Hyppää sisältöön

Ainoa syy joutua vankilaan oli rakkaus Jeesukseen

muslimimiehiä rukoilemassa

Muslimiyhteiskunnassa asuva "Jake" on kuunnellut farsinkielisiä kristillisiä radio-ohjelmia 20 vuotta. Hän on maksanut kalliisti uskostaan Jeesukseen. Kuva: Vladimir Melnik / Shutterstock.

Farsinkielistä radiotyötä tekevä kumppanimme kertoo “Jakesta” , joka on maksanut kovan hinnan halustaan seurata Jeesusta:

Jake on ollut radiokuuntelijamme jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Useita vuosia sitten hän kirjoitti meille halustaan vierailla ensimmäisen kerran kirkossa. Hän tiesi Armeniassa olevan kirkkoja ja kertoi voivansa matkustaa sinne.

Kun järjestimme raamattukonferenssin, Jake ja hänen vaimonsa Zoe matkustivat Armeniaan. Ystävämme hakivat heidät bussiasemalta, mutta kielimuurin takia pariskunta ei ollut varma, mihin heitä vietiin. He alkoivat epäillä, että heidät aiotaan ryöstää ja mahdollisesti tappaa. Epäilykset haihtuivat, kun he kuulivat samoja lauluja, joita radio-ohjelmissamme soitetaan. Pariskunta ymmärsi olevansa kirkossa. Kyyneleiden valuessa poskilta he liittyivät lauluihin mukaan. Vuoden kuluttua Jake kastettiin.

Jake ja Zoe olivat jo vuosia toivoneet lasta. Ystävät esittelivät pariskunnalle naisen, joka oli vankilassa huumeriippuvuutensa vuoksi. Naisella oli 2,5-vuotias tyttö, jonka pariskunta sai adoptoida. Tyttö on nyt 7-vuotias ja nauttii rakkaudesta ja huomiosta, jota saa vanhemmiltaan.

Vankilaan kristityksi kääntymisen ja evankelioinnin vuoksi

Viime vuonna viranomaiset tunkeutuivat lukuisiin kotikirkkoihin ja myös siihen kirkkoon, jota Jake johti. Jake vietiin tilapäisselliin salaiselle poliisiasemalle. Häntä lyötiin, uhkailtiin ja yritettiin suostutella kääntymään takaisin islaminuskoon. Kuulustelun jälkeen Jake vapautettiin. Pari kuukautta myöhemmin hänet tuomittiin vuodeksi vankilaan kristityksi kääntymisen ja evankelioimisen vuoksi.

Jake on ollut vankilassa kuusi kuukautta. Hänen vaimonsa meni lopulta salaisen poliisin luokse ja sai järjestettyä miehensä neljäksi viikoksi hengähdystauolle vankilasta. Jake kertoo:

“Kun olin vankilassa, salainen poliisi uhkaili vaimoani. Koska en suostunut tekemään yhteistyötä, he lisäsivät vankilatuomiooni viisi lisävuotta.

Vaimoni on käynyt läpi paljon kipua, ehkäpä vielä enemmän kuin minä. Olen vankilassa murhaajien, huumeidenkäyttäjien ja muiden pahojen ihmisten kanssa. Nuo pahat ihmiset kuitenkin pitävät minusta eivätkä ole satuttaneet minua. Sen sijaan salainen poliisi on emotionaalisesti satuttanut vaimoani ja lastani.

Yksi työntekijä salaisesta poliisista kehotti vaimoani eroamaan minusta luvaten hänelle hyvät tulot, jos hän eroaa. Onneksi vaimoni ei suostunut tähän. Joka kerta, kun vaimoni tuli takaisin salaisen poliisin luota, hän kyynelehti. Rukoilimme toistemme, vankilassa olevien ja niiden puolesta, jotka satuttivat meitä. Rukoilen sitä, että suhteeni vaimooni vahvistuisi näiden neljän viikon aikana ja että aikaani kotona pidennettäisiin.”

Tunsin, että rukoilitte puolestani

Jake jatkaa: “Joskus salainen poliisi oli hyvinkin kohtelias suostutellakseen minua ilmiantamaan muiden uskovien nimiä. Koin, että Jumala varoitti minua kertomasta heille mitään. He eivät tiedä, että kun sokea saa näkönsä, ei hän enää ikinä halua sokeaksi uudelleen. Vaikka mitä tapahtuisi, olen uskollinen Herralleni, joka antoi minulle hengellisen näkökyvyn. Olen mieluummin ystävä Jumalan kanssa kuin voitan omakseni koko maailman.

En ollut poliittinen toimija enkä tappaja. Ainoa syy vankilassa olooni oli rakkaus Jeesusta kohtaan.

Kun olin vankilassa, tunsin, että te ja muut rukoilitte puolestani. Rukoukset olivat hyvin voimakkaita. Huomasin, että vankilassamme oli muitakin uskovia. Rukoilin ja lauloin yhdessä löytämieni uskovien kanssa ja rohkaisimme toisiamme. Meillä ei ollut Uutta testamenttia, mutta muutaman uskovan avustuksella opettelin monia jakeita ulkoa.”

Vartijoita ja vankitovereita kääntyi kristityiksi

Jake jatkaa: “Vartijat kunnioittivat minua. Kun uudet vartijat saapuivat, he kysyivät minulta, minkä rikoksen olin tehnyt. Kerroin heille, että olin ennen muslimi ja nyt kristitty. He olivat uteliaita tietämään, miksi minusta oli tullut kristitty. Minulla oli paljon aikaa, siispä jaoin jakeita heidän kanssaan ja kerroin, mihin uskoin.

Pelastuksen sanoma ja suuri Jumalamme näkyi selvästi vankilassa. Jotkut vartijoista ja vankitovereistani kääntyivät kristityiksi. Kiitin Jumalaa ystävällisyydestä minua kohtaan ja siitä, että Hän salli minun olla vankilassa.

Kiitän Jumalaa vaimostani, joka on ollut hyväksi avuksi. Kiitän myös teitä, rakkaat ihmiset, jotka olette auttaneet vaimoani, ettei hänen ja lapseni ole tarvinnut kärsiä tai nähdä nälkää. En tiedä, kuinka kauan voin olla yhteyksissä kanssanne. Teistä on tullut todellinen isoveli minulle. Kiitän Jumalaa teistä ja ihmisistä, jotka toivat totuuden elämääni.”

Tue mediatyötä siellä, missä kristittynä eläminen on vaikeaa!