Hyppää sisältöön

Jo 55 miljoonaa turkkilaista voi katsoa SAT-7 Türkin ohjelmia

SAT-7 Türkin studiossa

SAT-7 Türkin ohjelmisto on monipuolinen. Tarjolla on mm. raamatunopetusohjelmia, henkilökohtaisia todistuksia, jumalanpalveluksia, visailu- ja kokkausohjelmia sekä tilannekomiikkaa. Kuva: Merja Kauppinen.

Turkkia puhuville suunnattu SAT-7 Türk sai neljä – viisi miljoonaa mahdollista uutta katsojaa, kun se äskettäin solmi sopimuksen ja voi televisioida ohjelmiaan nyt myös yksityisen maksullisen kaapelikanavan, D-Smartin, kanavapaikalla 157.

Viime vuodesta SAT-7 Türk on ensimmäisenä kristillisenä satelliittitelevisiokanavana lähettänyt ohjelmiaan Turkin kansallisen satelliitin, Türksatin, kautta. Sitä voi katsoa noin 50 miljoonaa turkinkielistä.

− Elämme edelleen ihmettä. Kyseessä on merkittävä uusi askel SAT-7 Türkille. Nämä ovat vaikeita aikoja maassamme, mutta palvelemme ihmisiä mahdollisuuksiemme mukaan. Jumala tekee työtään, kanavan ohjelmapäällikkö Gökhan Talas sanoo.

Kristityt turkkilaiset voivat puhua toivosta

Kaapelikanavayhteistyö ratkesi keskellä Turkin levottomuuksia samoihin aikoihin, kun sotilaallinen kapinallisryhmä epäonnistui vallankaappausyrityksessään 15. heinäkuuta. Yksi SAT-7 Türkin edustaja korostaakin nykytilanteen vastapainona, että Jumalan kauneus ja salaperäisyys antaa toivoa ja iloa. Ja jatkaa:

− Türksatissa ei ole muita kanavia, jotka yleensä puhuvat toivosta, joka meillä on. Ei samasta rakkaudesta ja ilosta. Muut kanavat näyttävät jännitteitä ja väkivaltaa, mikä levittää pelkoa. Me olemme ainoa vaihtoehto.

− Rukoilkaa, etteivät Turkin kristityt ainoastaan tule varjelluiksi, vaan voivat olla suolana ja valona välittämässä sovitusta Turkin kansalle tänä vaikeana aikana, SAT-7:n perustaja ja toimitusjohtaja Terence Ascott toteaa rukousvideossa.

− Rukoilkaa myös, että lähetykset jatkuvat keskeytyksettä. Muutamaan tuntiinhan 15. heinäkuuta SAT-7 Türk ei ollut toiminnassa, kun Türksatin lähetyskeskus oli kapinallisryhmän puristuksessa. Ja kolmanneksi: rukoilkaa Turkin puolesta.

Sansa haluaa kasvattaa panostaan Turkissa

− On hieno asia, että SAT-7 Türkin työ etenee ja sen ohjelmat ovat näkyvissä usealla kanavalla: satelliitin, internetin ja kaapelin kautta. Kaapelikanava toimii myös SAT-7 Türkin varajakelukanavana, jos Türksatin toiminta häiriytyy, Sansan kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala korostaa.

− Sansa haluaa kasvattaa omaa panostaan Turkissa, jotta turkkilaiset kristityt voisivat olla suolana ja valona, kuten Terence Ascott neuvoo rukoilemaan.

Timo Reuhkalan mukaan Turkin viimeaikaiset tapahtumat eivät tiettävästi ole kohdistuneet paikalliseen kristilliseen toimintaan, ainakaan suoraan.