Kätketyt aarteet

Lahjoituskohteen kuva

Itä-Eurooppa: Kätketyt aarteet -hanke

Kertymä 01.01.2024 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 23557 €

tavoite: 35000 €

keskilahjoitus: 471 

lahjoituskertoja: 50 kpl

uusimmat: 247 € / kpl

67.3%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Kätketyt aarteet.

Seksiperäinen ihmiskauppa ja Kätketyt aarteet -hanke

YK:n huumeiden ja rikollisuuden torjunnasta vastaava toimisto (UNODC) arvioi, että maailmanlaajuisessa ihmiskaupassa myydään vuosittain noin 2,45 miljoonaa ihmistä. Arviolta 97 prosenttia naisista kaupataan seksiperäisessä ihmiskaupassa. EU:ssa seksiperäisen ihmiskaupan uhreja on arvioitu olevan ”useita satoja tuhansia”, joista noin 79 prosenttia on naisia.

Länsi- ja Keski-Euroopassa 61 prosenttia seksiperäisen ihmiskaupan uhreista on kotoisin Euroopan maista, kuten Romaniasta, Venäjältä ja Bulgariasta. Viime vuosina taloudellisten syiden takia Unkarista ja Tsekin tasavallasta kotoisin olevien naisten määrä on kasvanut.

Rikollista toimintaa

Ihmiskauppa on yksi kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden tuottoisimmista toimintamuodoista maailmanlaajuisesti. Suomi on ihmiskaupan valtavirroista syrjässä, mutta ilmiö koskettaa myös meitä. Suomen arvioidaan olevan kauttakulkumaa vuosittain jopa sadoille ihmiskaupan uhreille, ja osalle myös kohdemaa. Poliisin suorittaman tutkinnan ja internetissä julkaistujen prostituutioilmoitusten perusteella on havaittu, että Suomen prostituutiomarkkinoilla on entistä enemmän Itä-Euroopan maista ja Pohjois-Afrikasta olevia henkilöitä.

Ihmiskaupan muotona seksiperäinen ihmiskauppa on maailmanlaajuinen ongelma. Rikollisen luonteensa lisäksi sen aiheuttamat ihmisoikeusloukkaukset, inhimillinen kärsimys ja yhteisölliset haittavaikutukset ovat kiistattomat.

Todenmukaisia tarinoita

Kätketyt aarteet -hanke (Hidden Treasures) on työmuoto, jonka avulla TWR (Trans World Radio), European Freedom Network ja Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa tekevät yhteistyötä prostituution parissa työskentelevien naisten auttamiseksi. Heistä useat ovat ihmiskaupan uhreja. Työn tarkoituksena on tehdä heidät näkyviksi, kohdata ja ohjata avun piiriin. Työtä tehdään naisten perusoikeuksien turvaamiseksi, terveyden vahvistamiseksi, sosiaalisen tilanteen parantamiseksi ja hengellisten tarpeiden hoitamiseksi.

Kätketyt aarteet -hanketta varten on luotu 10-osainen kuuntelulaitteille ladattava kuunnelmasarja. Kuunnelmat perustuvat prostituoituina työskennelleiden todenmukaisiin tarinoihin. Jaksoissa puhutaan prostituoitujen kohtaamista asioista, kuten valheellisesta rakkaudesta, hyväksikäytöstä, harhakuvitelmien menetyksestä ja peloista. Mukana on yksi jakso Raamatusta.

Viesti muutosvoimasta

Vertaiskokemusten kautta kuunnelmia kuunteleva prostituoituna työskentelevä saa kuulla vahvan viestin Jumalan parantavasta rakkaudesta ja elämää muuttavasta voimasta. Kuulijalle kerrotaan, että hän on Jumalan silmissä ”kätketty aarre” ja välitetään toivoa Kristuksessa.

Ohjelmat on tuotettu englanniksi ja useilla Itä-Euroopan kielillä. Ohjelmaa voidaan käyttää myös koulutusmateriaalina ihmiskaupan uhreja auttavissa järjestöissä ja ennaltaehkäisevässä työssä.

Tarinoita alueelta

Kuuntelen ohjelmaa kotimatkalla

Työskentelen erittäin stressaavassa työssä, pitkiä työ­päiviä. Hyvin usein, kun palaan töistä, kuuntelen mielelläni tätä luterilaista radio-ohjelmaa. Se antaa minulle voimaa ja jak­san viettää laatuaikaa perheeni kanssa. Kiitos rohkaise­vista sanoista.

