Hyppää sisältöön

Raamattu kannesta kanteen on edelleen Radio Dein kuunnelluin ohjelma

Avoin Raamattu ja radiostudio.

Raamattu kannesta kanteen tavoittaa Radio Dein taajuuksilla viikoittain noin 130 000 ja päivittäin noin 25 000 kuuntelijaa. Kuva: Marjaana Keränen.

Sansan tuottamalla Raamattu kannesta kanteen -ohjelmalla (Rkk) on edelleen vankka kuulijakunta, selviää Radio Dein ja Kansallisen radiotutkimuksen tiedoista. Radio Deissä Jukka Norvannon raamattuopetuksia on radioitu vuodesta 1997, ja alusta asti Rkk on ollut yksi suosituimpia ohjelmia. Rkk puolustaa edelleen paikkaansa Radio Dein kuunnelluimpana ohjelmakokonaisuutena.

Radio Dein tietojen mukaan Raamattu kannesta kanteen -ohjelma tavoittaa tällä hetkellä viikoittain noin 130 000 kuuntelijaa ja päivittäin noin 25 000 kuuntelijaa. Radio Deissä Raamattu kannesta kanteen lähetetään viitenä päivänä viikossa. Lisäksi ohjelmaa radioidaan Järviradiossa sekä Ruotsissa Radio Boråsissa ja Norjassa saamelaisradio Radio DSF:ssa.

Radio Dein varatoimitusjohtaja Lauri Nurminen myöntää, että Raamattu kannesta kanteen on edelleen Radio Dein kuunnelluin ohjelma. Lisäksi hän paljastaa, että kuunnelluimpien ohjelmien joukosta löytyy muitakin raamattuohjelmia. Nurmisen mukaan Radio Dein yhteistyökumppanien ohjelmakokonaisuuksista muun muassa Kansanlähetyksen kustantamat Raamattuavain ja Raamattuavain extra sekä Suomen Raamattuopiston Radioraamattupiiri ovat suosittuja.

Raamattu kiinnostaa

Rkk:n toimittaja Marjaana Keräsen mukaan luvut kertovat, että raamattuopetukselle on tilausta:

− On upea uutinen, että Raamattu kannesta kanteen on edelleen niin kuunneltu ohjelma, tämä tieto lämmittää sydäntä. Ennen kaikkea iloitsen suuresti siitä, että Raamattu kiinnostaa ihmisiä ja raamatunopetukselle on tilausta. Se, että suosituimpien ohjelmien joukossa on muitakin raamattuohjelmia, kertoo mielestäni selkeää viestiä siitä, että suomalaiset kristityt pitävät Raamattua arvossa ja ovat kiinnostuneita tutkimaan Sanaa.

− Se on meillä Sansassa myös yksi tavoite, että Rkk-ohjelman kautta voisimme kannustaa ja rohkaista ihmisiä avaamaan Raamatun ja tutkimaan itse, mitä sinne on kirjoitettu. Raamattuun tuntuu liittyvän paljon oletuksia ja väärinkäsityksiäkin, joten on hyvä, että jokainen voi itse lukea Raamattua ja kuunnella myös laadukasta ja luotettavaa opetusta siihen liittyen, Keränen summaa.

Raamattu kannesta kanteen -opetuksien suosiosta kertoo myös se, että Rkk-mobiilisovellus on tuoreimpien lataustietojen mukaan aktiivisessa käytössä yli 21 000 älylaitteessa. Maksuton mobiilisovellus sisältää noin 600 tuntia Jukka Norvannon raamattuopetuksia, ja se on ladattavissa sovelluskaupoista.