Hyppää sisältöön

Ilosanoman kertominen on suurinta ystävyyttä

Kaksi intialaista tyttöä.

Sanoma Jumalan rakkaudesta ja ihmisarvosta on muuttanut monen intialaisen naisen elämän. Kuva: Anu Immanuel.

Parasta, mitä voimme lähimmäisillemme lähellä ja kaukana antaa, on sanoma Jumalan armosta ja rakkaudesta. Intiassa on vielä suuri joukko ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia. Siksi medialähetystyötä tarvitaan.

Sansan kesäkeräys kohdistuu tänä vuonna Intiaan. Tuemme siellä 14 kielellä lähetettäviä radio-ohjelmia sekä uutuutena hindinkielistä televisio-ohjelmaa. Osa ohjelmista on Toivoa naisille (TN) -työtä. Radio-ohjelmien lähettämisen ohella Toivoa naisille -työ on auttanut myös köyhyydessä eläviä Gujaratin leskiä lahjoittamalla näille joulupaketteja.

Lisäksi Sansa tukee ja auttaa kehittämään Intian luterilaisten kirkkojen projektia, jossa koulutetaan jäsenkirkkoja tekemään nettisivuja ja radio-ohjelmia. Sansan yhteistyökumppaneita Intiassa ovat Trans World Radio (TWR) ja UELCI (United Evangelical Lutheran Churches in India).

“Kuin Jumala puhuisi minulle”

Hindulainen Intia on vastakohtien maa, jossa osa vajaasta 1,4 miljardista intialaisesta asuu palatseissa ja osa kärsii äärimmäisestä köyhyydestä. Vaikka kastilaitos on purettu, se vaikuttaa edelleen ihmisten asenteissa.

Yksi suuri ongelma maassa on naisten kokema väkivalta. Kristityt, joita on noin 30 miljoonaa (2,3 %) väestöstä, joutuvat kokemaan vainoa uskonsa tähden. Hengelliset radio-ohjelmat ovatkin monelle kuin luotettava ystävä, joka lohduttaa ja valaa toivoa vaikeuksissa.

Intiassa puhutaan satoja kieliä. On tärkeää saada kuulla radio-ohjelma äidinkielellä, sillä silloin sanoma Jumalan rakkaudesta uppoaa helpommin sydämeen asti.

– Kun kuuntelen ohjelmia, on kuin Jumala puhuisi minulle omalla kielelläni, kuvaa eräs TWR:n ohjelmien kuuntelija.

Toivoa Intian alistetuille naisille

TWR lähettää Intiassa Toivoa naisille -radio-ohjelmia useilla maan vähemmistökielillä. Suomalaiset tukevat TN-ohjelmia neljällä kielellä. Vuoden 2021 alussa maassa aloitettiin hindinkielisten Toivoa naisille -televisio-ohjelmien lähetykset.

Sansan sidosryhmäpäällikkö Kristiina Ojala toteaa, että sanoma Jumalan rakkaudesta ja naisen ja miehen tasa-arvosta on äärettömän tärkeä Intiassa.

– Ohjelmat muokkaavat asenteita parempaan suuntaan ja antavat naiselle hänen ihmisarvonsa.

Kuuntelijan parantumisihme

Lukemattomat naiset ovat löytäneet toivon ja avun Toivoa naisille -ohjelmien kautta, kuten eräs vasavinkielinen nainen, joka sairastui vakavasti ja etsi turhaan apua poppamiesten luota ja lääkäristä. Lopulta hänen ystävänsä sanoi, että uskomalla Jeesukseen paranee, ja kehotti kuuntelemaan TN-radio-ohjelmaa. Nainen uskoi puhujan sanat ”usko Jumalaan, niin hän täyttää sydämesi toiveet” ja parani.

– Koko perheeni on kääntynyt seuraamaan Jeesusta. Kuuntelemme aina ohjelmanne, nainen iloitsee.

Monet kuulijat uskovat siihen, että he saavat nähdä vielä muutoksen kulttuurissaan.

– Arvostan sitä, mitä teette yhteisömme hyvinvoinnin hyväksi. Olen varma, että naisille suunnatut ohjelmat tuovat suuren muutoksen intialaisten naisten elämään, tamilinkielinen kuuntelija kirjoittaa.

Osa ystävyyden ketjua

Jumalan antamasta toivosta ja rakkaudesta kertominen on parasta, mitä voimme lähimmäisillemme antaa. Evankeliumin eteenpäin välittäminen on suurin mahdollinen ystävyyden osoitus. Jeesus jätti tuon tärkeän tehtävän palvelijoilleen, tai oikeammin ystävilleen, ja hän antoi henkensäkin ystäviensä puolesta. Melkoista ystävyyttä.

Me saamme viedä tätä maailman parasta sanomaa lähimmäisillemme tuhansien kilometrien päässä. Median välityksellä viesti menee perille nopeasti ja tehokkaasti.

Kun joku alkaa jossakin uskoa Jeesukseen radio-ohjelman välityksellä, voi hän jatkaa tätä ystävyyden ketjua ja kertoa perheenjäsenilleen ja naapureilleen siitä, mitä Jeesus on hänen elämässään tehnyt. Näin ilosanoma etenee.

Joskus voi tuntua siltä, että ohjelmien kuuntelijat ovat niin kaukana, ettei yksi suomalainen voi vaikuttaa paljoakaan heidän elämäänsä. Mutta tiesitkö, että juuri sinun rukouksesi ja tukesi ovat mahdollistaneet sen, että radio-ohjelmia on voitu lähettää maan ääriin ja kymmenet, ellei sadat miljoonat ihmiset ovat saaneet kuulla Jeesuksesta. Voisiko vaikuttavampaa ystävyyden elettä olla?

Elina Uusikylä

Kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 2/2021.

Katso intialaisen Kaminin tarina!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lue lisää ja lahjoita >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fintia%2F|||”]Auta meitä välittämään evankeliumia Intiaan osallistumalla kesäkeräykseemme.