Hyppää sisältöön

Keväällä istutettu hedelmäpuu kasvattaa nyt oksia

Aasialainen mies ja hedelmäpuu.

Keväällä kerroimme, että meillä on tänä vuonna neljä keräystä Aasiaan. Kuvaamme keräyksiä ikään kuin kasvattaisimme hedelmäpuuta. Nyt syksyllä ovat vuorossa oksat eli raamatunopetusohjelmat.

Meneillään oleva vuosi on Sansassa Aasia elämään -teemavuosi. Vuoden aikana painotamme kahta näkökulmaa: Evankeliumi tekee Aasian hengellisesti eläväksi, ja Aasian mediatyö tulee suomalaisille tutuksi uutisten, kuuntelijapalautteiden sekä keräysten kautta.

Maapallon asukkaista yli 60 prosenttia on aasialaisia, ja puolet heistä on alle 25-vuotiaita. Väestö kasvaa nopeasti, joten myös aasialaisten vaikutusvalta maailmassa kasvaa. Aasia on nopeasti muuttuva ja dynaaminen alue, jossa asuu yli 80 prosenttia maailman ei-kristityistä.

Monen aasialaisen sydämessä asuvat pelko ja huoli, jotka vievät elämästä ilon ja toivon. Arki ja toimeentulon hankkiminen vaativat paljon työtä. Raamattu on kirjoitettu ohjeeksi ihmisten arkeen, joten nyt on aika opettaa aasialaisia tuntemaan Jumalan sanaa.

Raamatunopetusohjelmat syventävät uskoa ja avaavat Raamattua

Keväällä kerroimme, että järjestämme tänä vuonna neljä keräystä Aasiaan, ja kuvasimme keräyksiä ikään kuin kasvattaisimme hedelmäpuuta. Maaperään, joka on aasialaiset ihmiset, istutettiin keväällä siemeniä sosiaalisten ohjelmien avulla. Ohjelmat osoittavat lähimmäisenrakkautta ja vastaavat paikallisten ihmisten tarpeisiin. Ohjelmien toivottiin kasvattavan juuria hedelmäpuulle.

Kesällä oli vuorossa rungon kasvatus eli evankelioivien ohjelmien tukeminen. Näissä ohjelmissa kerrotaan evankeliumi ja selitetään uskon perustaa.

Nyt syksyllä ovat vuorossa oksat eli raamatunopetusohjelmat. Ne syventävät uskoa ja Raamatun tuntemusta. Hedelmiä kypsytetään jouluksi kristillisten kasvatusohjelmien avulla. Niissä rohkaistaan viemään evankeliumia ja toteuttamaan Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.

Yhteistyökumppanimme Aasiassa – FEBC, TWR ja VOS – kertovat evankeliumin paikallisille. On tärkeää, että sisällöntarjonta on monipuolista, sillä emme tiedä, millaisessa elämäntilanteessa vastaanottaja on ja mikä häntä parhaiten auttaa. Mediasisältöjä voi kuunnella radion, internetin ja sosiaalisen median kautta.

Kolme kuuntelijapalautetta

”Hei! Olen 22-vuotias thaimaalainen ja opiskelen Raamattua. Kuuntelen raamatunopetusohjelmianne Facebookin kautta. Kiitos siitä, että opetatte Raamattua niin, että minun on helppo ymmärtää sitä. Opiskelen nyt Roomalaiskirjettä, jossa puhutaan uudesta elämästä ja siitä, kuinka tulisi elää Hengen eikä lihan mukaan.

Olen myös nähnyt, kuinka osa kyläläisistämme on vapautunut epäjumalien palvonnasta, pelosta, tupakasta ja alkoholista. He ovat kaikki kristittyjä ja ottavat Raamatun sanan tosissaan. Kiitos, että voin kuunnella opetusohjelmianne joka päivä Facebookin kautta!”

”Hei! Olen mongolialainen, mutta asun Itävallassa. Meillä on täällä pieni mongolialainen seurakunta, mutta pappia meillä ei ole. Kuuntelemme raamatunopetusta puhelimeen ladattavasta Itgel-sovelluksesta (Usko) ja opetus suorastaan innostaa meitä laittamaan oppimamme käytäntöön.”

