Hyppää sisältöön

Katso Ihmistä: Heinäkuun tarina Kazakstanista

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Saulen tarina.

“Nimeni on Saule ja olen kotoisin Kazakstanista. Tyttöjen ja naisten asema on siellä heikko. Minunkaan elämäni ei ole ollut helppo, kuten ei myöskään suhteeni Jumalaan. Lapsesta saakka olin suorastaan vihannut Jumalaa.

Kazakstanissa tyttöjä ei pidetä oikeina lapsina. Kun synnyin, vanhempani eivät halunneet pitää minua, vaan antoivat minut toiseen perheeseen, kun olin vain yksivuotias. Uudessa perheessäni minua ei kohdeltu sen paremmin. Minut sidottiin sänkyyn, ja jouduin makaamaan omissa jätöksissäni. Kävin lähellä kuolemaa ja jouduin lopulta sairaalahoitoon, jotta toipuisin.

20-vuotiaana minut naitettiin, ja mieheni kohteli minua todella huonosti. Mieheni joi paljon, pahoinpiteli minua ja myi kehoani saadakseen lisää alkoholia. Minulla alkoi olla itsetuhoisia ajatuksia ja mietin usein, miksi Jumala ei nähnyt minua.

Kulttuurissani avioero ei ole ihan yksinkertainen asia, eikä minulla ollut omaa rahaakaan. Mutta kun elämästä tuli tarpeeksi sietämätöntä, uskalsin lopulta jättää mieheni ja muuttaa lasteni kanssa toiseen kaupunkiin.

Sain lahjaksi Raamatun

Uudessa kaupungissa löysin työn ruokakaupan myyjänä. Samassa paikassa oli töissä nainen, joka kertoi minulle Jumalasta. Hän tunsi myös erään paikallisen pastorin, joka kertoi minulle lisää Jumalasta. Sain lahjaksi kazakinkielisen Raamatun! Silloin silmäni avautuivat ja aloin ymmärtää kristinuskoa.

Raamattua lukiessani aloin ymmärtää synnin luonnetta ja myös omaa syntisyyttäni. Lopulta sain tehdä parannuksen Jumalan edessä kaikesta vääryydestä, mitä olin itse tehnyt elämässäni.

Sain myös kokea Jumalan rakkauden todella konkreettisella tavalla. Menin seurakunnan kokoukseen enkä ikinä unohda, mitä tuon kirkon seinään oli kirjoitettu: “Jumala on rakkaus”. Sen näkeminen oli hyvin voimallinen hetki. Tunteet valtasivat minut. Pastorini huomasi tämän ja selitti, että Jeesus kuoli ristillä minun puolestani. Hän toisteli minulle: “Jeesus kuoli juuri sinun puolestasi, Saule, jotta sinä saisit elää!”

Radio-ohjelmat rohkaisevat

Jeesuksesta tuli todellinen Pelastajani ja Herrani. Nyt voin sanoa, että minulla todella on rauha sydämessäni. Kazakstanissa on kuitenkin paljon kaltaisiani kaltoinkohdeltuja naisia ja tyttöjä.

Valitettavasti tunnen myös tyttöjä, jotka ovat tehneet itsemurhan, koska heidän elämänsä tyttönä tässä yhteiskunnassa on ollut niin vaikeaa. Sydämeni särkyy heidän puolestaan. Koen suurta tarvetta kertoa jokaiselle naiselle ja tytölle, että Jumala rakastaa heitä ja on läsnä kaikissa olosuhteissa.

Pastorimme aloitti täällä myös radiotyön. Ohjelmat tuovat meille suurta rohkaisua. Pyydän rukousta kaikkien kazakstanilaisten puolesta!”

Katso Saulen tarina!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Vuositeemasivulle >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Fvuositeema%2F|||”]Tutustu Katso ihmistä -vuositeemaan!