyömme hedelmää kasvoista kasvoihin. Keväällä saamme kuulla siitä lisää.

Rakkautta yli rajojen

Vuoden alussa olemme työtoverini Mervin kanssa saaneet pähkinän purtavaksi. Pohdimme tulevaisuuden juttuja ja sitä, mitä digitaalisuus tuo tullessaan. Olemme seikkailleet netissä, lukeneet kirjoja ja tehneet muistiinpanoja. Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta yksi on varmaa. Jos haluamme muuttaa maailmaa, meidän pitää osata rakastaa. Tähän päätyi myös Perttu Pölönen kirjassaan Tulevaisuuden lukujärjestys.

Kristillisen kirkon työssä rakkaus yhdistää heitäkin, jotka eivät tunne toisiaan. On varsin ihmeellistä, että yhteyksiä syntyy niin helposti. Ja on hienoa, että suuri joukko lähetysväkeä rakastaa niitäkin lähimmäisiä, joita ei ole koskaan nähnyt. Salaisuus onkin rakkaudessa. Uskallan väittää, että ei meidän rakkaudessa, vaan Jumalan rakkaudessa. “Sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan.” 1. Joh. 4:7. Tämä on kirkon vahvuus.

Uusia ystäviä

Sain aloittaa vuoteni vierailemalla Parikkalan seurakunnassa. Tuossa eteläkarjalaisessa seurakunnassa vallitsi mukava meininki. Medialähetystyö kiinnosti, ja saimme tarkastella loppiaisen näkökulmasta Jumalan suunnitelmaa maailmaamme varten. Loppiaisena tietäjät johdettiin Jeesuksen luo ja sitten kiertotietä eri kautta omaan maahansa. Jeesuksen perhe vältti lasten surmaamisen, koska Jumala johdatti heidät pakoon.

Yhdessä seurakunnan kanssa ihmeteltiin tätä ja määrätietoista pelastussuunnitelmaa, joka toteutuu Jeesuksessa. Tämä kaikki yhdistää meidät maailmanlaajaan kirkkoon, jossa saamme olla toimimassa. Kirkko saa kasvot jokaisessa kohtaamisessa, olkoon se sitten kasvokkain tai virtuaalisesti.

Uskon, että tästä vuodesta tulee jännittävä. Tapaamme ystäviä maailmalta niin seurakunnissa kuin vaikka Lähetysaika-katsauksissa.

“Toivon siule kaikkee hyvvee”, toivotteli minulle Parikkalassa tapaamani uusi ystäväni Päivi postikortissaan. Samaa toivottelen sinulle armon vuonna 2020. Uskon, että uudet ystävät niin Suomesta kuin ulkomailta opettavat meille jotain rakkaudesta ja sen lähteestä. Siinä on tulevaisuus ja toivo.

Oletko jo ottanut osaa Sansa-visaan, josta voi voittaa matkan aasialaisten ystävien luo? Klikkaa visaan!

Mistä päin maailmaa löytyvät kambodžalaiset ja thailaiset ystäväni? Testaa maatietoasi!