Hyppää sisältöön

10-vuotias Seurakuntalainen.fi tarjoaa journalismia klassisen kristinuskon hengessä

Seurakuntalainen.fi:n ensimmäinen ja nykyinen päätoimittaja Kai Kortelainen ja Sari Savela.

Kristinuskoa ja hengellisyyttä käsittelevät asiat kiinnostavat yhä monia suomalaisia, tietävät Seurakuntalainen.fi:n ensimmäinen päätoimittaja Kai Kortelainen ja nykyinen päätoimittaja Sari Savela. Kuva: Sari Savela.

Useat kristilliset mediatalot yhdistivät voimansa kymmenen vuotta sitten. Seurakuntalainen.fi-uutissivustolla seurataan kristinuskoon liittyviä teemoja ja tarkastellaan yhteiskunnallisia aiheita kristillisten arvojen näkökulmasta. Seurakuntalainen.fi täyttää 10 vuotta lauantaina 1. helmikuuta.

– Seurakuntalainen on ensisijaisesti uutisverkkosivusto, mutta se tarjoaa myös muita kiinnostavia juttuja, kuten elämäntaitoon ja ihmissuhteisiin liittyviä artikkeleita, henkilöhaastatteluja, lähetystyöstä kertovia artikkeleita, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tapahtumia analysoivia tekstejä ja niin edelleen, kertoo Sari Savela, päätoimittaja kesäkuusta 2016.

Vuosien varrella Seurakuntalainen.fi on laajentunut ja kasvattanut suosiotaan. Medialähetys Sanansaattajista (Sansa) tuli julkaisuyhteistyökumppani vuonna 2012. Kumppanuuden myötä Sansa julkaisee sivustolla säännöllisesti lähetystyön uutisia sekä Juha Auvisen ja Eila Murphyn blogeja.

– Vuonna 2017 kävijämäärät kasvoivat jopa 40 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuonna kävijämäärä oli kaikkien aikojen suurin, lähes 615 000 ihmistä vieraili sivustolla, Sari Savela kertoo.

“Sitä seurataan ja siihen luotetaan”

Sari Savelan mukaan Seurakuntalainen.fi:n rooli on nykyään vielä tärkeämpi kuin 10 vuotta sitten:

– Sitä seurataan ja siihen luotetaan. On monia teemoja ja aiheita, joista muut mediat eivät kirjoita tai kirjoittavat vain tietystä näkökulmasta. Seurakuntalainen täydentää sitä aukkoa, joka sekulaareilta medioilta jää.

Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen oli Seurakuntalainen.fi:n ensimmäinen päätoimittaja. Hän iloitsee ja on vähän ylpeäkin siitä, että uutissivusto on noussut yhdeksi johtavista ja monipuolisimmista kristinuskoon pureutuvista medioista.

– Laajapohjaisen verkkomedian perustaminen vuosikymmen sitten oli viisas ratkaisu. Median murros on osoittanut, että alati kehittyvät digisisällöt ovat tulleet jäädäkseen.

Seurakuntalainen.fi-sivuston kustantajat ovat Perussanoma Oy ja Radio Dei. Julkaisuyhteistyökumppaneita ovat Aikamedia Oy, IRR-TV, Kustannus Oy Uusi Tie, Medialähetys Sanansaattajat ja Päivä Oy. Lisäksi yhteistyöverkostossa on neljä järjestökumppania: Lähetysyhdistys Kylväjä, Open Doors, Parempi avioliitto ry ja Suomen Pipliaseura.

Vieraile Seurakuntalainen.fi-sivustolla