Hyppää sisältöön

SAT-7 ravitsee Egyptin kristittyjä ja vahvistaa uskoa

Yksityiskohta Mokattamin kalliokirkosta.

Yksityiskohta Egyptin Kairossa sijaitsevasta Mokattamin kalliokirkosta. Kuva: Tea Rasi.

Vierailumatka Egyptiin ja sen värikkääseen kulttuuriin avasi silmiäni näkemään, kuinka kristityt elävät alueella uskoaan todeksi. Aivan kuten maan asutus on keskittynyt Niilin rannoille, saavat kristityt elinvoimaa maassa Sanan lähteeltä. Sekä seurakuntayhteys että kristillinen satelliittitelevisiotyö vahvistavat Sanaan pohjautuvaa uskoa.

Satelliittitelevisio SAT-7 toimii alueella rakastavan ja arvostavan kohtaamisen välineenä. Television arabiankielisillä kanavilla todistetaan oman uskon puolesta ja tahdotaan palvella omaa yhteisöä.

Suuri osa Egyptiä on harvaan asuttua autiomaata. Myös SAT-7:n kanavilla moni katsoja pyytää esirukousta oman paikalliskirkon tulevaisuuden puolesta tai henkilökohtaisen seurakuntayhteyden rakentumisen puolesta. Juuret kuivettuvat niin helposti ilman hyvää maaperää ja kristittyjen yhteyttä.

Maaperän ollessa kuohkea ja ravinteikas saa usko vahvistua seurakunnan pienryhmien ja jumalanpalveluksen yhteydessä. Syntyy halua toimia seurakunnan vapaaehtoisena ja jopa suuntautua ulospäin. Tämä oli ilahduttavaa nähdä ja kuulla vierailun aikana.

Katsojien puolesta rukoillaan ja kysymyksiin vastataan

Mitään ei saavuteta jumalallisissa asioissa ilman rukousta. Esirukousta kaivataan myös SAT-7:n televisiotyössä niin henkilökunnan, tekniikan, sisältöjen kuin katsojien puolesta.

Välillä on jopa keskeytetty suora lähetys ja rukoiltu yhdessä katsojan välittämän rukousaiheen puolesta. Masentunut ja itsetuhoinen katsoja on saanut tulla kosketetuksi.

SAT-7:n henkilökunta kokee katsojien kysymyksiin vastaamisen hyvin tärkeäksi. Media voi halutessaan tarjota elävää vettä janoavalle ja muuttaa maailmaa – sydän kerrallaan.

Tea Rasi