Hyppää sisältöön

Erja Tillgren ja Roy Rissanen siunattiin lähetystyöhön Porvoossa

Medialähetyspäivien messussa Porvoon tuomiokirkossa siunattiin lähetystyöhön tänään 25. syyskuuta kaksi Sansan uutta lähetystyöntekijää, mediastrategi Erja Tillgren Itävaltaan ja varainhankinnan johtaja Roy Rissanen Kyprokselle.

Erja Tillgren on jo aloittanut ensimmäisen työkautensa Itävallassa MediaWorksin palveluksessa. MediaWorks varustaa paikallisia tiimejä ympäri maailmaa printti- ja digitaalisella medialla, ja mediastrategina Erja Tillgren auttaa paikallisia tiimejä kehittämään omaa mediastrategiaansa. Porvoon suomalainen seurakunta on porvoolaislähtöisen Erja Tillgrenin nimikkoseurakunta.

Roy Rissanen aloittaa ensimmäisen työkautensa lokakuun alussa. Hän johtaa Kyproksella satelliittitelevisio SAT-7:n kansainvälistä varainhankintaa, jotta SAT-7:n mediatyö voi kasvaa, vaikuttaa ja kehittyä.

Messussa rukoiltiin myös Kyproksella olevan Sirpa Rissasen puolesta. Roy Rissasen puolisolla, Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian alueen aluepäällikkönä toimivalla Sirpa Rissasella on menossa kolmas työkausi Sansan lähettämänä.

“Kantakaa toistenne taakkoja”

Messussa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo saarnasi Galatalaiskirjeestä (Gal. 6:2–10), joka alkaa taakkojen kantamisesta.

− Toisten taakkojen kantaminen ei ole helppoa. Me emme siinä useinkaan onnistu. Välillä onnistumme tukemaan toisiamme läpi hyvien päivien, mutta harvemmin läpi huonojen päivien.

Kauniilta ja rohkaisevilta tuntuvat Galatalaiskirjeen sanat ovat piispan mukaan pikemminkin kauhistuttava vaatimus:

− Enhän minä pysty elämässäni toisten taakkoja kantamaan. En ainakaan laajasti, en kaikkien lähimmäisteni enkä ainakaan jatkuvasti. Ja samalla tajuan, että eihän minusta ole Kristuksen lain toteuttajaksi, vaikka kovasti sitä toivoisinkin.

Laki tekee ihmisen pieneksi

Piispa Teemu Laajasalo muistutti, että laki tekee ihmisen pieneksi, jotta Jumala saa olla suuri. Ihmisen tehtävä ei ole vedota omiin tekoihinsa vaan Kristuksen tekoihin.

− Tämän tajuamisesta me ihmisetkin kykenemme hetkellisesti pieniin lähimmäisenrakkauden tekoihin tietäen, että emme jaa omaa hyvyyttämme vaan pieniä pitoisuuksia Kristuksen rakkaudesta. Tietäen, että meidän pelastuksemme ei ole kiinni meidän teoistamme vaan Kristuksen teoista. Tietäen, että saamme heittää myös omat huolemme Jumalan kannettavaksi – olla vapaita taakoista, jotka Kristus voimallaan kantaa ja olla vapaita kaikista huolista, jotka Jumala voimallaan itse puolestamme huolehtii.

− Sitä voimaa, rakas lähetysväki, teidän tehtävänne on levittää, välittää ja julistaa. Kristuksen voimaa, joka voi muuttaa ja vapauttaa ihmisen elämän kokonaan. Kristuksen voimaa, joka voi poistaa ihmisen hirveimmät huolet. Kristuksen voimaa, joka voi saada meidät kantamaan toistemme taakkoja. Ja Kristuksen voimaa, joka voi synnyttää armeliaisuutta ja ymmärrystä niitä kohtaan, jotka ihmisten silmissä ovat kaiken armeliaisuuden ja ymmärryksen ulkopuolella.

Ensi vuonna Hyvinkäällä

Vuosi 2023 on Sansan 50-vuotisjuhlavuosi. Medialähetyspäiviä vietetään silloin itseoikeutetusti Hyvinkäällä, jossa järjestö sai 9.6.1973 alkunsa. Juhlavuoden Medialähetyspäivien ajankohta on 9.−11.6.2023.

Taivaan vallat Porvoossa -Medialähetyspäivillä nähtiin eilen lauantaina perinteinen kapulanvaihto, jossa Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Pontus Salmi luovutti viestikapulana toimivan veiviradion Hyvinkään seurakunnan vt. kirkkoherra Virpi Koivistolle.

Yle Radio 1 radioi Medialähetyspäivien messun Porvoon tuomiokirkosta. Messu on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Messu on myös katsottavissa Kirkko Porvoossa -YouTubesta: