Hyppää sisältöön

Kohtaamisia ja todistuksia

Mikko Matikainen karttakuvan edessä.

Toiminnanjohtaja Mikko Matikaisen pääkirjoitus Sansa-lehdestä. Kuva: Sansa.

Olen saanut kohdata kristittyjen intoa ja osaamista sekä paikan päällä että raporttien kautta. Maaliskuussa vierailin Indonesiassa. Jakartassa tapasimme FEBC-Indonesian johtoa ja henkilökuntaa. Kuulimme kuudesta eri radioasemakokonaisuudesta eri puolilla Indonesiaa. Ne tekevät työtään osin hyvin haasteellisissa olosuhteissa.

Tutustuimme matkan aikana myös islamin keskellä eläviin Jeesuksen seuraajiin. Kuulimme elämän haasteista, uskosta ja ilosta Jeesuksessa Kristuksessa. Uskoa eletään todeksi omien yhteisöjen keskellä osoittaen rakkautta ja kertoen Jeesuksesta tilanteisiin sopivilla tavoilla. Ihmisistä huokui rakkaus, rauha ja ilo, kun he kertoivat elämästään ja saamistaan rukousvastauksista.

Balilla tutustuimme Heartline FM -radioon. Hinduenemmistöisenä Bali poikkeaa selvästi muista Indonesian saarista, joissa valtauskonto on islam. Suorassa lähetyksessä puhuimme Jeesuksesta, uskosta ja Jeesuksen seuraamisesta.

Kohtasimme radioaseman henkilökuntaa. Työntekijät ovat työstään innostuneita noin kolmekymppisiä. He kertoivat Jumalan johdattaneen heitä työhönsä sekä tekemään työn ohessa jatko-opintoja. Kuuntelijat kertoivat meille aseman merkityksestä elämässään.

Pakistan, Sri Lanka ja piispa Mari Parkkinen

Pakistanissa tuemme osaltamme satelliittitelevisio ja mediatalo PAK7:ää, joka kouluttaa nuoria tekemään kristillistä mediaa. Sri Lankassa olemme mahdollistamassa Theos Media Missionin työtä lasten ja nuorten parissa. Se tekee työtään yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Molempien mediaosaaminen on korkealla tasolla. Ne kertovat Jeesuksesta ja auttavat paikallisia hyväksymään kristityt osaksi yhteisöjään.

Sansa-lehdessä 2/2024 on näkökulmia erilaisten ihmisten elämään ja kutsumukseen, muun muassa piispa Mari Parkkinen kertoo, kuinka Jumala on häntä johdattanut. Saat lehdestä myös muita näkökulmia yhteiseen työhömme.

Jatketaan rukousta ja työtä yhdessä.

Mikko Matikainen

Pääkirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 2/2024.