Hyppää sisältöön

Katso ihmistä: Tammikuun tarina Algeriasta

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Husseinin tarina.

“Nimeni on Hussein, ja asun algerialaisessa kylässä. Otin Jeesuksen elämäni Herraksi vuonna 1990. Kylämme on siisti ja suuri.
Sen asukkaat ovat ystävällisiä, rauhallisia ja yleisesti oikein mukavia.

Evankeliumi saapui kyläämme vuonna 1990. Olin yksi ensimmäisistä uskovista. Kokoonnuimme kristittyjen joukolla tyhjässä kaupassa. Kun meitä tuli lisää ja kauppa kävi liian pieneksi, aloimme tavata ulkona pellolla. Tätä jatkui muutaman vuoden, kunnes eräs kristitty veli antoi meille tilan autotallista, jossa saimme pitää kokoontumisia.

Otin Herran Jeesuksen vastaan elämääni aikuisena. Ennen sitä en tuntenut Häntä. Olin kuullut, että Hän oli profeetta, joka tuli juutalaisia ja länsimaalaisia varten. Kun evankeliumi sitten tuli kyläämme, pohdiskelimme, kuka Jeesus todella oli. Minulle oli aluksi vaikeaa ottaa Jeesus elämääni, koska rakastin musiikkia ja laulamista juhlissa. Siispä  päätin olla seuraamatta mitään uskontoa.

Jeesus tulikin luokseni unessa. Unessa olin ongelmissa, joten kutsuin Häntä, ja Hän tuli auttamaan minua. Hän tuli luokseni nuoren miehen hahmossa. Sen jälkeen olin vakuuttunut, että Jeesus todella on olemassa, ja otin Hänet vastaan elämääni.”

Sopuisasti rinnakkain

“Kun kristitty ystävämme tarvitsi autotallin takaisin käyttöönsä, pidimme jumalanpalveluksia pelloilla, kunnes vuonna 2010 aloimme rakentaa pientä rakennusta. Kokoonnuimme siellä vuoteen 2016 saakka, jolloin aloimme rakentaa nykyistä kirkkorakennustamme. Täällä on kokoontunut paljon ihmisiä ylistämään Herraa, ja monet ovat antaneet elämänsä Jeesukselle.

Kiitämme Jumalaa siitä, että kylämme kristityt ja ei-kristityt elävät keskenään veljinä ja siskoina. Teemme yhteistyötä ja kunnioitamme toinen toistamme. Kirkon rakentamistakaan ei ole vastustettu. Kiitämme siitä Herraa, koska se on Hänen armoaan meille.

Jeesus sanoo: ‘Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.’ Me emme lähteneet seuraamaan Jeesusta umpimähkään, vaan olimme vakuuttuneita ja uskoimme siihen, että Hän on totuus. Hän on tie, totuus ja elämä. Pelastuksemme on hänessä. Kun otin Jeesuksen vastaan elämääni, minusta tuli uusi luomus Hänessä. Näkemykseni elämästä muuttui ja sain toivon.

Heille, jotka eivät tunne Jeesusta, haluan kertoa Hänestä näin: ‘Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.’ Hän on Jumala, joka tuli lihaksi pelastaakseen syntiset, ja Hän on luonut koko maailman.”

Kristittyjä 0,4 prosenttia

Hussein on yksi Algerian 140 000 kristitystä. Heitä on väestöstä vain noin 0,4 prosenttia. Kuten Husseinin kotikylässä, myös muualla Algeriassa kristitty kirkko alkoi kasvaa 1990-luvulla.

Vuonna 2006 Algeriassa toimeenpantiin laki muiden uskontojen kuin islamin harjoittamisen säännöstelemiseksi, ja sen jälkeen kristitty kirkko on kohdannut vaikeuksia: kristittyjä on vangittu erilaisin perustein ja kirkkoja on suljettu. On todellinen rukousvastaus, että Husseinin kotikylän seurakunta on saanut kasvaa näiden vaikeuksien keskellä ja kylän asukkaat ovat eläneet sovussa. Toivoa on!

Toivo leviää Algeriassa myös mediatyön välityksellä. Mediatyön rooli korostuu siellä, missä perinteiset seurakunnat ovat syystä tai toisesta ahtaalla.

Faktat:

Algeria – Wikipedia
Algerian Christians denounce growing pressure on churches, Evangelical Focus

Katso Husseinin kertomus!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Vuositeemasivulle >>””””””url:http%3A%2F%2Fsansa.fi%2Fvuositeema|||”]Tutustu Katso ihmistä -vuositeemaan!