Hyppää sisältöön

Joulun valo loistaa pimeässä

Tuohukset palavat.

Asun maalla, eikä tiemme varrella ole katuvaloja. Pimeinä iltoina, joita kuu ja tähdet eivät valaise, on todella sysimustaa. Elämme Suomessa vuoden pimeintä aikaa, mutta onneksi saamme jälleen odottaa joulun valoa. Tämä valo ei ole riippuvainen siitä, mitä ympärillämme on, miten pandemia kehittyy tai miltä sisällämme tuntuu.

Raamatusta voimme lukea: “todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan” Joh.1:9. Valo synnyttää elämää. Tämän me tiedämme keväästä. Joulu on kirkas valonsäde keskelle pimeää. Pimeän yön keskellä loistaa Betlehemin tähti, joka johdattaa meidät lapsen luo.

Paras lahja annettiin jouluna, kun Jeesus syntyi valoksi maailmaan. Joulun ihmeessä Jumala itse tulee luoksemme. “Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.” Luuk. 2:11.

Jumala pitää huolta

Ensimmäisenä jouluna elettiin monenlaisessa puristuksessa. Kun Joosef ja Maria lähtivät liikkeelle, he eivät tienneet tulevasta eivätkä majapaikasta. Mutta kaikki järjestyi. Kun Jumalan suunnitelma toteutui, kaikki ei mennyt siloisesti. Ei mennyt ensimmäisenä jouluna eikä mene nytkään. Mutta Jumalan huolenpitoa riitti, niin Jeesuksen syntymän kuin pakomatkan ajan Egyptissäkin.

Enkelit olivat ensimmäisiä Sanansaattajia. Sana on kiirinyt niin, että kristittyjä on maapallon väestä noin kolmannes. Ennustetaan, että seurakunnat kasvavat erityisesti globaalin etelän kirkoissa seuraavan 30 vuoden aikana. Onkin todella tärkeää, että sanoma valosta ja syntyvästä Vapahtajasta saisi kaikua meidänkin keskellämme, niin että se voisi sytyttää uskoa yhä uusissa ihmisissä lähellämme.

Näkymätön yhteys

Jumala tuli jouluna ihmiseksi, koska hän halusi tulla meille näkyväksi. Eikä vain näkyväksi, vaan Jeesus tuli valoksi ja suunnan näyttäjäksi Isän Jumalan luo. Näin meille valmistettiin tie, jota kulkea joulun kautta pääsiäiseen ja Jumalan yhteyteen.

Yhteys Jumalaan on etuoikeus, vaikka se on meidän silmin näkymätöntä. Kuitenkin yhteys rukoilijoiden välillä voi olla myös koskettava, vaikka välimatkat olisivatkin pitkät, ja median välityksellä voimme olla pandemia-ajasta huolimatta yhteydessä eri puolille maailmaa. Media luo myös sillan niiden ihmisten luo, jotka muuten eivät voisi kuulla evankeliumia. Kun Jumala tuli maailmaan Joulun lapsena, se samalla viestittää siitä, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Ei nyt eikä iankaikkisuudessa.

Jouluna on aika hidastaa

”Hetkeksi hiljene, maa,

kuuntele Jumalaa,

kuuntele viestiä enkelten,

seuraa jälkiä paimenten.

Kuuntele Jumalaa. 


Hetkeksi hiljene, maa,

ylistä Jumalaa,

ylistä Poikaansa ainoaa,

laula Herrasi kunniaa. 

Ylistä Jumalaa.” 

Virsi 935: 1,4 Toivo Hyyryläinen

 

Hetkessä on kaikki. Seimestä löytyy maailman Vapahtaja. Tämän uuden virren sanojen myötä toivotan sinulle oikein hyvää joulua ja valoisaa vuotta 2022!

 

Oletko jo nähnyt Sansan jouluisen videotervehdyksen 2021? Katso Jouluyö, juhlayö!