Hyppää sisältöön

Opettaja on aina opettaja − vapaaehtoistyö avasi Arjalle Arasmolle persiankielisen mediamaailman

Arja Arasmo SAT-7 Parsin studiossa.

Opettajana Arja Arasmon sydämellä ovat lapset. Nyt hän tekee vapaaehtoisena persiankielistä pyhäkouluohjelmaa. Kuva: Arja Arasmon arkisto.

Arja Arasmo työskenteli aiemmin opettajana Vantalla. Syksyllä 2022 hän lähti kahdeksan kuukauden vapaaehtoistyöhön Kyprokselle Sansan kautta. Nyt vapaaehtoisjakso medialähetyksen parissa Kyproksella on ohi, mutta vapaaehtoisprojektit jatkuvat Suomesta käsin. 

Opettajana Arja Arasmon sydämellä ovat edelleen lapset. Tällä kertaa hän ahkeroi persiankielisen pyhäkouluohjelman parissa.

Farsinkielinen pyhäkouluohjelma kuvataan Kyproksella

Kristillinen satelliittitelevisiokanava SAT-7 on Sansan yhteistyökumppani, ja farsinkielinen pyhäkouluohjelma on tarkoitus kuvata SAT-7:n studiossa Kyproksella vuonna 2024. Ohjelmalla halutaan tavoittaa erityisesti noin 8-vuotiaat persiankieliset katsojat. Pyhäkoulussa opitaan soveltamaan Raamatun kertomuksia arkeen sekä rukoilemaan ja laulamaan.

Arja Arasmo kertoo innostuneensa pyhäkouluohjelman teosta Kyproksella nähtyään kanavan muuta ohjelmasisältöä. Hän kertoi ideoistaan persiankielisille tuottajille, ja ideoiden pohjalta tehtiinkin persiankielisille lapsille sopiva käsikirjoitus.

− Pyhäkoulun opettajana toimii nuori farsinkielinen nainen. Ohjelman 14 puolen tunnin jaksoa lähetetään ensin satelliittitelevisiolähetyksinä, ja sen jälkeen ohjelma jää katsottavaksi sosiaalisen median alustoille, Arja Arasmo kertoo.

Persiankieliset maahanmuuttajat mukana ohjelman teossa

− Minulla itselläni oli mahdollisuus päästä lapsena pyhäkouluun. Opin kuinka rukoillaan ja kuulin Jeesuksesta. Pyhäkoulu toi elämääni ja perheeseemme suuren siunauksen. Huomasin, että Jumala vastaa rukouksiin. Siksi haluan, että muutkin voisivat löytää tämän saman elämäänsä, Arja Arasmo muistelee.  

Opettajan työssään hän teki alakoulun oppilaiden kanssa joulu- ja kevätjuhliin muutaman minuutin mittaisia animaatioita ja videoita luokan perällä olevassa pienessä “studiossa”. Pyhäkouluohjelman musiikilliseen puoleen hän on puolestaan osallistanut Suomen persiankielisten maahanmuuttajien joukosta lapsia ja nuoria. Heidän kanssaan nauhoitetaan ohjelmaan lauluja Suomessa.

Syksyn aikana Arja Arasmo ahkeroi myös joulumyyjäisiin pieniä tuotteita. Niiden tuotto menee pyhäkouluohjelman hyväksi.

Sirpa Rissanen

Lue Arja Arasmon kokemuksia vapaaehtoistyöstä Kyproksella!

Tue SAT-7 Parsin persiankielistä mediatyötä!