Summer Mission School antoi uutta sykettä nuorille
Ensimmäinen Kroatiassa järjestetty Summer Mission School onnistui hyvin. Kolmen viikon aikana tehtiin muun muassa videoprojekteja. Kuva: www.jensarbogast.de.
– Oon oppinut paljon mediatyöstä, kuvaamisesta, itsestäni, Jumalasta ja siitä, mitä voin tehdä tulevaisuudessa, kertoo 17-vuotias Jenna Kemppainen Lahdesta.
– Parasta oli, kun rakensimme videoiden tarinat alusta asti ja pääsimme valitsemaan kuvauspaikat ja näyttelijät, sanoo Eduardo Pinheiro Brasiliasta.
Leiri, koulu tai tapahtuma on aina osallistujiensa näköinen, ja siksi myös ensimmäinen Summer Mission School oli ainutlaatuinen kokemus. Se toi opiskelijoiden parhaat puolet esille; se jalosti ja yhdisti opiskelijoiden taidot ja loi niistä entistä vahvemman kokonaisuuden.
Mediapainotteinen lähetyksen kesäkoulu
Summer Mission School on mediapainotteinen lähetyskoulu, jonka järjestäjiä ovat Sansa, Kroatiasta käsin toimiva kansainvälinen nuorten ryhmä M18 sekä Kutinan evankelinen seurakunta. Lähetyskoulu toteutettiin ensimmäisen kerran Kroatian Kutinassa heinäkuussa.
Koulu on tarkoitettu pääsääntöisesti suomalaisille mediasta ja lähetystyöstä kiinnostuneille nuorille sekä nuorille aikuisille. Ehdotonta yläikärajaa koululla ei kuitenkaan ole.
– Lähetysjärjestöjen tukijakunta on suhteellisen iäkästä, ja jotain tämän kaltaista toimintaa Sansassa on toivottu jo pitkään. Lähetystyön jatkumiseksi on tärkeä luoda toimintaa, jonka kautta myös nuoremmat voivat kiinnostua medialähetystyöstä. Innokkaat nuoret avaavatkin Sansan työlle ihan uudenlaisia tulevaisuuden näkymiä, sanoo Summer Mission Schoolin vastuuhenkilö, Sansan mediakoordinaattori Petteri Rantamäki.
Video ja valokuvaus keskiössä
Summer Mission Schoolin tavoitteena on tutustuttaa nuoret lähetystyön maailmaan ja tarjota työkaluja medialähetyksen tekemiseen. Tänä vuonna koulussa keskityttiin videotuotantoon ja valokuvaamiseen.
Kahdenkymmenen opiskelupäivän aikana tehtiin neljä videoprojektia alusta loppuun saakka. Jokaisella ryhmäläisellä oli vastuullaan jokin tehtävä. Yksi vastasi kuvaamisesta, toinen ohjaamisesta ja kolmas esimerkiksi puvustamisesta.
– Suurimmalla osalla oppilaista ei ollut erityistä osaamista videopuolella. Tästä huolimatta leiriläiset onnistuivat luomaan hyvin onnistuneita ja monella tapaa ammattimaisia videoita. Nähtäväksi jää, mihin Jumala johdattaa näitä nuoria Sansan sisällä ja Hänen valtakuntansa työssä, Petteri Rantamäki sanoo.
Taivaan isällä oli näppinsä pelissä
Summer Mission Schoolia olivat tiiviisti suunnittelemassa ja järjestämässä myös Sansan Kroatian-lähetystyöntekijä Elina Braz de Almeida ja hänen puolisonsa Thiago Braz de Almeida, joka toimii M18-ryhmän johtajana ja tuottajana.
– Upeat videot olivat sekä oppilaille että opettajille positiivinen yllätys. Ohjaajat tekivät paljon töitä opetuksen suhteen ja oppilaat oppivat paljon, mutta silti tuntui, että Taivaan isälläkin oli näppinsä pelissä. Ei näin lyhyessä ajassa normaalisti pääse näkemään näin hyvää hedelmää. Suurin kiitos kuuluukin siis Jumalalle, Petteri Rantamäki hehkuttaa.