Hyppää sisältöön

Domini Life on virtuaalinen itkumuuri ja oikopolku uutisiin

Kännykässä näkyy Domini Life -sovellus.

Mervi Viuhkon mukaan Domini Life on ennen kaikkea rukoussovellus. Se on kuin "virtuaalinen rukouspiiri", jossa on tuhansia ihmisiä mukana. Kuva: Sansa.

− Domini Life on ennen kaikkea rukoussovellus. Missä tahansa henkilö onkin, hän pystyy anonyymisti rukoilemaan toisen jättämien rukousaiheiden puolesta. Se on kuin virtuaalinen rukouspiiri, jossa on tuhansia ihmisiä mukana, kuvailee Domini Life -sovelluksen “äiti”, viestintäjohtaja Mervi Viuhko.

Jo 5-vuotias Domini Life on Sansan ja Kansan Raamattuseuran yhdessä kehittämä mobiilisovellus. Suomen kielen lisäksi sovellusta voi käyttää myös ruotsin-, viron-, ja englanninkielisenä. Arabiaksi on jo demoversio, ja suunnitelmissa on myös swahilinkielinen versio.

− Sovelluksessa voi klikata sydäntä merkiksi, että on rukoillut aiheen puolesta. Olemme saaneet palautetta, että on voimaannuttavaa, kun ihminen näkee, että oman aiheen puolesta on rukoillut vaikka 25 ihmistä. Se antaa turvaa ja vahvistusta omassa, ehkä kipeässäkin asiassa, Mervi Viuhko kertoo.

− Muistan sellaisenkin viehättävän palautteen, kuinka eräs henkilö koki sovelluksen virtuaalisena itkumuurina. Hän on Israelissa käynyt, ja oman rukousaiheen jättäminen Itkumuurille on ollut hänelle merkityksellistä. Nyt hän saa kokea saman virtuaalisessa muodossa; ikään kuin laittaa muurin aukkoon omia aiheita ja jo se keventää omaa taakkaa.

Mervi Viuhkon mukaan sovelluksen kautta voi kätevästi sitoutua muutamaksi viikoksi rukoilemaan tiettyjen ihmisten puolesta. Omat rukousaiheet näkyvät vain omalta kännykältä, eikä niistä kerätä tietoa minnekään.

Dominin Lifessa voi lukea, katsoa ja kuunnella

Domini Life on paljon muutakin kuin rukoussovellus. Etusivulla on luettavissa Päivän Sana ja katsottavissa päivän video. Info-osiossa on oikopolkuja esimerkiksi virsikirjaan tai Hengelliseen laulukirjaan. Sovelluksesta käsin voi kuunnella myös Jukka Norvannon Raamattu kannesta kanteen -opetuksia.

Mediat-osiossa on 23 kristillisen median uutisvirtaa reaaliaikaisesti. Edustettuina ovat esimerkiksi Kotimaa24, Seurakuntalainen, Open Doors, Sansa ja muutama muu lähetysjärjestö. Virrassa on myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sekä ortodoksisen ja katolisen kirkon uutisia.

Leena Saukkonen