Kuuntelijapalaute Kroatiasta

Sanalla on voimakas vaikutus

Tämä sovellus on kulkenut mukana pitkään. Olen kuunnellut sitä aamuisin ja iltaisin. Päivällä ruokaa tehdessäni, kutoessani. Joskus kirjoitan ylös puhuttelevia kohtia. Etsin Raamatusta uudestaan ne paikat, joita kuuntelin. Jaan ystävilleni mietteitä tekstistä. Mutustelen ja koen saavani hoivaa. Myönnän kyllä senkin, että illalla olen nukahtanut kesken kaiken. Sen voi aamulla kuitenkin kuunnella uudestaan. On ihmeellistä kuulla taustoja aikakausista, tavoista, sanojen merkityksestä. Sanalla on voimakas vaikutus. Pidän tästä sovelluksesta tosi paljon. Kiitos tekijöille.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kuuntelija

Syvää ja tasokasta raamatunopetusta

Rkk-ohjelmasarjan opetukset ovat sopivan lyhyitä kuunnella. Yhden parinkymmenen minuutin mittaisen jakson olen joskus kuunnellut useammankin kerran uudelleen, koska niissä on asiaa niin paljon, ettei aina yksi kuuntelukerta riitä. Raamatun opetus on syvää ja tasokasta, kuulee, että Jukka Norvanto on perehtynyt opetettavaan Raamatun kohtaan. Eniten Rkk:ta tulee kuunneltua jotain tehdessä; neuloessa, pyykkiä viikatessa tai kirpputorille meneviä tavaroita hinnoitellessa. Iltaisin, jos en saa unta, on myös mukava kuunnella Rkk:ta. Jukan ääni on mukavan tasainen – joskus liiankin, jolloin saatan helposti nukahtaa. Mutta silloin, kun uni ei tule, on ihana nukahtaa totuuden sanan äärelle!

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kuuntelija

Herra löysi ja kutsui

Romanin elämässä tapahtui käänne 2007.
– Olin juuri muuttanut Pietarista takaisin Viipuriin. Elämässäni ei ollut vielä silloin tilaa Jumalalle, eikä minulla ollut minkäänlaista mielikuvaa kirkosta. Ystäväni kutsuivat minut luterilaisen seurakunnan nuorten kokoontumiseen, jossa lauloimme, juttelimme ja joimme teetä. Nuorten välitön ja lämmin suhtautuminen teki minuun vaikutuksen ja aloin käydä silloin tällöin kirkossa. Ensin kävin nuortenilloissa ja leireillä, sitten jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa. Vuoden kuluttua minut konfirmoitiin.

Roman kuvailee, että hän ei löytänyt Herraa, vaan Herra löysi ja kutsui hänet. Roman sai kutsun pelastettujen joukkoon, mutta myös palvelemaan seurakuntaa.

– Ymmärsin jo silloin, etten voi olla passiivinen kirkossa. Seuraavan viiden vuoden aikana osallistuin nuorisotyöhön, pidin pyhäkoulua ja toimin suntiona. Vuonna 2014 sain Viipurin seurakunnalta kutsun palvella katekeettana Svetogorskin kappeliseurakuntaa.

Romanin tarina

Karatuzan seurakunnan tilanne

Rukoilemme Karatuzan Pyhän Yrjön seurakunnan puolesta. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Vladimir Shilovski. Hän on jättänyt rukousaiheeksi maan käyttöön liittyvät ongelmat ja kirkon rakennustöiden jatkumisen.

Karatuzan seurakunnan tilanne

Rukouspyyntö ohjusiskun aikaan

Eräs nainen oli kuuntelemassa FEBC:n rukousohjelmaa, samalla kun naapuritaloon osui ohjus. Hän itsekin tunsi räjähdyksen ja yksi hänen huoneistonsa ikkuna hajosi. Naapuritalosta kuului huutoa. Nainen kirjoitti rukouspyynnön asemalle tilanteesta. Muutaman minuutin päästä hän kirjoitti toisen viestin ja sanoi, ettei ole enää niin peloissaan. Sydämeen on tullut rauha, siitä huolimatta, että tiesi alueensa olevan vihollisen tulituksen kohteena.

Palaute Ukrainasta

Palaute Novosibirskistä

Rukoilemme aktiivisesti Novosibirskin seurakunnan puolesta. Kirkkoherra Timur Pamjatnyh pyytää rukoilemaan uusia mahdollisuuksia julistaa evankeliumia sekä yksimielisyyttä seurakunnalle ja viisautta sen palvelijoille. Seurakunta tarvitsee lapsityöntekijöitä, joten rukoilemme pyhäkoulun uudelleenkäynnistymisen puolesta.

Palaute Novosibirskistä

Sain koko Raamatun kuunneltua

Kuuntelin alkuun radiosta. Siirryin sovelluksen käyttäjäksi, kun aloitin opiskelut toisella paikkakunnalla, jonne oli ajomatkaa yhteen suuntaan yli 300 km. Kuuntelin ohjelmaa järjestyksessä, luku ja kirja kerrallaan, ja sain koko Raamatun kuunneltua. Nyt aloitin kuuntelun toiseen kertaan ja odotan [sovelluksen] päivitystä, jotta voin taas autossa työmatkoilla kuunnella ja löytää ihania helmiä siunaamaan päivääni. Samalla muistan läheisiäni rukouksin.

Palaute Suomesta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Kaikki lahjoituskohteet