Hyppää sisältöön

Koraputin studio Intian Odishassa valmistuu tänä vuonna

studiorakennus Intiassa

Jeyporen evankelis-luterilaisen kirkon studiorakennus sijaitsee Koraputissa, Odishan osavaltiossa. Se on vaatimattoman näköinen ulkoa, mutta sisältä avara ja valoisa. Kuva: Erkki Salo.

Jeyporen evankelis-luterilainen kirkko rakennutti Odishan osavaltiossa sijaitsevaan Koraputiin studiorakennuksen joitakin vuosia sitten. Mutta rakennus on yhä viimeistelemättä, eikä äänittämisen vaatima akustiikka ole kunnossa. Sansa on tukenut rakentamista. Kuluvana vuonna tilat pyritään virittämään toimintavalmiiksi TWR-Intian suunnittelutuella.

Sansan kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala kertoo, että studio tulee nostamaan esille kristillistä paikallista musiikkia. TWR-yhteistyön seurauksena studiossa saatetaan jatkossa valmistaa myös radio-ohjelmia.

Yhteistyö sai alkunsa, kun Jeyporen evankelis-luterilaisen kirkon kumppanuustoiminnan koordinaattori Angelious Michael ja Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvinen tapasivat vuonna 2010 Luterilaisen maailmanliiton (LML) yleiskokouksessa Saksassa. Michael kertoi tuolloin kirkkonsa musiikkistudiohankkeesta. Projektissa on mukana myös saksalainen yhteistyötaho.

Jeyporen evankelis-luterilainen kirkko on perinteisesti ollut yhteydessä saksalaisiin luterilaisiin kirkkoihin, joiden työn tuloksena se alkujaan syntyi. Se on muun muassa Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimen (UELCI) ja LML:n jäsen. Michael on edustanut kirkkoaan monissa LML:n kokouksissa ympäri maailmaa.

Pyrkimyksenä saada kirkon virsikirjaan lisää paikallista musiikkia

Vaatimattoman näköinen, ulkopintakäsittelyä kaipaava, mutta sisätiloiltaan avara – lähes 170 neliömetrin − studiorakennus sijaitsee Koraputin kaupungissa, Odishan osavaltiossa.

Studiorakennuksen sisätilat on maalattu ja laatoitettu ja sinne on hankittu soittimia ja äänityslaitteita. Äänittämisen vaatima akustiikka kuitenkin pääosin puuttuu.

− Nyt TWR-Intia auttaa suunnittelussa, ja studio viimeisteltäneen lopulliseen toimintakuntoon tänä vuonna, Timo Reuhkala kertoo. Hän kävi hiljattain työmatkalla Intiassa Sansan varainhankinnan koordinaattori Erkki Salon kanssa. He tutustuivat myös mainittuun studioon.

− On hieno tavoite saada alueen kristillistä musiikillista osaamista enemmän esille ja samalla kehittää sitä. Pyrkimyksenä on, että lisää paikallista musiikkia pääsee kirkon virsikirjaan. Musiikkistudio palvelee paikallisia kirkon kuoroja ja gospel-artisteja, Reuhkala jatkaa.

Suunnitelmiin kuuluvat Reuhkalan mukaan myös musiikkikilpailut, joiden tarkoituksena on tehdä tunnetuksi alueen kykyjä ja vähän kansallisiakin. Saksalainen urkuri on nyt työskennellyt muutaman kuukauden studiotiloissa vapaaehtoisena ja pitänyt harjoituksia lähiseudun lapsille.

Katso video!

Kirjoitus on julkaistu myös Lähde-lehdessä 1/2018.