Hyppää sisältöön

Lauren Libby: TWR:llä on ”iso ääni Jeesukselle”

Lauren Libby Sansan toimistolla.

– Jos mietit, onko sillä merkitystä, että olet mukana medialähetystyössä, voin vakuuttaa: on merkitystä. Olen nähnyt, kuinka monen ihmisen elämä on täysin muuttunut, vakuuttaa TWR:n pääjohtaja Lauren Libby. Kuva: Sami Heinomo.

– TWR on yksi maailman laajimmista sisällön jakajista, ellei jopa laajin. Olemme isompi kuin esimerkiksi CNN tai kansalliset yleisradioyhtiöt. En sano tätä ylpeilläkseni vaan totean, että Jumala on saanut sen aikaan. Meillä on “iso ääni Jeesukselle” eri puolilla maailmaa. Käytämme sitä tuomaan toivoa, sanoo TWR:n pääjohtaja Lauren Libby.

TWR:llä on kansallisia toimijoita ja yhteistyökumppaneita 64 maassa, kuten Sansa Suomessa. TWR onkin yksi Sansan tärkeimmistä ja pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista. Ensimmäinen Sansan tukema ja TWR:n radioima ohjelma oli venäjänkielinen.

Aiemmin Trans World Radio -nimellä toiminut medialähetysjärjestö tuottaa kristillisiä ohjelmasisältöjä 230 kielellä, ja niitä voi seurata 190 maassa. Radio-ohjelmien kuuluvuusalueella asuu 4,2 miljardia ihmistä.

– Koko ajan ympäri vuorokauden puhumme jossakin päin maailmaa, Lauren Libby toteaa.

TWR haluaa tuoda toivoa

Hiljattain Suomessa vieraillut Lauren Libby aloitti TWR:n johdossa joulukuussa 2008. Vuosikymmen on ollut tapahtumarikas. Myös mediaympäristö on muuttunut huimasti, ja TWR:n työn kattavuusalue on kaksinkertaistunut.

– On ihmeellistä nähdä, kuinka Jumala kasvattaa tätä työtä. Etsimme jatkuvasti tilaisuuksia puhua yhä suuremmalle ihmisjoukolle, Lauren Libby sanoo.

Radio-ohjelmat ovat saaneet rinnalleen erilaisia digitaalisia jakelualustoja. Yhä useampia ohjelmia voi kuunnella netissä ja sovelluksilla – missä ja milloin vain. Esimerkiksi TWR360-sovelluksella voi kuunnella ohjelmia 69 kielellä. Joka päivä lähes 60 000 ihmistä eri puolilla maailmaa kuuntelee sen kautta ohjelmia.

Kattavuus ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. TWR:ssä pohditaan, kuinka olla positiivinen ääni maailmassa, kun ympärillä on niin paljon pahaa. Myös TWR:n tavoite on “levittää evankeliumia median avulla niin, että syntyy pysyvää hedelmää”.

– Haluamme kertoa niistä hyvistä asioista, joita tapahtuu, kun ihmiset oppivat tuntemaan Jeesuksen. Silloin ihmisten maailmankuva todella muuttuu, ja maailmasta tulee hiukan parempi paikka. Haluamme tuoda toivoa.

Medialähetystyön mahdollisuudet ovat rajattomat

Yhtenä esimerkkinä mediatyön vaikuttavuudesta Lauren Libby mainitsee Intian, jossa Sansa ja TWR ovat tehneet yhteistyötä jo 30 vuotta. Intialaisilta kuuntelijoilta tulee miljoona palautetta vuodessa.

–  On uskomatonta nähdä, kuinka Jumala käyttää radio-ohjelmia ihmisten elämässä. Olen käynyt kylissä, joissa on “radiokotiryhmiä”. Jonkun kotiin on kokoontunut 10 tai jopa 25 ihmistä audiolaitteen tai radion ääreen. He kuuntelevat ohjelmaa ja sen jälkeen opiskelevat Raamattua. Ryhmät ovat kuin pieniä seurakuntia. Joka vuosi Intiassa perustetaan 900–1000 uutta radiokotiryhmää.

On maita ja alueita, joissa tehtävästä työstä Lauren Libby ei voi julkisesti puhua. On myös maita, joissa uskonnonvapaus on viime vuosina kiristynyt. Mitä suomalainen kristitty voi tehdä?

– Rukoile ihmisten puolesta, jotka kuuntelevat ohjelmia tänä iltana. Rukoile ihmisten puolesta, jotka kuuntelevat älypuhelimillaan juuri nyt. Rukoile niiden puolesta, jotka pohtivat suhdettaan Jeesukseen Kristukseen juuri nyt. Sanon “juuri nyt”, sillä koko ajan joku tekee näitä asioita.

–  Haluan myös kiittää jokaista, joka on mukana Sansan työssä. Jumala sinua siunatkoon. Jumala käyttää sinua ainutlaatuisella tavalla, ei ainoastaan Suomessa vaan maailmanlaajuisesti. Haluan rohkaista olemaan mukana tässä työssä avokätisesti, sillä medialähetystyön mahdollisuudet ovat rajattomat.

Annaleena Pakkanen