Iran, Afganistan ja Tadžikistan

Lahjoituskohteen kuva

IRAN JA LÄHIALUEET: mediatyö

Kertymä 01.01.2024 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 1072 €

tavoite: 20000 €

keskilahjoitus: 67 

lahjoituskertoja: 16 kpl

uusimmat: € / kpl

5.4%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Iran, Afganistan ja Tadžikistan.

Saman kieliperheen kolme eri kieltä

SAT-7 Pars -kanava lähettää persiankielisiä ohjelmia ympäri vuorokauden. Valtaosa ohjelmista on farsinkielisiä. Farsia puhutaan erityisesti Iranissa. Lisäksi ohjelmia on viikoittain darin ja tadžikin kielillä. Daria puhutaan lähinnä Afganistanissa ja tadžikkia Tadžikistanissa. Kielet ovat niin läheisiä, että niiden puhujat ymmärtävät toisiaan.

Iranin erityiset rukousaiheet

Kristityksi kääntyminen on Iranissa kielletty kuolemantuomion uhalla. Kääntyneet eivät voi käydä kirkossa, vaan he ovat usein uskossaan yksin. Monilla ei ole Raamattua eikä muuta hengellistä kirjallisuutta, joten kristilliset satelliittitelevisio-ohjelmat ovat heille todella tärkeitä. Median välityksellä Iranin kristityt näkevät, että muualla maailmassa rukoillaan heidän puolestaan. He kuulevat, etteivät ole yksin.

Iranissa työttömyys, huumeet, köyhyys ja epätietoisuus tulevaisuudesta murentavat elämän perustaa. Kristilliset ohjelmat tarjoavat paremman tien Jeesuksen luo.

SAT-7-kanavien ohjelmia on eri-ikäisille ja erilaisilla sisällöillä. Erityisen suosittuja ovat suorat lähetykset, joita on tällä hetkellä (10/22) viikossa yhdeksän. Suorien lähetysten lisäksi katsojat voivat ottaa yhteyttä kanavan työntekijöihin esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Katsojapalvelun työntekijät vastaavat kaikkiin yleisön kysymyksiin, viesteihin ja rukouspyyntöihin.

Afganistan

Monilla afgaanikristityillä ei ole yhtään kristittyä ystävää, ei seurakuntaa, raamattupiiriä tai mitään muutakaan yhteyttä toisiin kristittyihin. Monet ovat täysin yksin. SAT-7 Pars pyrkii auttamaan eristyksissä olevia kristittyjä. Toiveena on saada uusia darinkielisiä ohjelmia nauhoitettua niin pian kuin mahdollista.

SAT-7:llä on lisäksi turkinkielinen SAT-7 Türk -kanava sekä arabiankieliset SAT-7 Arabic ja SAT-7 Kids.

Pidä lähetys käynnissä – tule kuukausilahjoittajaksi

Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen tämän tärkeän työmuodon jatkamiseksi. Toimit samalla monelle persiankieliselle “kummina”, joka mahdollistaa heille pääsyn kristillisten ohjelmien pariin. Monelle alueen asukkaalle satelliittitelevisio on ainoa kirkko.


Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään persian kieliryhmään kuuluvien kielten medialähetystyöhön SAT-7:n ja TWR:n kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.

Tarinoita alueelta

Rukoilkaa Iranin puolesta ja erityisesti poliittisten vankien vapautumisen puolesta. He kärsivät kauheissa oloissa, ja heille tehdään monenlaista pahaa. Voitteko yhdistää voimanne ja rukoilla, että kaikkivaltias ja kaiken tietävä Jumala kuulee.

Katsojapalaute Iranista (SAT-7 Pars)

Olen päättänyt sitoutua sydämestäni Kristukselle ja nyt olen käynyt läpi uusille uskoville tarkoitettua opetusta. Minua hämmästyttää, kuinka saan vastauksia kysymyksiini ja myös rukouksiini vastataan. Kiitos, että olet auttanut minua tällä matkalla.

Katsojapalaute Iranista (SAT-7 Pars)

Tuhat kiitosta Jumalalle! Siitä lähtien, kun olen ollut kanssasi yhteydessä, uskoni on vahvistunut päivä päivältä. Kärsivällisyyteni ja kestävyyteni ovat lisääntyneet. Kun muistan huutaa avuksi Jeesuksen nimeä, löydän rauhan sisimpääni. Olen huomannut, että pystyn nyt vähitellen vastustamaan toivottomuutta ja negatiivisia ajatuksia Jeesuksen nimessä. Kiitos, että pysyt rinnallani.

