Hyppää sisältöön

Evankelista: Raamattu kannesta kanteen oli lääkettä

René Laulajainen

Pitkän linjan laulaja-evankelista René Laulajainen kertoo, että Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasta on tullut hänelle elämäntapa. Useimmiten hän kuuntelee ohjelmaa Radio Deistä aamulla. Kuva: www.reneproduction.com.

– Kun olin sairaalassa, monta kertaa odotin, että tulee ilta ja pääsen kuuntelemaan kaikessa rauhassa Jukka Norvannon ohjelmaa. Alkoi tuttu tunnari, ja se oli mulle lääkettä, kertoo laulaja-evankelista René Laulajainen Raamattu kannesta kanteen -ohjelman merkityksestä vaikeassa elämänvaiheessaan.

Nykyään Ruotsissa asuva René Laulajainen on kuunnellut Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa Radio Deistä säännöllisesti kymmenisen vuotta. Hän kuuntelee sitä nettiradion kautta myös evankeliointimatkoillaan Aasiassa.

– Siitä on tullut elämäntapa. Harva ohjelma on jäänyt kuuntelematta. Olen kuunnellut aina radiosta, en pelkästään Suomessa ja Ruotsissa vaan jopa maailmalla, esimerkiksi kuukausi sitten Indonesiassa.

Sansan syyskeräyksellä kerätään varoja Raamattu kannesta kanteen -ohjelman radiointikulujen kattamiseksi. Radiointi maksaa Sansalle vuodessa noin 170 000 euroa. Osa syyskeräyksen tuotosta käytetään SAT-7:n satelliittitelevisiotyöhön ja erityisesti raamatunopetusohjelmien tuotantoon.

Opetus tulee kohti ja koskettaa

Yli 40 vuotta evankelioimassa kiertänyt ja lukemattomissa hengellisissä tilaisuuksissa istunut René Laulajainen myöntää, että vapaa-ajalla hän ei useinkaan jaksa kuunnella saarnoja.

– Poikkeus on Jukka Norvanto. Ei tule oloa, että hän saarnaisi puhujapöntöstä, vaan hän juttelee mulle. Se tulee kohti ja koskettaa. Siinä on henkilökohtaisen kokemuksen tunne, ihan kuin hän olisi itse käynyt läpi niitä asioita, René Laulajainen pohtii.

Raamattu kannesta kanteen -opettaja Jukka Norvanto työskentelee nykyään Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina. Elina Tuohisto-Kokon toimittamalla ohjelmalla on lähes 200 000 viikkokuuntelijaa Radio Dein ja Järviradion kuuluvuusalueilla sekä Ruotsissa ja Norjassa.

Raamattuopetuksia voi kuunnella myös netistä ja mobiilisovelluksina iPhone-, Android– ja Windows 8.0 -laitteilla. Joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kuultavat teemaluennot löytyvät Soundcloudista.

Kuuntele Renéä ja osallistu keräykseen!