Hyppää sisältöön

TWR-Intia haluaa vahvistaa tv-työtä

Televisio-ohjelman kuvaukset Intiassa.

Toimittaja Anurag Gabriel ja avustava toimittaja Praise Daniel keskustelivat hindinkielisen Sinun toivosi -ohjelman kuvauksissa Bangaloressa helmikuun alussa. Kuva: Timo Reuhkala.

Sansan tukema hindinkielinen tv-ohjelma Sinun toivosi (Aapki Aashaa) jatkuu edelleen. Intiassa hiljattain käynyt kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala kertoo, että ohjelmaa tuottava TWR-Intia haluaisi lisää tv-ohjelmia, sillä televisiolla on suuri merkitys varsinkin Intian kaupungeissa.

Sinun toivosi -ohjelmaa on lähetetty Shubhsandesh-perhekanavalla vuodesta 2014. Shubhsandesh on kristillinen kaapelitelevisiokanava, joka näkyy laajalti Intian kaupungeissa.

– Television merkitys kasvaa nopeasti Intiassa, mutta haasteena on sirpaleisempi tilanne kuin esimerkiksi arabimaissa. Arabimaissa kaikki katsovat satelliittitelevisiota. Intiassa suuren kattavuuden saavuttaminen on paljon vaikeampaa, sillä ohjelmia lähetetään satelliittitelevisiossa, kaapelitelevisiossa ja tavallisilla, maanpäällisillä kanavilla, Timo Reuhkala tietää.

Hindin puhujia yli puoli miljardia

Kun Sinun toivosi -ohjelma alkoi, sitä teki Sansan projektityöntekijä, nykyinen seniorityöntekijä Amarjit Chugh. Nykyään ohjelmaa juontaa Rini Joshua. Toimittajana on hiljattain aloittanut luterilainen Anurag Gabriel.

Maanantai-iltaisin lähetettävän ohjelman kohderyhmänä ovat koulutetut hindinkieliset intialaiset. Hindi on maan virallinen kieli, jota puhuu äidinkielenään noin 260 miljoonaa ihmistä ja toisena kielenään hiukan enemmän. Hindin puhujia on erityisesti Intian pohjoisosissa.

Sinun toivosi -ohjelman lähetyksen aikana tv-ruudussa näkyy puhelinnumero, johon katsojat voivat soittaa keskustellakseen ja antaakseen palautetta. TWR-Intian tavoitteena on saada ohjelman kaikki jaksot myös YouTubeen.

Sinun toivosi -ohjelman nettisivut