Maailman naiset tulivat lähelle Pirkkalassa
Pirkkalassa maisteltiin paratiisin hedelmiä, tunnettiin tuskaa maailman naisten rinnalla ja koettiin lämpöä yhteisen rukouksen yhdistäminä. Kuva: Liisa Heinänen.
Tunnelmat vaihtuivat paratiisin valosta maailman naisten kärsimyksen mustaan tuskaan, kun naiset kokoontuivat Toivoa naisille -iltapäivään Pirkkalassa lauantaina.
− Innostava tunnelma, ilmassa on naisenergiaa, näin Minnamaaria Gauffin kuvasi Varjosta valoon -tapahtumaa.
Gauffin tuli Orivedeltä hiippakunnalliseen tapahtumaan, jossa oli lähes 60 osanottajaa. Hän kertoi olevansa uusi Oriveden Toivoa naisille -rukousryhmässä.
− Olen ollut mukana vasta kerran, ja tykkäsin valtavasti. Ryhmään oli helppo tulla mukaan, hän kertoi.
Samalla kyydillä Orivedeltä Pirkkalaan tullut Marjatta Mustonen kertoi innostuneensa Toivoa naisille -rukoustyöstä vuonna 2013, kun hän kuuli liikkeen perustajan Marli Spiekerin puhuvan Ylöjärvellä.
− Tämä on minulle tärkeää. Vaikkapa naisten koulutuksessa ja terveydenhoidossa on vielä paljon parannettavaa. Haluan, että naisilla on mahdollisuus kuulla Jumalan rakkaudesta Jeesuksessa. Omassa ryhmässäni koen yhteyttä ja luottamusta, kun olemme oppineet tuntemaan toisiamme, hän sanoo.
Ennustajia ei tarvita
Toivoa naisille -työ on osa kansainvälisen medialähetysjärjestö TWR:n työtä. Suomessa sen taustajärjestönä on Sansa. Itävallan Wienissä asuva Sansan lähetystyöntekijä Eeva Vähäsarja kertoi kuulumisia Turkista, Romaniasta ja Ukrainasta, joissa hän vieraili äskettäin yhdessä työn kansainvälisen johtajan Peggy Banksin kanssa. Näissä maissa lähetetään Toivoa naisille -radio-ohjelmia. Suomalaiset tukevat taloudellisesti Turkin tuotantoa.
− Ohjelmia räätälöidään kuhunkin kulttuurin sopivaksi. Ukrainalaiset ovat runollista ja taiteellista kansaa. Ohjelman lopussa on aarrearkku, jossa luetaan runoja. Kuuntelijatkin saavat lähettää niitä, Vähäsarja kertoi.
Ukrainassa järjestettyssä naistenpäivässä oli 90 osallistujaa, Turkin vastaavaavassa tilaisuudessa oli 100. Turkissa teemana oli pelko ja torjunta.
− Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan ihmisten suurin pelonaihe on epäonnistuminen. Toiseksi suurin on kuoleman pelko. Turkissa toimitetaan myös farsinkielisiä ohjelmia Iraniin. Iranissa käydään ennustajilla kysymässä tulevaisuudesta. Heille on uutinen, että ennustajille ei tarvitse mennä vaan tulevaisuus on Jumalan käsissä, Vähäsarja kertoi.
Myötätuntoa pakolaisille
Kangasalta Pirkkalaan tullut Pirjo Rasi kertoi tuntevansa myötätuntoa erityisesti pakolaisnaisia kohtaan, koska on itsekin asunut vieraassa kulttuurissa.
− Suomessakin on ongelmia, mutta maailman naisten vaikeudet ovat potenssiin monta. Rukous voi tuntua pieneltä avulta, mutta toivon, että sillä on suuri vaikutus.
Maija Korpi kertoi kuulleensa Toivoa naisille -työstä, mutta heränneensä mukaan vasta nähtyään hunnutettuja naisia Thaimaassa.
− Rukous yhdistää meitä toisimme. On virvoittavaa rukoilla yhdessä.
Pirkkalan seurakunnan kappalainen Denise Gauffin-Kostilainen pyysi jokaista rikkomaan vasaralla savuruukun ja ottamaan yhden sirun käteensä.
− Sirua ei heitetä menemään. Jumala tekee siitä uutta.
Hän neuvoi, miten rauhoittaa mieltään, kun haluaa keskittyä rukoukseen:
− Hengitä Jeesuksen nimeä. Sisään nimen alkutavu ja ulos lopputavu.
Koirakinkerit Juvalla
Sunnuntaina Suomen seurakunnissa kerättiin kolehti Sansan Toivoa naisille -työlle. Medialähetys oli esillä monissa kirkoissa, kun Sansan työntekijät ja vapaaehtoiset olivat mukana toteuttamassa messuja ja lähetystilaisuuksia.
Sansan seniorityöntekijä Seija Uimonen kertoo, että Juvalla vietettiin messun lisäksi koirakinkereitä, syötiin hirvikeittoa ja myytiin kirkonmäellä makkaraa ja lettuja Toivoa naisille -työn hyväksi. Hänen oma koiransa Milo esiintyi kaksi kertaa.
− Työ ja harrastekoiria oli omistajineen paljon mukana. Jokainen sai koirakortin, jossa oli jae Raamatusta, Uimonen kertoo.
Liisa Heinänen