Hyppää sisältöön

Radiokotiryhmät ovat Intiassa hyvä ja kustannustehokas tapa opiskella Raamattua

Dipendra Halder puhuu Medialähetyspäivillä.

− Yhteistyö antaa meille mahdollisuuden tehdä suuria asioita Jumalan valtakunnan eteen. Yhteistyö myös vahvistaa horisonttiamme ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä asioita laajemmin, sanoi TWR-Intian johtaja Dipendra Halder lauantaina Medialähetyspäivillä ja kiitti rukouksista. Kuva: Ari Suomi.

− TWR-Intian näkylause on, että olemme olemassa paikallisen seurakunnan apuna. Emme perusta seurakuntia vaan toimimme niin, että olemassa olevat seurakunnat voivat laajentua. Tähän tarpeeseen olemme luoneet ”radiokotiryhmät” (radio home groups), kertoi TWR-Intian johtaja Dipendra Halder Medialähetyspäivillä Hyvinkäällä lauantaina.

Intialaisia on 1,4 miljardia, ja luvun arvioidaan hiljattain ylittäneen jo kiinalaisten määrän. Kristittyjä on virallisten tilastojen mukaan 2,3 prosenttia. Todellinen määrä voi kuitenkin olla kaksinkertainen.

Myös seurakunnat kasvavat, mutta samaan aikaan Raamatun tuntemus on puutteellista. Radiokotiryhmätoiminnan ajatuksena on, että jokainen seurakunnan jäsen voisi kuulua pienryhmään ja kasvaa hengellisesti.

Dipendra Halder korosti, että ryhmät ovat osa paikallisseurakuntaa ja paikallista yhteisöä. Tämänhetkisessä Intiassa ei voi julistaa evankeliumia kadulla, mutta kotiin voi kutsua esimerkiksi naapureita.

Unelmana 25 000 radiokotiryhmää

Radiokotiryhmä on vähintään kerran viikossa kodissa kokoontuva 7–10 hengen ryhmä. Apuna ryhmällä on TWR-Intian lahjoittama mediasoitin, jolla voi kuunnella muistikortille tallennettua omankielistä Raamatun opiskelumateriaalia.

− Ryhmään tuleva sitoutuu opiskelemaan Raamattua. Yhteys ja toisista huolta pitäminen on tärkeää. Haluamme varmistaa, että jokaisella ryhmäläisellä on henkilökohtainen suhde Jeesukseen. Kun nämä asiat toteutuvat, ihmiset alkavat kertoa myös muille, kuinka hengelliset asiat ovat totta omassa elämässä ja mitä hyvää he ovat saaneet, Dipendra Halder kuvaili.

Tällä hetkellä radiokotiryhmiä toimii Intiassa jo yli 14 000, yli 130 kielellä. TWR-Intia tekee mediatyötä 150 kielellä.

− Unelmamme on, että vuoteen 2026 mennessä meillä olisi 25 000 ryhmää.

Yhteistyötä vuodesta 1984

Kodeissa kokoontuvat ryhmät eivät herätä ulospäin suurta huomiota, joten ne ovat melko turvallinen tapa kokoontua. Radiokotiryhmä on myös kustannustehokas, sillä mediasoittimen lisäksi muita kustannuksia ei juuri ole.

− Pienryhmä on paikallisseurakunnalle tehokas tapa evankelioida sillä tavoin kuin se juuri nyt on Intiassa mahdollista, Dipendra Halder totesi.

Sansa on tehnyt yhteistyötä TWR-Intian kanssa vuodesta 1984. Tällä hetkellä Sansa tukee 15:llä Intian kielellä tehtäviä radio- ja televisio-ohjelmia sekä muita mediasisältöjä.

Katso Medialähetyspäivien lauantain tilaisuuksia!

Kello 10–11.30 Tervetuloa Medialähetyspäiville ja mm. Jukka Norvannon raamattuopetus:

Kello 13 Toivoa naisille -kanava ja kello 14 Kutsuttu palvelemaan:

Kello 16 Lähetys käynnissä jo 50 vuotta ja kello 18.30 Kiitosjuhla – eilen, tänään ja huomenna: