Hyppää sisältöön

SAT-7 reagoi nopeasti Libanonin räjähdykseen

Beirutin satama tuhoisan räjähdyksen jälkeen.

− Libanon tarvitsee paljon rukousta. Keskitymme nyt tuottamaan sellaisia ohjelmia, jotka auttavat ja rohkaisevat ihmisiä, kertoo SAT-7 Libanonin toiminnanjohtaja Maroun Bou Rached. SAT-7:n paikalliset toimitilat sijaitsevat noin kymmenen kilometrin päässä räjähdyspaikalta ja vaurioituivat lievästi. Kuva: SAT-7.

− Kaikki ovat järkyttyneitä tapahtuneesta. Koko henkilökuntaamme on saatu yhteys, mutta studiomme ovat kärsineet pieniä vaurioita, sanoo Maroun Bou Rached, satelliittitelevisio SAT-7:n Libanonin toiminnanjohtaja ja Sansan kansallinen työntekijä.

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tapahtui valtava räjähdys illalla 4. elokuuta. Tämänhetkisten tietojen mukaan kuolonuhreja on ainakin 149 ja loukkaantuneita useita tuhansia. Vähintään 300 000 ihmisen arvioidaan jääneen kodittomaksi. Räjähdyksen aiheutti satamassa ollut ammoniumnitraattivarasto.

Libanonin tilanne oli synkkä jo ennen räjähdystä maan talouskriisin takia. Israelin ja Hizbollah-liikkeen väliset kamppailut ovat vaikeuttaneet elämää, ja myös koronatartunnat ovat viime aikoina lisääntyneet.

Suorassa tv-ohjelmassa rukousta ja keskustelua

SAT-7 Arabic -kanavan työntekijät pyysivät välittömästi kristittyjä rukoilemaan haavoittuneiden ja omaisiaan menettäneiden puolesta. Myös maan poliittisten päättäjien ja avustustoimien puolesta pyydettiin rukousta.

Vuorokausi räjähdyksen jälkeen SAT-7 Arabic lähetti suoran televisio-ohjelman, Pain and Hope (Kipua ja toivoa), johon pyydettiin kirkon johtajia rukoilemaan maan kansan ja tulevaisuuden puolesta sekä asiantuntijoita kertomaan räjähdyksen jälkeisestä tilanteesta.

− Emme ole nähneet mitään tällaista aiemmin. Kaduilla on lasia ja ihmisten silmissä kyyneleitä. Menetysten määrää ei voi laskea. Vain Jumalan armo ja rakkaus voi tuoda lohdutuksen ja yhteyden ihmisten välille, kiteyttää ohjelman juontaja Saeed Melki.

Räjähdys kuului myös Kyproksella

− Olimme toimistossa, kun räjähti, emmekä tienneet, mitä oikein tapahtui. Olemme valtavan kiitollisia, että kaikki Libanonissa olevat työntekijämme ovat turvassa. Sydämemme on kaikkien niiden luona, jotka ovat kokeneet kovia ja rukoilemme rauhaa kaikille, huokaisee SAT-7:n toimitusjohtaja Rita Elmounayer, joka on itsekin Libanonista kotoisin.

Sansa tukee SAT-7:n arabian-, farsin- ja turkinkielistä tv-työtä sekä kolmea työntekijää.

Toivoa naisille -työn rukouspyyntö

Sansa tukee myös medialähetysjärjestö TWR:n alaista arabiankielistä Toivoa naisille -työtä. Yksi työn koordinaattoreista on kotoisin Libanonista.

Pian räjähdyksen jälkeen myös arabiankielisen työn tiimiltä tuli pyyntö rukoilla, että libanonilaiset kääntyisivät etsimään elävää Jumalaa, joka voi auttaa ja parantaa raskaita menetyksiä kohdanneen kansan. Näihin rukouksiin mekin voimme yhtyä.

Lähde: SAT-7[vc_row”” h2=”Ryhdy Rkk-ohjelman ystäväksi!” use_custom_fonts_h2=”” h2_font_container=”” h2_use_theme_fonts=”” h2_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h2_css_animation=”” h4=”” use_custom_fonts_h4=”” h4_font_container=”” h4_use_theme_fonts=”” h4_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4_css_animation=”””” shape=”rounded” style=”””””lg””right””Lue lisää ja liity >>” btn_style=”modern” btn_gradient_color_1=”turquoise” btn_gradient_color_2=”blue” btn_gradient_custom_color_1=”#dd3333″ btn_gradient_custom_color_2=”#eeee22″ btn_gradient_text_color=”#ffffff” btn_custom_background=”#ededed” btn_custom_text=”#666″ btn__custom_color=”#666″ btn__custom_hover_background=”#666″ btn__custom_hover_text=”#fff” btn_shape=”rounded””” btn_size=”md” btn_align=”inline” btn_button_block=”” btn_add_icon=”” btn_i_align=”left” btn_i_type=”fontawesome” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” btn_i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” btn_i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” btn_i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” btn_i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” btn_i_icon_monosocial=”vc-mono vc-mono-fivehundredpx” btn_i_icon_material=”vc-material vc-material-cake” btn_i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” btn_css_animation=”” btn_custom_onclick=”” add_icon=”” i_on_border=”” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” i_icon_monosocial=”vc-mono vc-mono-fivehundredpx” i_icon_material=”vc-material vc-material-cake” i_color=”blue” i_background_style=”” i_background_color=”grey” i_size=”md” i_css_animation=”””url:http%3A%2F%2Frkk-sansa.net%2Fliity-ystavarenkaaseen%2F|||” h2_link=”” h2_el_id=”” h2_el_class=”” h4_link=”” h4_el_id=”” h4_el_class=”” custom_background=”” custom_text=”” btn_el_id=”” btn_el_class=”” btn_custom_onclick_code=”” i_custom_color=”” i_custom_background_color=”” i_link=”” i_el_id=”” i_el_class=””][vc_column] …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lahjoita >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fsat-7%2F|||”]

SAT-7 panostaa nyt Beirutissa tehtäviin tv-ohjelmiin ja tarvitsee lisää varoja tv-työhön.