Hyppää sisältöön

Älä pelkää – Raamattu rohkaisee

Avonainen Raamattu, kännykkä ja kuulokkeet.

Maksuttomassa Rkk-mobiilisovelluksessa riittää kuunneltavaa noin 600 tunniksi. Kuva: Sami Heinomo.

Koronaviruksen sulkiessa maan ja ihmiset koteihinsa tajuamme, kuinka haavoittuvia olemme. Korona ei ole vain kiinalainen virus; se on yhteinen. Virus ei valikoi, kehen se iskee, vaan me kaikki olemme sille potentiaalisia kohteita.

Meillä on tietoa siitä, missä ja miten koronavirus voi tarttua: ensisijaisesti pisaratartuntana mutta myös kosketuksen kautta pinnoilta. Tämä saattaa aiheuttaa pelkoa. Me kristityt voimme kuitenkin valita, annammeko vallan pelolle vai uskolle. Jumala johdattaa meidät pelottavienkin asioiden ja aikojen läpi, kunhan valitsemme uskoa Häneen.

Rkk-nettisivuilla käynti on lisääntynyt

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma (Rkk) radiossa ja mobiilisovelluksena on monen pelastus erityisesti nyt, kun yhteiset kokoontumiset on peruttu. Media onkin saanut aiempaa suuremman osan ihmisten arjesta, kun oikeaa tietoa on saatava ja jostain on löydettävä toivoa jaksaakseen.

− Kun iso osa perusturvallisuutta on useilla ihmisillä Suomessakin järkkynyt, on tärkeää löytää turva peruskalliosta, kaiken Luojasta. Jumala Sanassaan kertoo, kuinka voimme turvata Häneen nyt ja aina. ”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret.” 5 Moos.33:27a. Tähän tarpeeseen Raamattu kannesta kanteen -ohjelma vastaa opettamalla Raamattua meille kaikille, vakuuttaa Rkk-toimittaja Elina Karonen.

Koronapandemia on lisännyt Rkk-nettisivuilla käyntiä ja ohjelmien kuuntelua netissä. Viikossa kuuntelijoita on noin 2000. Eniten nettisivuilla käydään tietokoneella ja älykännyköillä, ja kävijöistä hieman yli puolet on miehiä.

Rkk-mobiilisovelluksella oli vuoden 2019 lopussa yli 21 000 aktiivikäyttäjää. Radio Deissä Rkk-ohjelmalla on päivittäin noin 25 000 kuuntelijaa.

Kuuntelijapalautetta tulee ulkomailta asti

Muun muassa tällaista palautetta Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kuuntelijat ovat antaneet:

− Arki-illan tärkeä rituaali, rauhoittaa.

− Kun on vaikeaa, niin Raamatusta löytyy elämän tilanteisiin lohdutusta. Ihmeellinen kirja, aina löytyy uutta.

− Sanan julistusta tarvitaan, vaikkei kriisiaikoja maassa ole, mutta tietysti tällaisena aikana kuuntelee herkemmällä korvalla.

Sansan sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli kutsuu mukaan Raamattu kannesta kanteen -ohjelman ystäväjoukkoon:

− Yhdessä voimme vaikuttaa siihen, että yhä useampi saa elämäänsä pysyviä rakennusaineksia. Iloitsen kaikesta palautteesta, jota olemme saaneet ohjelmasta viime aikoina. Kun nettipalveluun tuli pieni katko, sain heti Ranskastakin viestin, että laittakaa palvelu kuntoon. Ohjelma on tärkeä monelle. Jumalan sana ravitsee ja tuo lohtua, Marja Soikkeli kertoo. Liity ystävärenkaaseen, jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa sähköpostiisi uutiskirjeen, joka pitää sinut ajan tasalla Raamattu kannesta kanteen -ohjelman ja tiimin kuulumisista.