Hyppää sisältöön

Evankeliumin sanoma on edelleen ajankohtainen

Marko Pihlajamaan pääkirjoituskuva.

Va. toiminnanjohtaja Marko Pihlajamaan pääkirjoitus Sansa-lehdestä. Kuva: Sari Savela, kuvankäsittely: Sami Heinomo.

Lentokentällä on usein aikaa havainnoida elämää ympärillä. Kansainvälisillä kentillä näkee eri uskontojen edustajia.

Monesti siunaan näkemiäni ihmisiä hiljaa mielessäni. Rukoilen heille varjelusta ja pyydän, että he voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen.

Tuolloin mietin usein, miksi teemme lähetystyötä. Ihmiset näyttävät olevan onnellisia omissa uskonnoissaan.

Vaikka ihmiset näyttävät tyytyväisiltä, jokaisen elämään sisältyy paljon vaikeita kysymyksiä: mikä on elämän tarkoitus, mikä auttaa sairauden ja kuoleman edessä, onko iankaikkista elämää tai kuka voi antaa anteeksi silloin, kun syyllisyys ja väärät teot painavat.

Maailma muuttuu, perusta pysyy

Ihmisen elämän hätään tarvitaan riittävän voimakas apu. Omat voimat eivät riitä. Emme voi nostaa itseämme ylös suosta omista hiuksista vetäen, kuten saksalainen liioitteluun taipuvainen paroni von Münchhausen väitti tehneensä. Meitä vahvemman on nostettava meidät. Jeesuksessa Jumala itse tuli luoksemme tuomaan meille avun.

Teemme lähetystyötä ja kerromme Jeesuksesta siksi, että hänellä on voima auttaa ihmistä. Jeesus on tie pelastukseen. ”Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet.” (Joh. 1:18).

Sansan perustamisvuonna 1973 maailma oli erilainen. Silti ihmisen elämän suuret peruskysymykset ovat pysyneet pääosin samana. Edelleenkin julistamme sanomaa Jeesuksesta, joka voi tuoda avun ja syntien anteeksiannon.

Rakennamme Jumalan valtakuntaa yhdessä muiden rakentajien kanssa. Olemme osa monien toimijoiden verkostoa. Kiitämme Jumalaa menneistä vuosista ja aavistelemme yhdessä, mihin Jumala johtaa meidät tulevaisuudessa.

Marko Pihlajamaa

Pääkirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 2/2023.