Hyppää sisältöön

Kostosta anteeksiantoon − afgaanimiehen muodonmuutos

Afgaanimies katsoo taivaalle auringonlaskun aikaan.

Afganistanilainen Soroush kertoo muuttuneesta elämästään SAT-7 Pars -kanavalla. Hän toivoo, että hänen todistuksensa koskettaa katsojia, joita on erityisesti Afganistanissa, Iranissa ja Tadžikistanissa. Kuvituskuva: Nasim Dadfar / Unsplash.

Afganistanilainen Soroush on muuttunut mies. Nykyään hän on kristitty ja pastori, mutta aiemmin hän sanoo olleensa väkivaltainen ja kostonhaluinen.

Soroush kertoo elämästään myös satelliittitelevisio SAT-7:n persiankielisen kanavan Signal-ohjelmassa ja toivoo, että hänen kertomuksensa koskettaa monen elämää ja sydäntä. SAT-7 Pars -kanavaa katsotaan erityisesti Afganistanissa, Iranissa ja Tadžikistanissa. Näin hän kertoo:

“Kasvoin Afganistanissa sodan aikana ja olen taustaltani muslimi. Varttuessani minulla oli aina Jumala mielessä. Rukoilin viidesti päivässä ja luin Koraania. Halusin tuntea Jumalan ja tietää totuuden, mutta en löytänyt rauhaa.

Päätin liittyä Afganistanin armeijaan. Halusin taistella Daeshia (Isis) tai Talibania vastaan. Rehellisesti sanottuna en tiennyt, ketä vastaan ​​taistelin. Mutta ei se onnistunut. Jumala ei halunnut minun tappavan ketään.

Luin edelleen Koraania, rukoilin viidesti päivässä ja pyysin apua Jumalalta. Menin usein nukkumaan itkien ja pyysin Jumalalta rauhaa.”

Kosto kulkee veressä

“Sitten menetin siskoni. Hän kuoli traagisesti, kun hänet sytytettiin tuleen. Tämä mursi minut täysin. Halusin löytää sen henkilön, joka oli vastuussa siskoni murhasta, ja halusin tappaa hänet.

Kosto kulkee afgaanien veressä. Meidän on pakko saada oikeutta kaikin keinoin. Ainoa sisareni otettiin minulta pois. Halusin kostaa, vaikka se tarkoittaisi, että menettäisin itse henkeni. Elämä oli täynnä vaikeuksia ja ajattelin vain kostoa.”

Päätin avata Raamatun

”Yhtenä vaikeimmista päivistäni, kun vain itkin ja surin, eräs rakas ystävä lähestyi minua. Hän sanoi, ettei voi tehdä hyväkseni muuta kuin antaa luettavakseni Raamatun. Otin kirjan, mutta jätin sen lojumaan nurkkaan kahdeksi viikoksi. Palasin töihin ja itkin yötä päivää.

Lopulta päätin avata Raamatun ja aloin lukea. Sanat ja lauseet tulivat kohti: Antakaa anteeksi, niin myös te saatte anteeksi. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan poikansa, jotten joutuisi kadotukseen. Nämä Raamatun kohdat koskettivat sydäntäni.

Otin yhteyttä pastoriin ja puhuin hänen kanssaan. Hän kuunteli ongelmiani. Sanoin hänelle, että haluaisin ymmärtää, mitä luin anteeksiantamisesta, jotta voisin itsekin saada anteeksi. Mistä on kyse, kun Raamatun mukaan minun pitäisi antaa anteeksi myös vihollisilleni?

Pastori kertoi, että olen syntinen. Mutta Jeesus antoi henkensä minun puolestani, jotta minä saisin elämän. Tämä vei minut sanattomaksi.

Päätin mennä kirkkoon. Siellä näin ihmisten palvovan Jumalaa vapaasti ja ilman välikäsiä. Kun kuuntelin opetusta, tunsin rauhaa ja minua alkoi hymyilyttää. Kun tajusin hymyileväni, esitin pastorille yksinkertaisen kysymyksen: Voinko tulla yhdeksi teistä? Pastori vastasi:

− Usko Jeesukseen, rukoile pelastusta ja anna sydämesi Kristukselle, niin löydät Hänen rauhansa. Herran Henki asuu sinussa.

Rukoilin ja hymyilin koko matkan kotiin. Se oli ensimmäinen yö, jolloin minulla oli rauha nukkumaan mennessäni.”

Annoin anteeksi tappajalle

”Seuraavana päivänä heräsin hyvinvoivana ja soitin iloisena perheelleni. Kerroin heille, että olin antanut anteeksi sisareni tappajalle. He kysyivät minulta, miten. Kerroin heille Jeesuksesta ja kuinka Hän on sanonut, että meidän on annettava anteeksi vihollisillemme.

Kukaan ei voinut uskoa, mitä sanoin. Heidän tuntemansa Soroush oli kostonhimoinen, mutta nyt hän oli niin muuttunut, että itsekin hämmästyin.

Täytyin Herran rauhalla, ja tuo rauha sammutti sisälläni palaneen tulen. En halunnut enää velloa kostossa. Surulla ja murheella ei ollut sijaa minussa. Ne katosivat ja muuttuivat kaukaisiksi muistoiksi.

Kun tulin kristityksi, monet rakkaat ihmiset karttoivat minua. Mutta ajattelin, että vaikka koko maailma karttaisi minua, en järkyty, sillä olen löytänyt jotain paljon arvokkaampaa. Olen oppinut tuntemaan totuuden ja nähnyt, mitä Jeesus on tehnyt elämässäni.”

Kutsuttu palvelemaan afgaaneja

”Sain paljon opetusta ja halusin palvoa Herraa. Jokainen jumalanpalvelus tuntui hääjuhlalta, ja olin täynnä innostusta.

Eräänä päivänä pastori kysyi, olisiko minulla kutsumusta palvella kansaani. Tietenkin! Olen pelastettu ja haluan auttaa myös muita afgaaneja pelastumaan.

Afganistanin tilanne on nyt erittäin vaikea. Viestimme kansalle on, että afgaanikristityt seisovat rinnallasi ja rukoilevat, että Herra antaa lohtua ja rauhaa. Tiedämme, että nämä ovat vaikeita päiviä ja olet menettänyt läheisiäsi, mutta seisomme kanssasi ja rukoilemme puolestasi.”

Lähde: SAT-7