Hyppää sisältöön

SAT-7 Pars -kanavan katsojamäärä tuplaantui vuodessa

lautasantenneja

SAT-7 Parsin katsojapalvelujen tiimi on käynyt monia rohkaisevia keskusteluja afgaanikatsojien kanssa. He haluavat tietää lisää kristinuskosta. Afganistan on maa, jossa kristityt elävät usein hyvin yksin, eikä heidän saatavillaan ole kristillistä kirjallisuutta tai muuta aineistoa. Kuva: SAT-7.

SAT-7 Pars laajeni toukokuussa 2017 Yahsat-satelliittiin, minkä jälkeen yhteyttä ottaneiden katsojien määrä on lähes kaksinkertaistunut. Erityisesti afgaanikatsojat alkoivat lähestyä kanavaa.

Katsojapalvelujen tiimi huomasi Afganistanista tulleiden puhelujen valtavan kasvun. Toukokuun 2017 jälkeen maa on noussut katsojien yhteydenottojen määrässä toiselle sijalle, heti Iranin jälkeen. Aiemmin Afganistan ei ollut kymmenen kärkimaan joukossa. Yahsatilla näyttää olevan siellä paljon enemmän katsojia kuin Hotbirdillä.

Hotbird-satelliitin kautta SAT-7 Pars on näkynyt vuodesta 2006. Siihen verrattuna Yahsat tarjoaa paljon vahvemman signaalin persiankieliseen maailmaan − alueelle, johon kuuluvat Afganistan, Iran ja Tadžikistan.

Lisäksi Yahsatin katsomiseen riittää paljon pienempi, vähemmän huomiota herättävä ja halvempi satelliittilautanen. Se on hyvä asia Iranissa, jossa sen omistaminen on laitonta.

SAT-7 Pars on Yahsatin ainoa kristillinen kanava

Hotbird- ja Yahsat-satelliitit ovat persiankielisen maailman kaksi suosituinta satelliittia. Yahsatia katsotaan pelkästään Iranissa arviolta 9,5 miljoonassa kodissa.

SAT-7 Pars on Yahsatin ensimmäinen ja ainoa kristillinen kanava. Pars onkin näin saanut kokonaan uuden katsojaryhmän, joka ei Yahsatin kautta ole voinut aikaisemmin katsoa lainkaan kristillisiä ohjelmia.

Koska Yahsatiin laajenemisen jälkeen SAT-7 Pars -kanavan mahdollinen katsojamäärä tuplaantui kertaheitolla, sanoma Jumalan rakkaudesta ja toivosta voi tavoittaa paljon suuremman määrän ihmisiä.

Uutinen on julkaistu toukokuun Lähde-lehdessä 3/2018.