Hyppää sisältöön

Te kaikki kansat tulkaa…

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

Kirkkopäiville Turkuun kokoontuu toukokuussa suuri joukko kirkon, yhteiskunnan, järjestöjen ja seurakuntien väkeä. Reformaation merkkivuosi näkyy tapahtumassa. Päivät tarjoavat monipuolisesti myös lähetyksen ja kansainvälisen työn näkökulmia. Monien ohjelmasisältöjen tuottajina ovat kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu.

Medialähetys Sanansaattajat on yhdessä muiden järjestöjen kanssa rakentamassa kirkkoa. Sansan järjestämiä kokonaisuuksia ovat perjantaina 19.5. Vapaaehtoisuus – Reformaatio 2.0? ja Satelliittitelevisio – uusi Betlehemin tähti. Molemmissa on nimekkäitä koti- ja ulkomaisia vieraita. Sansan edustaja opettaa myös Kirkkopäivien Raamattu 2020 -raamattuakatemiassa, jossa koko Pyhä kirja käydään läpi kahdessa neljän tunnin opetuskokonaisuudessa.

Kansainvälinen nuorten ryhmä M18 Kroatiasta esiintyy perjantaina ja lauantaina eri ohjelmissa. Lisäksi Sansan mediatiimi tuottaa päiviltä juttuja sosiaaliseen mediaan. Sansan piste löytyy Logomon kirkkotorilta. Yhdistyksen kevätkokous jäsenille on lauantaina 20.5. Seurakuntien toimitalossa.

Suomen kesä tarjoaa monia hengellisiä juhlia. Sansa on mukana myös muun muassa Kirkastusjuhlilla Heinävedellä 29.7. Vielä loppukesällä Sansa järjestää Medialähetyksen elopäivät 18.–20.8. Lohjan Vivamossa.

Kotoisia kesäjuhliamme suuremman kansojen kirjon kokoaa Luterilaisen maailmanliiton (LML) 12. yleiskokous Namibian Windhoekissa 10.–16.5. Kokoukseen odotetaan ennätysmäärää osanottajia 145 jäsenkirkosta ja 98 maasta. He edustavat maailman noin 75 miljoonaa luterilaista kristittyä. Joukossa ovat myös LML:n suomalaisten kumppanien, Medialähetys Sanansaattajien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun, edustajat.

Yleiskokouksen teema on Jumalan armon vapauttamat (Liberated by God’s Grace). Teemalla liitytään 500 vuotta sitten käynnistyneen reformaation keskeisiin periaatteisiin. Yleiskokouksen alateemat koskettavat aikamme haasteita: pelastus – ei kauppatavaraa, luomakunta – ei kauppatavaraa, ihminen – ei kauppatavaraa.

Miksi kokoontuminen yhteen on niin tärkeää? Otsikkolaulun säkeen loppu kuuluu “… nyt Herraa kiittämään!” Kristityillä on paljon aihetta yhteiseen kiitokseen. Saamme rohkaistua siitä, että Jumala on uskollinen, vaikka tässä hänen luomassaan maailmassa myllertää.

Ylösnoussut Kristus on koko maailman Herra ja Vapahtaja. Pyhä Henki johtaa kirkkoaan. On myös hyvä yhdessä tutkailla ajan merkkejä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia tavoittaa heitä, jotka vielä ovat uskosta osattomia. Te kaikki kansat tulkaa!

Toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä 3/2017.