”Tervehdys Japanista! Kiitos ohjelmistanne. En enää käytä buddhalaisia rukouksia vaan rukoilen Jumalaa omin sanoin, sillä nyt uskon Jeesukseen Kristukseen. Tämän vuoden alusta lähtien olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että Jeesus on minun Vapahtajani. Sitä on vieläkin vaikea uskoa, koska olin aiemmin omistautunut buddhalaisuudelle, mutta jouduin tunnustamaan, että se oli tyhjää.

Seurakunta, FEBC:n ohjelmat ja FEBC:n raamattukirjekurssi tukevat uskoani valtavasti. Mutta, en ole julkisesti kääntynyt kristityksi vielä, vaan olen muiden silmissä edelleen buddhalainen. En tietenkään enää suorita mitään siihen kuuluvia menoja. Toivon niin, että voisin päästä siitä kokonaan eroon, mutta en pysty. Tämä on rasittavaa ja hämmentävää. Onko minulla silti oikeus uskoa Jeesukseen, vaikka en osaa tehdä lopullista päätöstä? Onko minulla lupa kuunnella ohjelmianne, lukea Raamattua ja rukoilla Jumalaa kuten nyt teen? Opetattehan minua. Kiitos.”

Tule kulkemaan aasialaisten rinnalla

Lähetyskäskyn (Matt. 28:18–20) täyttäminen on jatkuvaa toimintaa. Se vaatii aikaa ja rinnalla kulkemista. Sansa tarjoaa sinulle mahdollisuuden kulkea tänä vuonna aasialaisten rinnalla. Voit rukoilla ja innostaa toisiakin rukoilemaan aasialaisten puolesta.

Tutustu sansa.fi/aasia-sivullamme olevaan Aasia-materiaaliin ja kerro avuntarpeesta muillekin. Voit myös lahjoittaa keräyksiimme, joilla tuetaan yhteistyökumppaneidemme mediasisältöjä. Aasialaiset kiittävät tuestasi!

Merja Kauppinen

Kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 3/2020.[vc_row”” h2=”Ryhdy Rkk-ohjelman ystäväksi!” use_custom_fonts_h2=”” h2_font_container=”” h2_use_theme_fonts=”” h2_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h2_css_animation=”” h4=”” use_custom_fonts_h4=”” h4_font_container=”” h4_use_theme_fonts=”” h4_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4_css_animation=”””” shape=”rounded” style=”””””lg””right””Lue lisää ja liity >>” btn_style=”modern” btn_gradient_color_1=”turquoise” btn_gradient_color_2=”blue” btn_gradient_custom_color_1=”#dd3333″ btn_gradient_custom_color_2=”#eeee22″ btn_gradient_text_color=”#ffffff” btn_custom_background=”#ededed” btn_custom_text=”#666″ btn__custom_color=”#666″ btn__custom_hover_background=”#666″ btn__custom_hover_text=”#fff” btn_shape=”rounded””” btn_size=”md” btn_align=”inline” btn_button_block=”” btn_add_icon=”” btn_i_align=”left” btn_i_type=”fontawesome” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” btn_i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” btn_i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” btn_i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” btn_i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” btn_i_icon_monosocial=”vc-mono vc-mono-fivehundredpx” btn_i_icon_material=”vc-material vc-material-cake” btn_i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” btn_css_animation=”” btn_custom_onclick=”” add_icon=”” i_on_border=”” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” i_icon_monosocial=”vc-mono vc-mono-fivehundredpx” i_icon_material=”vc-material vc-material-cake” i_color=”blue” i_background_style=”” i_background_color=”grey” i_size=”md” i_css_animation=”””url:http%3A%2F%2Frkk-sansa.net%2Fliity-ystavarenkaaseen%2F|||” h2_link=”” h2_el_id=”” h2_el_class=”” h4_link=”” h4_el_id=”” h4_el_class=”” custom_background=”” custom_text=”” btn_el_id=”” btn_el_class=”” btn_custom_onclick_code=”” i_custom_color=”” i_custom_background_color=”” i_link=”” i_el_id=”” i_el_class=””][vc_column] …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lahjoita nyt >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fraamatunopetus%2F|||”]Sinäkin voit vaikuttaa Aasian ja aasialaisten tulevaisuuteen. Rukoile ja lahjoita.