Hyppää sisältöön

Raamattu kannesta kanteen palkittiin Radio Dein juhlagaalassa

Radio Dein gaalassa palkittiin ohjelmia ja tekijöitä.

Radio Dein 25-vuotisgaalassa palkittiin yleisöäänestyksen voittajia. Kuvassa Anu Lehtipuu, Ariel Neulaniemi, Sami Jalonen, Mikael Juntunen ja Jukka Norvanto. Kuva: Ville Huuri.

Medialähetys Sanansaattajien tähtituote Raamattu kannesta kanteen palkittiin 3.11.2022 järjestetyssä Radio Dein 25-vuotisjuhlagaalassa radiokanavan suosituimpana yhteistyökumppanin ohjelmana. Gaalassa palkittiin myös muita yleisön suosikkeja, kuten suosituimpana juontajana Ariel Neulaniemi ja rakastetuimpana artistina Pekka Simojoki.

Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä. Raamattu kannesta kanteen -ohjelman palkintoa olivat juhlassa vastaanottamassa Jukka Norvanto sekä Sansan edustajana kotimaantyön johtaja Mikko Matikainen.

− Raamattu kannesta kanteen -ohjelman saama tunnustus tuntuu valtavan hyvältä. Olen kiitollinen Jukka Norvannolle sekä kaikille ohjelmaa vuosien varrella toimittaneille ihmisille upeasta ja siunauksellisesta työstä. Raamatun sana, rukous ja yhteys ovat tärkeitä hengelliselle elämällemme. Media voi olla lievittämässä ihmisen yksinäisyyden ja näköalattomuuden kokemuksia, kun pyydämme ohjelmia tehdessämme Pyhän Hengen kosketusta kuulijoille. Herran Henki kirkastaa tavallaan ja ajallaan Kristuksen, avaa tulevaisuuden ja toivon, sanoo Mikko Matikainen.

Jukka Norvanto vastaanottaa palkinnon Sami Jaloselta.
Radio Dein toimitusjohtaja Sami Jalonen ojentaa palkinnon Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasta Jukka Norvannolle. Kuva: Ville Huuri.

Sansan kustantamalla ja tuottamalla Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasarjalla ja Radio Deillä on pitkä yhteinen historia. Raamattu kannesta kanteen on kuulunut radiokanavan ohjelmistoon sen perustamisesta lähtien eli 25 vuotta. Sansa on samalla ollut ensimmäisiä Radio Dein yhteistyökumppaneita.

Nykyisin Aasian aluepäällikkönä toimiva Ilkka Kastepohja oli myös Sansan lähettämänä työntekijänä auttamassa Radio Deitä sen alkutaipaleella. Lämminhenkinen ja kiinteä yhteistyö on jatkunut tähän päivään saakka.

Ohjelman suosio pysyy

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman suosio on ollut huimaa sen koko historian ajan. Se on ollut vuodesta toiseen Radio Dein kuunnelluin ohjelma Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) perusteella ja se on myös aiemmin palkittu suosituimpana ohjelmana Radio Dein yleisöäänestyksissä.

Raamattu kannesta kanteen on ollut myös ehdolla vuonna 2013 valtakunnallisen Vuoden radio-ohjelma -tittelin saajaksi RadioGaalassa. Ohjelma selvisi kisassa neljän finalistin joukkoon. Lisäksi Kristillisen Medialiitto palkitsi vuonna 2005 kristillinen mediateko -palkinnolla Ilkka Kastepohjan ja Raamattu kannesta kanteen -ohjelman.

Myös ohjelman nykyinen toimittaja Marjaana Keränen ilahtui palkinnosta:

− Ihan mahtava uutinen, kiitos kaikille äänestäjille! Kyllä palautteidenkin perusteella Raamattu kannesta kanteen on ihmisille todella rakas ja tärkeä, sellainen jokapäiväinen hengellinen matkakumppani jopa, josta ammennetaan toivoa ja rohkaisua. Ilahduttavaa, että nimenomaan raamatunopetus on se, mikä ihmisiin puree. Tuntuu upealta, että uskollisia kuuntelijoita on edelleen niin iso joukko. Kyllä siitä lähtee myös kiitos Jukalle sekä tietysti Taivaan Isälle.

Myös sovellus on suosittu

Raamattu kannesta kanteen on rakastettu ohjelmasarja, joka innostaa tutustumaan Raamattuun helposti lähestyttävällä tavalla. Radio Dein tietojen mukaan ohjelma tavoittaa tällä hetkellä viikoittain noin 130 000 ja päivittäin noin 25 000 kuuntelijaa. Radio Deissä Raamattu kannesta kanteen lähetetään viitenä päivänä viikossa. Lisäksi ohjelma kuuluu tällä hetkellä Järviradiossa.

Uusi Raamattu kannesta kanteen -sovellus julkaistiin helmikuussa 2022, ja sen suosio on kasvanut tasaisesti. Tällä hetkellä sovellusta on ladattu noin 7500 kertaa.