Hyppää sisältöön

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman 25-vuotisjuhlaa vietettiin ilon ilmapiirissä – katso tallenne!

Pastori Jukka Norvanto ja eläkkeellä oleva toimittaja Inga-Lill Rajala muistelivat Raamattu kannesta kanteen -ohjelman alkuvaiheita ja 17 vuotta kestänyttä yhteistyötään. Kuva: Mervi Viuhko.

Medialähetys Sanansaattajien Raamattu kannesta kanteen (Rkk) -ohjelma täytti 25 vuotta 3. maaliskuuta. Merkkipäivää juhlittiin sunnuntaina 24. huhtikuuta Lohjalla Vivamon loma- ja kurssikeskuksessa vapaaehtoisille järjestetyn Lähetysvarustamo-viikonlopun yhteydessä.

Mukana juhlassa olivat Rkk-ohjelmien opettaja, pastori Jukka Norvanto, Sansan toiminnanjohtaja Arto Antturi, Sansan viestintäjohtaja Mervi Viuhko sekä ohjelmaa toimittaneet Inga-Lill Rajala ja Elisheva Karonen.

Ohjelmassa oli muun muassa opetusta rukouksesta Raamatussa, muistelua vuosien varrelta, juontajavisa sekä Elina ja Heikki Uusikylän musiikkia. Juhlan jälkeen oli tarjolla kakkukahvit.

Rukousta Jumalan tahdon mukaisesti

Raamattuopetuksen teema oli Jukka Norvannolle mieluinen, sillä häneltä on tulossa kirja samasta aiheesta.

Kokenut opettaja totesi, että toisinaan ihminen ei saa sitä mitä hän pyytää. Voi olla, että ajankohta ei ole oikea tai sitten Jumala näkee, ettei pyynnön toteuttaminen olisi hänen lapsensa parhaaksi. Hän rohkaisi kuulijoita luottamaan kuitenkin siihen, että Jumala on luvannut kuulla rukoukset, kun ihminen rukoilee hänen tahtonsa mukaan.

– Kun elämme Jumalan yhteydessä, voimme turvallisin mielin luottaa siihen, että hän vastaa rukouksiimme. Meidän ei tarvitse lähestyä Jumalaa epävarman kerjäläisen asenteella, vaan saamme rohkeasti pyytää Jumalan tahdon tapahtumista, Norvanto sanoi.

Juhlatunnelmaa luonnon kauneuden keskellä

Rkk-juhlan juontanut Sansan mediakoordinaattori Elisheva Karonen oli kiitollinen onnistuneesta juhlasta. Hän oli päävastuussa kiitosjuhlan valmisteluista.

– Ilolla muistelen Jukan raamattuopetusta, Inga-Lillin ja Jukan muisteluita, Elinan ja Heikin koskettavia lauluja ja ylipäätään ilon, kiitollisuuden ja luonnon kauneuden ilmapiiriä. Kiitän Jumalaa siitä, että me saamme opiskella Raamattua ja viettää tällaisia juhlia, hän totesi.

– Haluan kiittää myös kaikkia paikan päällä tai suoratoiston kautta mukana olleita. Jatketaan Raamatun opiskelua edelleen.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa juhlitaan yhdessä 25 vuotta täyttävän Radio Dein kanssa keskiviikkona 11.5. klo 20.00–22.30 Dein taajuudella. Tervetuloa kuulolle!

Katso Jukka Norvannon opetuksen sisältämän Rkk-juhlan tallenne! Lähetys alkaa kohdasta 9 min. 13 sek.