Hyppää sisältöön

Katso ihmistä: Helmikuun tarina Tunisiasta

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Samian tarina.

”Olen Samia Kessai ja olen kotoisin Tunisiasta. Tulen muslimitaustasta ja kuulin Jeesuksesta ensimmäistä kertaa 20-vuotiaana.

Olin eräänä päivänä kotona tylsistyneenä ja surffailin televisiokanavia. Kiinnostuin elokuvasta, joka kertoi Jeesuksesta. Huomioni kiinnitti erityisesti elokuvan loppu, jossa Jeesus vietiin ristiinnaulittavaksi. Muistan edelleen, kuinka paljon itkin, kun näin Jeesuksen ristillä. Kun elokuva näytettiin kanavalla uudelleen, pyysin jopa äitini ja veljeni katsomaan sitä kanssani. Tämä kanava oli SAT-7.

Halusin alkaa seurata kanavan ohjelmia, mutta en tiennyt, että ohjelmaa näytettiin tuolloin 90-luvulla vain kaksi tuntia viikossa. Sitten kadotin kanavataajuuden ehkä noin pariksi kuukaudeksi. Löydettyäni taajuuden uudelleen kirjoitin sen ylös muistiin, samoin kun ohjelmien ajankohdan. Seurasin kanavaa monta vuotta. Janosin kuulla evankeliumia ohjelmien kautta.”

Kauppiaan lahja muutti elämän

”Kolmen vuoden kuluttua muutin Tunisian pääkaupunkiin Tunisiin jatkamaan korkeakouluopintoja. Menin siellä kauppaan ja heti sisään tullessani näin seinällä kuvan Jeesuksesta. Hämmästyin ja mietin, onko tämä unta. Myyjä tuli palvelemaan minua ja pian hän kysyi, saisiko hän kysyä minulta joitain. ‘Oletko muslimi?’, hän kysyi. Vastasin myöntävästi, että tietenkin, olenhan tunisialainen ja arabi! Seuraavaksi hän kysyi, rukoilenko ja paastoanko. Vastasin, että en. Myyjä sanoi minulle: ‘Muslimit rukoilevat ja paastoavat ja harjoittavat islaminuskoa. Et sinä ole muslimi.’ Hän antoi minulle arvokkaimman lahjan, mitä olen koskaan saanut – Raamatun. Silloin otin Jeesuksen vastaan elämääni.

Vuonna 2011 minä ja mieheni aloimme tuottaa ohjelmia SAT-7:lle. Olen yksi kanavan juontajista ja tuottajista. Teen tätä työtä iloiten, ja minulle on etuoikeus palvella kanavaa, joka aikanaan auttoi minua löytämään Jeesuksen Kristuksen. Kiitän Jumalaa tästä kanavasta ja sen ohjelmista. Rukoilemme, että Jumala käyttäisi kanavaa kertomaan monille evankeliumia.”

Kristityt ovat pieni vähemmistö

Tunisiassa on kristittyjä arviolta noin 23 000 eli noin 0,2 prosenttia väestöstä; joissain lähteissä on mainittu luku 50 000. Nämä kristityt ovat yleensä muslimitaustaisia, kuten Samiakin.

Tunisiassa on uskonnonvapaus, mutta todellisuudessa kristityiksi kääntyneet muslimit joutuvat usein ahtaalle ja syrjinnän kohteeksi. He saattavat menettää työnsä, tulla perheensä tai ystäviensä hylkäämäksi tai joutua kohtaamaan sanallista ja fyysistä väkivaltaa.

On hienoa, että Pohjois-Afrikassa on Samian kaltaisia rohkeita kristittyjä, jotka haluavat välittää evankeliumia alueelle mahdollisista uhkakuvista huolimatta.

Faktat:

Open Doors Finland
Wikipedia – Religion in Tunisia
Joshua Project

Katso Samian tarina!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Vuositeemasivulle >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Fvuositeema%2F|||”]Tutustu Katso ihmistä -vuositeemaan!