Sirpa Rissanen

Lahjoituskohteen kuva
Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Sirpa Rissanen.

Sirpa Rissanen työskentelee Sansan Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian aluepäällikkönä Kyproksella. Hän aloitti Sansan projektityöntekijänä vuonna 2016. Aluksi hän työskenteli kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n hankehallinnossa Kyproksella. Sen jälkeen hän siirtyi viestintäkoordinaattoriksi perheradio Wind FM:n työyhteyteen Mongoliaan, kunnes palasi Kyprokselle viestintätehtäviin.

Nuorten tavoittaminen rohkaisee

− Itseäni medialähetystyössä rohkaisee, että varsinkin sosiaalinen media tavoittaa nuorta sukupolvea maissa, joissa tarvitaan toivon näköaloja. Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian pitkittyneissä konflikteissa ja autoritäärisesti johdetuissa maissa erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset ovat menettäneet uskonsa tulevaisuuteen, itseensä ja mahdollisuuksiinsa elämässä.

− Kristilliset mediasisällöt kertovat yleisölle paitsi Jeesuksen pyyteettömästä rakkaudesta, myös heidän yhteiskunnallisista vaikuttamismahdollisuuksistaan ja oikeuksistaan. Ne luovat kristillistä viitekehystä elämään siellä, missä liian monilla elämän arvopohja on kadonnut tai hakusessa.

Sirpa ja Roy Rissanen ovat työskennelleet lähetystyössä Afrikassa ja Aasiassa vuodesta 1993. Roy aloitti lokakuussa 2022 SAT-7:n kumppanuusjohtajana Kyproksella. Perheen aikuiset tyttäret asuvat jo omillaan.

Koulutukseltaan Sirpa on yhteiskuntatieteiden kandidaatti (BA) sekä yo-matkailumerkonomi.

Mitä Sirpan tukemisella saat aikaan?

Radion, television, podcastien ja erilaisten mobiilisovellusten avulla tavoitetaan myös lukutaidottomia ja erityisesti naisia ja nuorta sukupolvea. Medialähetyksen keinoin viesti kulkee myös uskossaan usein yksin tai salaa eläville. Viedään toivoa sinne, missä toivoa ei enää ole.  

Sirpa Rissanen työskentelee useamman Sansan yhteistyötahon kanssa
Sirpa Rissanen työskentelee useamman Sansan yhteistyötahon kanssa

Ystävärenkaaseen?


Pidä lähetys käynnissä − tule kuukausilahjoittajaksi

Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen Sirpan työn mahdollistamiseksi. Kuukausilahjoittajana saat myös kuukausilahjoittajan vuosiraportin ja hyvän mielen siitä, että tuet medialähetystyötä maailmalla.

Tarinoita alueelta

Olen kotiäiti. Vietän suurimman osan aikaa lasteni kanssa. Joskus tapaan naapuruston naisia kahvin tai teen merkeissä. Kerran eräs nainen mainitsi ohjelmanne ja sanoi, että vihollinen (te) on maassamme. Ajattelin itse toisin. Olin aina miettinyt, mihin kristityt uskovat. Aloin siksi kuunnella ohjelmaanne. En pelännyt kuten muut naiset.

Noin vuoden kuluttua päätin kääntyä kristityksi. Ajatukseni Jumalasta ovat muuttuneet ajan kuluessa. Pidän siitä, miten puhutte Jumalan ja hänen tyttäriensä välisestä suhteesta, hänen armostaan ja rakkaudestaan naisia kohtaan. Elämäni muuttuu päivä päivältä. En kertonut perheelleni enkä ystävilleni päätöksestäni enkä tiedä, kerronko koskaan. En usko Jumalan syyttävän minua siitä. Voisitteko rukoilla minun ja perheeni puolesta ja että tulisi aika, jolloin voin kertoa uskostani heille.

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Turkista

Eräänä päivänä etsin televisiosta jotain hyvää katsottavaa. Yhtäkkiä löysin gujaratinkielisen Toivoa naisille -ohjelman. Olin niin iloinen voidessani katsoa kristillistä ohjelmaa. Olen katsonut kaikki jaksot. Opetus on erittäin hyvää ja hyödyllistä naisille. On rohkaisevaa oppia Jumalan sanaa tällä tavalla, ja se auttaa minua kasvamaan uskossa. Nyt katson ohjelmaa säännöllisesti. Kiitos kun autatte naisia kasvamaan kaikilla elämän alueilla.

Gujaratinkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia)

Olen vanhempieni ainoa lapsi. Äitini on äkkipikainen, ja hän pahoinpiteli minua jo lapsena. Myös eräs sukulainen käytti minua teini-iässä seksuaalisesti hyväksi. Aviomieheni käytös muuttui, kun menimme naimisiin. Hän ei vietä aikaa kanssani, ei kuuntele ongelmiani eikä rukoile kanssani. Aiemmin hän kirjoitti ja sävelsi kristillisiä lauluja. Halusin kovasti, että rukoilisimme yhdessä ja olisimme toistemme ystävät, mutta häntä ei kiinnosta. Olen huolissani hänen huonoista tavoistaan ja kuinka hän käyttäytyy minua kohtaan. Myös äitini nälvii minua siitä, että minulla ei ole lasta.

Kaikki tämä satuttaa ja itken itsekseni. Minulla ei ole ystäviä, joiden kanssa jakaisin asioita. Olen masentunut enkä ole tyytyväinen myöskään työpaikkaani. Puhun ongelmistani vain Jumalalle. Uskon, että Jumala näkee minut. Koska halusin ajatella jotain muuta, avasin television ja löysin ohjelmanne. Olen iloinen, että on joku, jolle kertoa tuskastani ja huolistani ja joka rukoilee rinnallani. Kiitän Jumalaa, että hän antoi minulle yhteyden teihin.

Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute (TWR-Intia, hindi)

Olin pahoinpidelty, petetty, nälissäni ja melkein kuollut avioliittoni vuoksi, mutta Toivoa naisille -työ saavutti minut. Murtuneisuuteni korjattiin ja palaset koottiin yhteen Jeesuksen avulla, joka rakastaa minua, hyväksyy minut ja auttaa selviytymään vaikeistakin vesistä.

Arabiankielinen Toivoa naisille -kuuntelijapalaute (TWR)

Me ihmiset laitamme toivomme moniin asioihin ja toisiin ihmisiin – vaurauteen, verkostoihin, sukulaisiin, ystäviin ja jopa lapsiin. Mutta kaikki on väliaikaista ja katoavaa, vain Jumala pysyy muuttumattomana. Hän on ainoa todellinen toivomme. Teidän ohjelmanne antoi minulle tämän tärkeän opetuksen.

Assaminkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute Intiasta (TWR-Intia)

Rukoilkaa Iranin puolesta ja erityisesti poliittisten vankien vapautumisen puolesta. He kärsivät kauheissa oloissa, ja heille tehdään monenlaista pahaa. Voitteko yhdistää voimanne ja rukoilla, että kaikkivaltias ja kaiken tietävä Jumala kuulee.

Katsojapalaute Iranista (SAT-7 Pars)

Kiitos, kun vierailitte luonani! Oli ilo toivottaa sinut ja vaimosi tervetulleiksi. Kiitos, että rohkaisitte minua henkilökohtaisesti ja kiitos, että radion välityksellä täytätte kotini Jumalan Sanalla. Ehkä huomasittekin raamatunjakeet, joita olin kiinnittänyt seinille.

Kabyylinkielisen ohjelman palaute Pohjois-Afrikasta (TWR)

Aloitin urheilun nuorena ja minusta tuli uimari. Opettajani sanoivat, että olin lahjakas, ja pääsin valmennusryhmään. Valmentajani kuitenkin hyväksikäytti minua. Pelkäsin enkä kertonut asiasta kenellekään. Ensinnäkään, koska en uskonut kenenkään uskovan minua ja toiseksi, koska rakastin uintia ja pelkäsin, että perheeni ei antaisi minun jatkaa sitä. Kokemus oli vaikea pienelle lapselle. Kasvoin mutta en koskaan päässyt hyväksikäytön ylitse. Kävin terapiassa, mutta terapia ei onnistunut. Eräänä päivänä löysin sattumalta Toivoa naisille -ohjelman ja aloin kuunnella sitä säännöllisesti.

Ette voi kuvitella, mitä minulle merkitsi kuulla, että kun vastaanotamme Kristuksen, saamme uuden elämän. Kaikki olisi uutta ja menneisyys pyyhittäisiin pois – Kristuksessa kaikki on toisin. Rukoilin ja pyysin Jeesusta puhdistamaan minut verellään. En voi vieläkään sanoa, että kaikki on nyt hyvin, mutta voin tuntea, kuinka Jeesus vahvistaa minua päivä päivältä. Elämästäni löytyy nyt myös ilon hetkiä. Kiitos ohjelmistanne! Niiden kautta sain uuden alun.

25-vuotiaan Toivoa naisille -kuuntelijan palaute Turkista (TWR)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Kaikki lahjoituskohteet