Hyppää sisältöön

Suuri ilo voittaa suuren pelon

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

Jouluevankeliumissa Luukkaan mukaan Herran enkeli ilmoittaa ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Ennen tuota ilmoitusta hän sanoo: ”Älkää pelätkö!”

Myös tänään meille kuuluu sama viesti: Ei ole aihetta pelkoon, vaan suuren iloon. Uuden testamentin alkukielen kreikan mukaan megafobian, fobon mega, tilalle tulee megailo, kharan megalén! Maailmaan murtautuu megaluokan ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta.

Tuo historiassa käänteentekevä tapahtuma tuli myös aikaan, jolloin pelon vallassa olivat muutkin kuin Jumalan kirkkauden yllättämät Betlehemin paimenet. Mutta pelko, sota, sorto, terrori, vaino, väkivalta ja muut tuhon voimat eivät voi hälventää sitä suurta iloa, jonka saa aikaan joulun sanoma ihmiseksi syntyneestä Jumalan Pojasta. Hän voittaa synnin, kuoleman ja pahan vallan.

Tänäkin jouluna Jeesus tulee luoksemme nöyränä ja hiljaisena ja kuitenkin voitokkaana Kuninkaana, koko maailman Herrana ja Vapahtajana. Hän tuo sovituksen ja sovinnon, rauhan ja toivon. Uskossa olemme osallisia hänestä ja hänen lahjoistaan.

Alkukielisessä jouluevankeliumissa ilosanoma kuului koko kansalle, ensisijaisesti Israelille. Syyrialaisen käännöksen mukaan sen saavat kuulla ”kaikki kansat”. Jumalan pelastussuunnitelman mukaisesti sanoma leviää ”alkaen Jerusalemista, Juudeasta ja Samariasta aina maan ääriin asti”.

Jouluevankeliumissa suuren ilosanoman ilmoittaa enkeli. Nyt tämän tehtävän ovat saaneet Jeesuksen kohdanneet ihmiset. Tänään Sinun ja minun, meidän tehtävämme on rohkeasti ja vailla pelkoa kertoa megaluokan ilouutinen sinne, missä Jeesusta Kristusta ei vielä tai ei enää tunneta.

Kiitollisina voimme todeta, että Sansan näky viedä evankeliumi kahden miljardin ihmisen ulottuville tämän vuoden loppuun mennessä, on toteutunut. Työ jatkuu. Jokaisen rukousta, lahjoja, tietoja ja taitoja tarvitaan edelleen.

Medialähetys Sanansaattajien puolesta ja omasta puolestani toivotan lähetystyön ystäville ja tukijoille sekä yhteistyöseurakunnille ja -järjestöille Jumalan siunaamaa Vapahtajamme syntymäjuhlaa sekä toivorikasta uutta vuotta.

Toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus joulukuun Lähde-lehdessä 6/2015.