Hyppää sisältöön

Run for Missions – Juostaan lähetystyön hyväksi!

Työnnän kottikärryillä saunapuita varastoon. Mieli tekisi juoksemaan, mutta rospuuton vuoksi intoa täytyy hieman pidätellä. Etelä-Suomessa ei voi enää hiihtää, eikä kuraisilla hiekkateillä tee mieli juosta. On silti aika kaivaa lenkkarit kaapista ja suunnata ajatukset tulevan kauden juoksuhaasteeseen. Edessä häämöttää uusi tavoite, juosta kymmenen kilometriä noin tuntiin. Mistä saan intoa moiseen? Kannustuksesta ja halusta tehdä lähetystyötä. Luit oikein, nämä kaksi asiaa voi yhdistää.

Viime syyskuussa juostiin lähetystyötä näkyville Tampere-maratonin yhteydessä. Lähetysjärjestöjen toimiminen yhdessä tällä saralla oli uutta, vaikka useat järjestöt ovat hyväntekeväisyysjuoksuja aikaisemminkin järjestäneet. Juokseminen on rentouttavaa kuntoliikuntaa. Ideana Run for Missions -haasteessa on se, että haastat juoksullesi tukijoita ja keräät varoja lähetystyölle. Kaikki eivät juokse, mutta voivat olla kannustamassa.

Ensimmäisessä juoksussa vuonna 2017 oli yksittäisten juoksijoiden lisäksi juoksijoita Pirkkalan ja Heinolan seurakunnista. Järjestöistä mukana olivat Kansanlähetyksen, Kylväjän ja Sansan joukkueet. Maratonviestin järjestöjoukkueissa kisasimme leikkimielisesti toisiamme vastaan, ja voiton vei juoksussa Kylväjä. Varainhankintahaasteen eli kuka keräsi eniten varoja lähetystyölle voitti Sansa.

Mitä juoksemalla saatiin aikaan?

Kuntoa, näkyvyyttä, hyvää mieltä ja varoja lähetystyölle.

Sansan juoksijoiden kannatuskohteiden ykkönen oli SAT-7 Kids eli arabiankielisen lastenkanavan ohjelmat. Kanavaa katsotaan paljon levottomuuksien keskellä Lähi-idässä, ja se on suosittu myös pakolaislasten keskuudessa. Juoksurahoilla saimme kokoon kolme ja puoli ohjelmaa. SAT-7 Kidsin lastenohjelma, Chato, on valikoitunut ehdolle parhaaksi lastenohjelmaksi omassa sarjassaan mainekkaassa Prix Jeunesse International -kilpailussa. Palkinnot jaetaan Münchenissä Saksassa toukokuun viimeisellä viikolla. Itse juoksin SAT-7 Kidsin lastenohjelmien puolesta, ja on ilo huomata, että ohjelmat ovat huippulaatua. Jännitetään vielä, miten palkinnon kanssa käy.

Kaksi joukkuetta juoksi Toivoa naisille -työn hyväksi. He saivat kerättyä kolme radio-ohjelmaa Keski-Aasiaan. Ohjelma-ajasta on puolet käytännön neuvoja, toinen puoli kristillistä sisältöä. Kolmanneksi eniten kerättiin varoja Etiopiaan. Etiopiassa radioaallot vievät evankeliumin sinne, minne lähetystyöntekijät eivät pääse eli maan syrjäisimpiin kolkkiin, suljettujen ovien taakse ja vankiloihin. Etiopiaan saatiin kerättyä kahden radio-ohjelman verran tukea.

Tämän lisäksi juostiin Kiinan mediatyölle sekä arabiankieliselle tv-työlle yleensä. Nämä olivat juoksijoiden ja seurakuntajoukkueen valitsemat Sansan kohteet. Kylväjä ja Kansanlähetys keräsivät varoja omaan työhönsä.

Juoksuhaaste on rakennettu siten, että kaikki voittavat. Juoksijoiden kunto kohoaa, kannustamisesta saa hyvää mieltä ja uusia ystäviäkin voi löytyä. Lähetystyö saa varoja, ja joku kuulee evankeliumin elämänsä ensimmäisen kerran.

Tänä vuonna Sansassa pidämme erityisesti esillä Intian työtä. Tätä kirjoittaessani pohdin omaa tsemppikohdettani. Viime vuonna sain käydä Intiassa ja kohdata monia ihania naisia. Heidän sinnikkyytensä teki minuun suuren vaikutuksen… Tänä vuonna taidan osoittaa juoksurahani heitä tukeviin radio-ohjelmiin.

Myös kannustajia tarvitaan!

Tule mukaan mukavaan lähetyksen juoksuporukkaan! Huomaathan, porukkaan voi siis kuulua, vaikka ei juoksisi askeltakaan. Kannustajia tarvitaan, jotta näymme tapahtumissa ja saamme varoja lähetystyölle. Tehdään yhdessä lähetys näkyväksi. Tutustu juoksuhaasteeseen!

Voit myös liittyä Juoksuhaasteen Facebook-ryhmään joko kannustajana tai juoksijana. Löydät paljon mielenkiintoista infoa Facebook-ryhmän kautta.

Kuva: Erkki Salo