Hyppää sisältöön

Sansa lähettää Tiina Virtasen Hollantiin TWR-Euroopan työhön

Tiina Virtanen ja Per Birkeli

Tiina Virtanen on usein toiminut ulkomaisten vieraiden tulkkina Sansan tilaisuuksissa. Puhumassa Norea Mediemisjonin johtaja Per Birkeli Norjasta Medialähetyspäivillä Hyvinkäällä. Kuva: Sami Heinomo.

Helsinkiläinen HSO-sihteeri Tiina Virtanen on medialähetystyön konkari. Hän oli ensimmäisen jakson Sansan palveluksessa vuosina 1985−1996. Palveluspaikkoina olivat TWR:n Euroopan-toimisto Hollannissa, ICMC-konferenssi Englannissa ja TWR:n toimisto Monacossa.

Tämän jälkeen Tiina Virtanen siirtyi muihin tehtäviin ja palasi Sansaan 2001−2002, jolloin hän työskenteli puoli vuotta SAT-7:n toimistolla Kyproksessa. Jälleen muiden tehtävien sekä Mongoliassa Kylväjän lähettinä vietetyn kahden vuoden työkauden jälkeen Tiina kutsuttiin Sansaan vuonna 2010. Tehtävänimike on materiaalikoordinaattori, ja työsuhde jatkuu.

Lähettikonkari on pitkään odottanut uutta mahdollisuutta

Tänä keväänä Sansaan tuli tieto, että TWR-Euroopan toimistolla Hollannissa on avoinna tehtävä, jossa Tiina Virtasen työkokemuksen ja ominaisuudet omaava ihminen olisi suureksi hyödyksi. Sansan hallitus päätti huhtikuussa 2017 lähettää Tiinan tammikuussa 2018 kolmen vuoden työkaudelle TWR-Euroopan mediapalvelut-osastolle Barneveldiin.

− Olen pitkään ollut valmis lähtemään uudelleen, jos mahdollisuus tarjoutuu. Nyt olen todella innostunut, sillä koen, että pitkä työkokemukseni sekä Sansassa että aiemmin TWR:ssa on valmistanut minua tähän, Tiina Virtanen sanoo.

− Medialähetystyössä on hienoa kuulla ja lukea kuuntelijoiden ja katsojien palautteita ja todistuskertomuksia. Niitäkin olen paljon käsitellyt viimeisten vuosien aikana. Esimerkiksi palautteiden saamiseksi työalueilta Sansaan on eri toimistoissa paljon ikään kuin piilossa olevaa työtä, jota ilman työn tuloksista ei kuultaisi.

− Barneveldin toimiston kansainväliseen tiimiin on jo jonkin aikaa etsitty lähetystyöntekijää monipuolisiin hallinnollisiin tehtäviin. Nyt näyttää, että se tulen olemaan minä, Tiina Virtanen iloitsee.

Teksti on julkaistu myös toukokuun Lähde-lehdessä 3/2017.