Hyppää sisältöön

Domini Life -mobiilisovellus kannustaa rukoukseen ja tuo iloa arkeen

työryhmä

Projektitiimiläiset Kalle Virta (vas.), Mervi Viuhko, Matti Mäkinen, Vesa Häkkinen, Ilkka Kastepohja, Tero Pesonen esittelevät Domini Lifea. Kuvasta puuttuvat Marko Pihlajamaa, Timo Reuhkala ja Jari Sippola. Kuva: Leena Punkari.

Uunituore älypuhelimiin ladattava Domini Life -sovellus kokoaa yhteen kristillisiä mediasisältöjä monesta eri lähteestä. Usean toimijan yhteistyöllä syntynyt mobiilisovellus julkistetaan virallisesti lauantaina 2. joulukuuta Turussa pidettävässä valtakunnallisessa Kristuspäivässä.

Domini Life sai alkusysäyksen lähes kaksi vuotta sitten, kun Sansan verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko katseli junassa muita matkustajia:

– Jokainen askarteli älypuhelimensa parissa. Silloin oivalsin, että juuri puhelimeen pitäisi saada hengellisen elämän virikkeitä. Kännykkäsovellus kulkee mukana kaikkialle.

Suomen oloissa ainutlaatuinen mobiilisovellus kokoaa yhteen useita toimijoita. Hankkeen vetäjinä toimivat Sansa ja Kansan Raamattuseura.

Nimi on uskontunnustus

Nimi Domini Life, Herran elämä, on kuin uskontunnustus, joka muistuttaa, että elämä kuuluu Herralle. Mobiilisovelluksen punaisena lankana on rukous. Työryhmän toiveena onkin, että sovellus vahvistaa rukoilevaa elämäntapaa.

Suunnitteluvaiheessa mielessä oli ruuhkavuosia elävä nuori aikuinen, joka on kiinnostunut hengellisistä asioista mutta ei osallistu seurakunnan toimintaan säännöllisesti tai ei löydä itselleen sopivaa tapaa osallistua.

– Unelmoin, että tieto uskon uudistavasta voimasta ja sen laittamisesta eteenpäin kulkisi taskuissa ja laukuissa mobiilissa muodossa. Domini Life kutsuu todistajan tehtävään ja mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen, kuvailee Mervi Viuhko.

Voimasanoista uutisiin ja maailmalle

Domini Life koostuu erilaisista osa-alueista. Rukousseinälle voi jättää omia esirukouspyyntöjä ja rukoilla toisten jättämien aiheiden puolesta. Uutissivustossa voi seurata kristillisten medioiden uutisvirtaa. Matkalla-osiossa saa tietoa järjestöjen työstä maailmalla, ja Voimasanoja-osio tarjoaa Raamatun jakeen joka päivälle.

Sansan ja Kansan Raamattuseuran lisäksi Domini Lifen projektitiimissä ovat mukana Kirkon lähetystyön keskus, TietoPiiri sekä Suomen lähetysneuvoston alainen nuorten aikuisten lähetystyön edistämisen työryhmä, NALE.

Valmiissa sovelluksessa on monia muitakin sisältökumppaneita. Etenkin uutisia tulee monesta lähteestä. Tekninen toteuttaja on Valu Digital Oy. Kirkon Mediasäätiö on myöntänyt hankkeelle 10 000 euron tuen.

Sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille nettisivulta domini.life tai sovelluskaupoista.