Hyppää sisältöön

Katso ihmistä: Maaliskuun tarina Libanonista

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Main tarina.

Elokuussa 2020 Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tapahtui valtava räjähdys, joka sai alkunsa satama-alueen ammoniumnitraattivarastosta. Onnettomuudessa kuoli yli 180 ja loukkaantui noin 6000 ihmistä. Arviolta 300 000 ihmisen kodit vaurioituivat räjähdyksessä tai sen aiheuttamassa paineaallossa. Yksi heistä oli Mai Melki, joka kertoi SAT-7:n ohjelmassa, miten Jumala kosketti häntä heti räjähdyksen jälkeen.

Koti vaurioitui, perhe säästyi

“Kotimme vaurioitui pahasti räjähdyksessä: ikkunalaseja särkyi, ikkuna karmeineen irtosi ja verhotanko romahti. Sotku oli valtava. Yleensä olisimme mieheni kanssa olleet kotona siihen aikaan, mutta tällä kertaa olimme poissa. Kun tulin kotiin ja näin tämän kaaoksen, en voinut tehdä asialle mitään. Päätin mennä pianon ääreen, soittaa ja kiittää Jumalaa siitä, ettemme olleet kotona siihen aikaan.

Sitten tajusin, etten voi vain jäädä kiittämään Jumalaa siitä, että olin itse turvassa. Niin monet olivat loukkaantuneet räjähdyksessä, ja osalla ei ollut ketään, joka auttaisi heitä – minulla oli sentään perheeni. Laskin käteni koskettimille ja aloin soittaa ja kiittää Jumalaa Hänen hyvyydestään. Ylistin Häntä: ‘Olet universumin Isä! Näet ja kuulet kaiken, mitä tapahtuu, koska olet kaikkeuden Herra. Näet jokaisen uhrin ja avun tarvitsijan, koska olet kaikkeuden Herra. Näet myös sen, kuka voi auttaa. Anna minulle kädet auttaa!’ Tässä hetkessä koin musiikin kautta vahvaa yhteyttä Jumalaan ja toisin ihmisiin. Koin, että olemme ihmiskuntana yhtä tämänkin tragedian äärellä.”

Korona ja räjähdys koettelevat Libanonia

Libanonissa on kaikista arabimaista eniten kristittyjä, noin kolmannes vajaasta seitsemästä miljoonasta asukkaasta. Pääosin kristityt kuuluvat johonkin katoliseen tai ortodoksiseen suuntaukseen. Protestantteja on eri arvioiden mukaan 2–2,5 %.

Libanonia ovat koetelleet viime kuukausina niin koronapandemia kuin Beirutin räjähdys. Suurin osa räjähdyksessä tuhoutuneista asunnoista kuului kristityille, mikä on vaikuttanut osaltaan siihen, että Libanonista on lähtenyt pois joukoittain kristittyjä. Monet pelkäävät myös kristillisen seurakunnan tulevaisuutta maassa, jossa ääri-islamilainen terroristijärjestö Hizbollah on vahvistanut jatkuvasti asemiaan.

Onneksi on kristillisiä satelliittikanavia kuten SAT-7 Arabic, jotka välittävät toivon ja rohkaisun sanomaa myös Libanoniin.

Faktat:

Wikipedia – Christianity in Lebanon 
Independent Catholic News 
Kotimaa

Katso Main tarina!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Vuositeemasivulle >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Fvuositeema%2F|||”]Tutustu Katso ihmistä -vuositeemaan!