Hyppää sisältöön

Uudeksi minä teen kaiken

Arto Antturin pääkirjoitus Sansa-lehdessä.

Sansa-lehti on Medialähetys Sanansaattajien uusi julkaisu. Lue tällä viikolla ilmestyneen ensimmäisen lehden pääkirjoitus!

Otsikon sanat eivät alun perin viittaa lehtiuudistukseen. Eivät myöskään minuun. Johanneksen ilmestyksessä on kyse paljon suuremmista asioista. “Valtaistuimella istuva lausui: ‘Uudeksi minä teen kaiken.'” (Ilm. 21:5). On kyse siitä, mitä Jumala tekee maailmassa. Ja siitä, minkälaiseen uudistustyöhön Jeesuksen seuraajat on kutsuttu.

Lehtiuudistus on osa suurempaa muutosta. Sansan toimitalo on myynnissä. Uusi strategiakausi 2021–2025 on alkanut ja sen myötä uusi johtamisjärjestelmä. Viidennes henkilöstöstä saavuttaa eläkeiän strategiakauden aikana.

Media elää jatkuvassa murroksessa. Diktatuureissa media ja tekoäly valjastetaan ihmisten valvontaan. Länsimaissa ja Suomessa jatkuu vieraantuminen perinteisistä kristillisistä arvoista. Lähetystyöstä on tullut ristiretkiin ja siirtomaavaltaan verrattava kirosana joillekin.

Uudistumiseen liittyy myös kipua

Olisi väärin olla uudistumatta. Joka ei muutu, huomaa vähitellen jääneensä merkityksettömäksi. Samalla on pysyttävä samana, uskollisena sille, mikä on alkuperäistä, totta ja pysyvää. Ortodoksipappi Aleksander Schmemannin (1921–1983) mukaan kirkko muuttuu pysyäkseen samana. Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitaan huolellista harkintaa. Muuten on vaarana itsepintainen jämähtäminen tai harkitsematon väärien asioiden muuttaminen.

Medialähetystyö tapahtuu nopeasti muuttuvassa ympäristössä, sekä kotimaassa että ulkomailla. Tutkimme työmme vaikuttavuutta, jotta kykenemme kohdentamaan työmme sinne, missä meitä eniten tarvitaan. Rukoilemme kasvua, jotta voimme entistä paremmin toteuttaa kutsumustamme. Hankimme osaamista, jotta kykenemme toimimaan rohkeasti tässä ympäristössä. Nämä ovat uuden strategiamme painopistealueet.

Sansa-lehden tehtävä on kertoa medialähetystyön vaikutuksista sanoin ja kuvin. Toivomme ja rukoilemme, että viesti vaikuttaa ja tuo uusia tukijoita.

Uudistumiseen liittyy myös kipua. On luovuttava jostakin, on suostuttava uuteen. “Mutta joka kestää loppuun asti pelastuu. Tämän valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.” (Matt. 24:14). Evankeliumi ei muutu. Tehtävä on sama.

Arto Antturi

Pääkirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 1/21.