Hyppää sisältöön

Katso ihmistä: Syyskuun tarina Thaimaasta

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Mu Lingin tarina Pohjois-Thaimaasta.

Yksi Aasian vaikeasti tavoitettavista kansasta on shan-kansa, joka elää ilman omaa valtiota Kiinan, Myanmarin ja Thaimaan raja-alueilla. He ovat ylpeästi buddhalaisia, ja evankeliointi on ollut haastavaa. Monet lähetystyöntekijät ovat tehneet kansan parissa työtä yli 30 vuotta näkemättään työssään hedelmää. Nyt Jumala on kuitenkin avaamassa uudenlaisia mahdollisuuksia kansan parissa radiotyön kautta.

Evankelista Lu Ling löysi itse aikanaan uskon kristillisen radio-ohjelman kautta. Nykyään myös radiotoimittajana työskentelevä Ling alkoi pohtia, voisivatko radio-ohjelmat olla vastaus shan-kansan tavoittamiseen.

− Evankelistana minulla ei ollut aikaa toimia useilla eri alueilla, mutta halusin kuitenkin evankeliumin leviävän niin laajalti kuin mahdollista. Minulle on ollut ilo tehdä radio-ohjelmia, joiden kautta shan-kansa saa kuulla evankeliumia.

Itsetuhoisuus vaihtui rauhaksi

Eräs ohjelman kuuntelijoista, Mu Ling, löysi kristilliset radio-ohjelmat elämänsä synkimpinä aikoina kuin sattuman kautta.

− Olin ollut itsetuhoinen ja halusin tappaa itseni. Etsin buddhalaisista kirjoituksista opetusta, joka ei johtaisi kuolemaan. Eräänä päivänä kuuntelin buddhalaista hartautta kasettisoittimella ja lakaisin samalla pihaa. Osuin vahingossa luudalla radioon ja se tippui maahan. Samalla kasetti pysähtyi ja radio meni päälle. Radiosta kuului kristillisen radioaseman ohjelma.

− Kuuntelin kristillisiä ohjelmia lopulta neljä vuotta, ennen kuin otin yhteyttä. Sain tavata ohjelman juontajan ja päätin alkaa seurata Jeesusta. Sen jälkeen sydämessäni on ollut rauha, ja tiedän, että minne menenkin, niin Jeesus on kanssani.

Shan-kansan tavoittaminen ei ole ollut helppoa, mutta nykyiset merkit viittaavat siihen, että todellista muutosta on alkanut tapahtua. Radiojuontaja Lu Ling iloitsee tästä ja muistuttaa, että tapahtumat eivät johdu ihmisten keinoista vaan hämmästyttävästä Jumalan työstä.

Katso Mu Lingin tarina!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Vuositeemasivulle >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Fvuositeema%2F|||”]Tutustu Katso ihmistä -vuositeemaan!