Hyppää sisältöön

Rita Elmounayer, SAT-7: Joka päivä yli 900 katsojaa ottaa yhteyttä

Rita Elmounayer puhuu SAT-7 Networkissa.

Toimitusjohtaja Rita Elmounayer on työskennellyt kristillisessä satelliittitelevisio SAT-7:ssä monissa tehtävissä. Erityisen tärkeinä rauhattomassa Lähi-idässä hän on pitänyt kiihkottomasti tehtyjä lastenohjelmia. Kuva: SAT-7.

Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 perustettiin 1996. Samana vuonna libanonilainen Rita Elmounayer alkoi tuottaa ja juontaa sen lippulaivaksi kutsuttua lastenohjelmaa, Iltasatuja. Sittemmin hän on porras portaalta ylennyt tehtävissä SAT-7:ssä, jolla nyt on neljä kanavaa. Niistä Arabic ja lastenkanava Kids toimivat arabian kielellä, Pars persialla ja sen murteilla sekä Türk turkilla.

Esitellessään hiljattain SAT-7:n vuosikertomusta 2018 Rita Elmounayer iloitsi satelliittitelevision saamasta palautetulvasta. Joka päivä yli 900 katsojaa ottaa yhteyttä joko tekstiviestein tai puhelinsoitoin. SAT-7 on jo 23 vuotta lähettänyt ohjelmia Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan, niin sanotulle MENA-alueelle. Internetin kautta ja lautasantennien avulla ohjelmia voi katsoa muuallakin, vaikkapa Suomessa.

Varatoimitusjohtaja Elmounayer aloitti SAT-7:n toimitusjohtajana huhtikuun alussa. Järjestön kansainvälinen valtuusto nimesi hänet tulevaksi toimitusjohtajaksi vuosi sitten. Hän otti tehtävän vastaan SAT-7:n verkostokokouksessa (Network) Kyproksessa muutama viikko sitten.

Rita Elmounayer syntyi Libanoniin sisällissodan keskelle, mutta asuu nyt Kyproksessa. Hän on opiskellut Beirutissa sekä Libanonin yliopistossa että Isä Andrewin instituutissa, jossa hän perehtyi erityisesti yhteydenpitotaitoon mykkien ja kuurojen lasten kanssa. Viestinnän maisteriksi hän valmistui Walesin yliopistosta vuonna 2004.

Koptien arkkipiispa Lontoosta kansainvälisen valtuuston johtoon

SAT-7 järjestää verkostokokouksen kerran vuodessa. Tänä vuonna se pidettiin maaliskuun lopussa Kyproksen Pafoksessa. Siellä olivat koolla myös SAT-7:n yhteistyökumppanit. Partnerien valtuusto valitsi entisten tilalle kolme uutta edustajaansa SAT-7:n kansainväliseen valtuustoon, josta muun muassa Sansan kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala jäi pois yhdeksän toimintavuoden jälkeen. Nyt hänet valittiin kumppanuuskokouksen sihteeriksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Kansainvälisen valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Lontoon arkkipiispa Angaelos koptilais-ortodoksisesta kirkkokunnasta. Kyseisen valtuuston äänivaltaisena jäsenenä toimii jatkossa myös SAT-7:n perustaja ja kunniapuheenjohtaja Terence Ascott, joka työskenteli satelliittitelevision toimitusjohtajana 23 vuotta.

Kyproksessa hyväksyttiin SAT-7:n talousarvio 2019 ja tarkistettiin säännöt nykyaikaa vastaaviksi. Budjetti vahvistettiin pitkän keskustelun jälkeen 400 000 dollaria eli noin 350 000 euroa alijäämäiseksi. Reuhkala arvioi suuren alijäämän syyksi sen, että on tarve saada aikaan enemmän kuin mihin varat oikeastaan riittävät.