Hyppää sisältöön

Hyviä uutisia Thaimaasta − “Onko teidän Jumalanne suurin Jumala?”

Iso ihmisjoukko menossa kasteelle Thaimaassa.

Lokakuussa 2023 Thaimaan koillisosassa järjestettiin suuri kastejuhla, jossa noin 3000 thaimaalaista sai kasteen. Kuva: Sumet Techarukpong.

FEBC-Thaimaan suosituin radio-ohjelma on suomalaisten tukema Sydänystävä. Saadussa ohjelmapalautteessa kuuntelijat ovat kertoneet, miten ohjelma on ollut heidän elämässään käänteentekevä.

Ohjelmapalautteissa monet kuuntelijat ovat toivoneet myös toimittajan vierailua omalle paikkakunnalleen. Tällaisia tapaamisia on järjestetty, ja niissä ohjelman toimittaja Penprapha Tangsirisatian on kertonut työstään ja uskostaan.

Sydänystävä-ohjelma käsittelee arjen kysymyksiä ja haasteita. Viikoittain radioidaan viisi ohjelmaa, jotka lähetetään kuuden eri radioaseman kautta eri puolilla Thaimaata. Ohjelma avaa buddhalaiseen mielenmaisemaan toisenlaisen maailman. Se kertoo armollisesta Jumalasta ja sovituksesta Kristuksessa.

Toivon kipinä palasi

Toimittaja Penprapha Tangsirisatian kertoo keskustelustaan erään kuuntelijan kanssa, jonka elämästä vastoinkäymiset olivat vieneet mielekkyyden. Naapurin rohkaisemana tämä mies alkoi kuunnella Sydänystävää, ja toivon kipinä palasi hänen elämäänsä. Hän pyysi useaan kerran FEBC:n kuuntelijatiimiä tulemaan myös hänen kotikaupunkiinsa vierailulle.

Kun kuuntelijatapaaminen viimein toteutui, hän kysyi tiimiltä:

− Onko teidän Jumalanne suurin Jumala?

− Kyllä, vastasivat tiimiläiset.

− No, sitten haluan laittaa uskoni Häneen, mies vastasi.

YouTube-videoilla ennakkoluuloja vastaan

Thaimaassa on sanonta, että jos olet thaimaalainen syntyjään, olet buddhalainen. Monella on väärää tietoa tai puutteellinen mielikuva kristinuskosta.

Loppuvuodesta 2023 FEBC-Thaimaa aloitti uuden YouTube-videosarjan, joka on suunnattu 15–30-vuotiaille nuorille. Videoiden tavoitteena on osoittaa vääräksi virheelliset tiedot ja kumota epäluulot, jotta ennakkoluulojen tilalle kasvaisi todellisempi ymmärrys, mistä uskossa Jeesukseen on kysymys.

Päivän aikana 3000 sai kasteen

Thaimaan koillisosassa järjestettiin lokakuussa 2023 ehkä yksi merkittävimmistä kastejuhlista vuosikymmeniin. Päivän aikana kastettiin noin 3000 thaimaalaista. Kasteella käyneet olivat maakunnassa aktiivisesti toimivan protestanttiseen kirkkoon kuuluvan kotiseurakunnan jäseniä.

FEBC-Thaimaan vähemmistökielisen ohjelmatoiminnan johtaja Noppakhun Prasobkiatkitin mukaan korona oli heille siunaus. Koronakuukausien aikana sadattuhannet ihmiset eri puolilla Thaimaata ja naapurimaissa etsivät FEBC-Thaimaan tuottamia ohjelmasisältöjä saadakseen apua ahdistukseensa.

Tällä hetkellä FEBC-Thaimaa tuottaa radio-ohjelmia 17 eri vähemmistökielellä. Ohjelmasisältöjä on seurattu eri media-alustoilta yli kaksi miljoonaa kertaa. Vuoden 2023 aikana yli 5000 kuuntelijaa kertoi löytäneensä uskon Jeesukseen seuratessaan radio-ohjelmia, Facebook- tai YouTube-lähetyksiä. Sosiaalisen median kanavat keräävät edelleen kymmenientuhansien katselijamäärät kuukausittain.

Ilkka Kastepohja

Kirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 1/2024.

Tule mukaan viemään evankeliumia Kaakkois-Aasiaan osallistumalla kevätkeräykseen!