Hyppää sisältöön

Valoa marraskuun hämäryyteen

Haluan jakaa juhlahetken kanssanne. Harmaana marraskuun aamuna sain sähköpostiini kuvia ja raportin Kambodžasta. Viime vuoden joulukeräyksen osana kerätyt radiot on jaettu perheille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta kuunnella radioa. Palautteissa monet kertoivat, kuinka radion myötä valoa oli tullut elämään. Mieltäni lämmitti erityisesti se, miten radio-ohjelmat olivat koskettaneet sydämiä.

Kuuntelija Kampong Chhnang -maakunnasta kirjoittaa: “Kuulin Perheradiosta lasteni kautta. He menivät kaupunkiin opiskelemaan ja oppivat siellä tuntemaan kristittyjen Jumalan. Kun lapseni tulivat käymään kotikylässä, he kertoivat tästä löydöstä, mutta minä en piitannut siitä. Myöhemmin he pyysivät minua kuuntelemaan radio-ohjelmia, mutta en piitannut niistäkään. Kerran he etsivät minulle kanavan ja satuin kuulemaan ohjelmaa ‘sydänten Parantajasta’. Kuuntelijat soittivat ohjelmaan, ja pastori sekä vieraileva puhuja vastasivat kysymyksiin. Ohjelma todella kosketti sydäntäni… Sitten eräänä päivänä radioni meni rikki ja pitkään aikaan en voinut kuunnella ohjelmia ollenkaan. Onneksi kylääni saapui radioaseman työntekijöitä, ja sain perheelleni uuden radion. Radio on minulle aarre: se antaa minulle tietoa ja voin sen kautta ymmärtää enemmän Raamattua. Kristillinen musiikki rohkaisee minua. Kiitos radiosta!”

Harmaa marraskuun aamu ei näytä enää niin harmaalta, kun työllämme on kasvot.

Yhteys kotiin

Vaikka työpöydälläni on tämän vuoden joulukeräystä Intiaan sekä monenlaista muuta asiaa, ajatukset alkavat suuntautua Aasian perhetyöhön. Vuoden 2019 teema vie meidän pohtimaan, mitä on perheradiotyö tai miten muuten saadaan koko yhteisö mukaan tuomaan valoa elämään.

Kristillisellä perheradiotyöllä voidaan tukea perheiden elämänlaatua erityisesti henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin osalta. Monissa Aasian maissa myös mobiilisovellukset ja sosiaalinen media tavoittavat hyvin. Ja kuten esimerkissämme kerrottiin, kokonaiset perheet voivat tulla tuntemaan Kristuksen.

Muistatte ehkä, kun viime blogissani kirjoitin kambodžalaisesta pastori Joseph Keosta. Toistan vielä hänen vetoomuksensa: “Me tarvitsemme teitä. Meidän seurakuntalaisemme ovat nuoria. Te voitte olla ikään kuin vanhempiamme ja rukoilla meidän puolestamme. Olemme täydellinen pari. Te voitte rukoilla uuden sukupolven kristittyjen puolesta Kambodžassa. Ja me voimme rukoilla kirkkoonne lisää nuoria!”

Valoa ja kiitollisuutta harmauden keskellä

Tänä syksynä on myös juhlittu Sansan järjestötaivalta. Samalla kun voimme kiittää siitä, että Sansan työ on saanut jatkua 45 vuotta, voimme olla rukoilemassa jo ensi vuoden ja tulevienkin vuosien puolesta. Medialähetystyön tulevaisuutta voimme vain aavistella. Sen sijaan tiedämme, että “Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.”