Hyppää sisältöön

WiFi-ohjelmasarja auttaa iranilaisia nuoria lujaan yhteyteen Jumalan kanssa

Kuvaukset käynnissä tv-studiossa.

Mikael Tunérin ohjaamassa WiFi-sarjassa myös nuoret puhuvat uskostaan ja elämästään. Kuva: SAT-7.

WiFi on uusi ohjelmasarja SAT-7:n persiankielisellä kanavalla, SAT-7 Parsilla. Sarjan tavoitteena on auttaa iranilaisia nuoria aikuisia saamaan vahvempi yhteys toistensa ja Jumalan kanssa.

– Ajatus WiFistä syntyi, kun mietin, miten saisimme katsojiksi enemmän nuoria, jotka viettävät paljon aikaa mobiililaitteiden kanssa. Wifin (langaton lähiverkko) kauttahan kaikki yhteydet tapahtuvat. Ohjelmasarjan ajatuksena on käyttää sitä vertauskuvana ihmisen yhteydestä Jumalaan ja toisiin ihmisiin, sanoo Dariush Golbaghi, pastori, joka opetuslapseuttaa farsia puhuvia uskovia sekä Iranissa että sen ulkopuolella.

Suomessa kuvatun sarjan on tuottanut Sansa

– Iranissa ei voi sanoa, että Jumala on ihmiselle isä, koska Jumala on niin kaukana meistä. Miten muka kukaan voisi sanoa, että Jumala on hänelle baba, hänen isänsä, Dariush Golbaghi selittää.

– Mutta kun ihminen tuntee Jeesuksen, yhteys Jumalaan on olemassa. Ja kun ihmisellä on rauhan suhde isä-Jumalan kanssa, hän voi olla rauhallisessa suhteessa toisiin yhteiskunnassa, koulussa, työpaikalla. Tätä näkyä yritämme välittää ohjelmissa.

Heinäkuussa alkaneen WiFi-ohjelman puolen tunnin episodeissa keskustelua käydään Dariush Golbaghin ja neljän muun iranilaisen juontajan välillä. He aloittavat lukemalla Raamatusta muutaman jakeen, jonka jälkeen he yrittävät soveltaa opetusta arkipäiväiseen elämään ja sen haasteisiin.

Ohjelman on tuottanut SAT-7 Parsille Sansa, ja jaksot on kuvattu IRR-TV:n studiolla Keravalla tv-tuottaja Mikael Tunérin ohjauksessa. Ohjelmassa on käytetty ainutlaatuista kuvaustekniikkaa – viisi kameraa liikkuu 360 astetta juontajien ympäri niin, että katsojat voivat tuntea olevansa keskustelun keskellä.

Katsojia rohkaistaan laittamaan “sydämensä wifi päälle”

Ohjelmissa käytetään Vanhan ja Uuden testamentin kertomuksia, jotka toimivat ponnahduslautana keskusteluihin muun muassa anteeksiantamisesta, kiusausten vastustamisesta ja vastuun ottamisesta omista teoistaan.

Dariush Golbaghin keskustelukumppanit ovat 19–22-vuotiaita, ja he kertovat rehellisesti kamppailuistaan ja jumalasuhteestaan siinä toivossa, että omakohtaiset todistukset löytäisivät vastakaikua nuorissa katsojissa.

– Nuorille on tärkeää nähdä toisten ikäistensä kertovan televisiossa uskostaan ja elämästään. Sanoma menee paljon syvemmälle, kun se tulee oman ikäisiltä, Dariush Golbaghi toteaa.

Hän toivoo, että nuoret iranilaiset löytäisivät WiFi-sarjan kautta sen totuuden, että Jumala on heidän kanssaan, ja että Raamatun sana pätee, olipa heidän elämässään mitä ongelmia tahansa.

– Pääsanoma on vahva jumalasuhde – että katsojia rohkaistaan laittamaan “sydämensä wifi päälle” ja luomaan yhteys taivaaseen. Jumala ei ole sinusta kaukana, voit puhua hänen kanssaan ja jakaa elämäsi hänen kanssaan.

Lähde: SAT-7