Tv-katsoja Iranista (SAT-7 Pars)

Haluaisin kysyä teiltä neuvoa meille, jotka olemme tulleet tai jotka haluamme tulla uskoon tv-kanavanne välityksellä. Afganistan ei ole turvallinen maa, ja kätemme ovat sidotut. Olen katsonut ohjelmianne kaksi vuotta ja haluan katsoa edelleen. Mutta enää emme pysty keskustelemaan kanssanne. Talibanit ovat kaapanneet vallan, ja toivomme on pirstaleina. Olen työteliäs ihminen. Haluan itse valita, mitä Jumalaa palvon, enkä vain seurata vanhempiemme jumalaa. Halusin etsiä ja löytää oikean, paremman tien, mutta nyt en voi tehdä mitään. Tapahtukoon Herran tahto, mikä ikinä se onkaan.

SAT-7 Pars -kanavan katsoja Afganistanista
Tänään laitan syrjään pelon ja huolen siitä, että viranomaiset saavat tietää minun ottaneen teihin yhteyttä ja kertoneen, kuinka tulin tuntemaan Herran. Haluan teidän tietävän, että vaikka kirkkojen ovet on Iranissa suljettu, meistä jokainen on kirkko. Teidän viikoittaiset WhatsApp-viestinne tuovat kirkon koteihimme ja saavat meidät pois yksinäisyydestä ja eristyksestä. Olen jo pitkään halunnut kertoa tämän teille, mutta olen pelännyt ottaa teihin yhteyttä. Kun sain tänään viestinne, en tiedä miksi, mutta heitin varovaisuuden tuulen mukana pois ja päätin soittaa teille. Olen onnellinen, kun saan puhua kanssanne ja haluan kiittää teitä siitä, että palvelette meitä. Ette ehkä tiedä sitä, mutta lähettämänne viestit ovat meille erittäin tärkeitä. Ne ovat kuin viestejä taivaasta, ja haluan lausua teille kiitokseni.
Palaute Iranista
Olen 22-vuotias ja olen katsonut kanavaanne jo jonkin aikaa. Käsitykseni Jeesuksesta on muuttunut merkittävästi. Nyt tunnen olevani valmis hyväksymään Jeesuksen jumalallisena persoonana ja haluaisin seurata häntä.
Palaute Iranista
Kolme päivää sitten käännyin Kristuksen puoleen ja pääsin osalliseksi uskosta. Rukoilkaa, että uskoni kestää. Elin pitkään pimeydessä, kunnes löysin kanavanne. Katsoessani ohjelmaanne tunsin, kuinka jotakin syttyi syvällä sisimmässäni. Nyt olen antanut tulevaisuuteni Jeesuksen käsiin.
Palaute Iranista
Tervehdin teitä Jeesuksessa Kristuksessa ja kiitän erinomaisista ohjelmistanne SAT-7 Pars -kanavalla. Niiden kautta olen itsekin oppinut tuntemaan Jeesuksen pelastajanani. Mieheni kärsi masennuksesta ja teki itsemurhan. Olen yksin poikani kanssa, ja näinä vaikeina aikoina ainoa toivoni on Jeesuksessa. Olen lääkäri ja koronapandemian aikana minulla on aiempaa enemmän vastuuta työssäni. Olen kiitollinen, että rukoilette kanavalla puolestamme. Minulla ei ole seurakuntayhteyttä. Ohjelmanne ovat suuri apu, ne ovat selkeitä ja opettavia.
Palaute Iranista

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Rohkaisua Raamatusta

Lupaus evankeliumista ja Jeesuksesta on voimassa myös Iranissa:

”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon.
He iloitsevat sinun edessäsi niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan. Ikeen, joka painaa heidän hartioitaan, valjaat, jotka painavat olkapäitä, ja heidän käskijänsä sauvan sinä murskaat, niin kuin murskasit Midianin vallan.”

Jes. 9:1-3

Osion kuva

Lahjoita medialähetystyöhön Iranin seudulla

Lahjoita kohteeseen
Kaikki lahjoituskohteet