Kohti toivoa
Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.
Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) työn tuloksena evankeliumi vietiin viime vuoden loppuun mennessä yli kahden miljardin ihmisen ulottuville. Sansan tukemia radio- ja televisio-ohjelmia sekä internetsisältöjä seurasi kuukausittain neljännesmiljardi ihmistä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Näin toteutui Sansan strategian 2010–2015 näky. Kiitämme tästä Jumalaa ja työtämme esirukouksin ja lahjoin tukeneita.
Uuden, vuoteen 2020 ulottuvan strategiakauden ensimmäisen vuoden tavoitteena on välittää toivoa vaikeissa oloissa eläville kristityille. Samalla sanomaa kuulevat myös miljoonat sellaiset, jotka eivät vielä tai eivät enää tunne Jeesusta Kristusta. Evankeliumi muuttaa ihmistä ja hänen ympäristöään. Ihmisarvo tulee siitä, että ihminen ymmärtää olevansa Jumalan luoma ja Kristuksen lunastama.
Maailmassa on kasvava määrä maita, joissa tämä ei toteudu. Open Doors -järjestön julkaiseman World Watch 2016 -listan mukaan kristityt kärsivät uskonsa tähden eniten Pohjois-Koreassa, Irakissa, Eritreassa, Afganistanissa, Syyriassa, Pakistanissa, Somaliassa, Sudanissa, Iranissa ja Libyassa. Erityisen julman väkivallan kohteeksi kristityt ovat joutuneet Nigeriassa ja Pakistanissa.
Listan kymmenen kärkimaata ovat vain jäävuoren huippu. Open Doorsin tilastojen mukaan syksyn 2014 ja syksyn 2015 välisenä aikana koko maailmassa surmattiin uskonsa tähden yli 7 000 kristittyä ja noin 2 300 kirkkoa vastaan hyökättiin tai niitä vahingoitettiin. World Watch -lista julkaistaan vuosittain.
Listatuista maista useimmissa Sansan tukemat mediasisällöt rohkaisevat kristittyjä uskossaan ja vahvistavat heidän kristillistä identiteettiään. Samalla kun ohjelmat tavoittavat vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä, ne antavat oikeaa tietoa kristinuskosta muillekin. Ohjelmat rakentavat rauhan, toivon ja sovinnon siltoja eri kansanryhmien ja uskontokuntien välille.
Eri tavoin jaettavat, esimerkiksi internetistä ladattavat tai mobiilisovelluksina katsottavat, kuunneltavat ja luettavat kristilliset sisällöt palvelevat omalla kielellään myös niitä, jotka pakenevat sotaa, vihaa ja väkivaltaa muihin maihin. Medialla on merkitystä.
Toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus helmikuun Lähde-lehdessä 1/2016.