Hyppää sisältöön

Jarno Tepora on palvellut huikeat 40 vuotta Sansan hallituksessa

Siviilioikeuden emeritusprofessori Jarno Tepora.

− Media on erinomainen keino välittää evankeliumi kaikille kansoille ja erityisesti saavuttamattomille kansoille. Tämän vuoksi täytyy herkästi seurata media-alan kehitystä, jotta pysytään ajan hermolla, Jarno Tepora muistuttaa.

Siviilioikeuden emeritusprofessori Jarno Tepora on toiminut Medialähetys Sanansaattajien hallituksessa vuodet 1981−2020. Nyt on aika luovuttaa vastuullinen vapaaehtoistehtävä ja näköalapaikka eteenpäin.

Vantaalainen Jarno Tepora tutustui lähemmin Sansaan elokuussa 1979, kun hän perheineen osallistui pohjoismaisille radiolähetyspäiville Juvalla. Sen jälkeen Sansan perustaja ja lähetysjohtaja Per-Olof Malk kutsui juristin mukaan työstämään yhdistyksen sääntöuudistusta. Vuonna 1981 tie vei hallitukseen ja muutama vuosi myöhemmin sen puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuus on jatkunut tähän päivään asti.

− Hallituksessa toimimisen olen kokenut merkitykselliseksi, koska olen voinut olla mukana maailmanlaajuisessa evankelioinnissa. Jeesus on sovittanut syntimme ja ylösnousemuksellaan avannut meille pääsyn iankaikkiseen elämään, mistä on kerrottava kaikille kansoille. Tämä on ihmeellinen ja luovuttamaton asia, joka on motivoinut ja myös sitouttanut tähän tehtävään.

Hallitustyöskentely on ollut Jarno Teporan mukaan enimmäkseen asiallista. Joskus on kuitenkin vaadittu paljon aikaa ratkaisun aikaansaamiseksi.

− On ollut hyvin poikkeuksellista, että hallituksessa olisi jouduttu äänestämällä hakemaan ratkaisua. Yleensä on päästy vaikeissakin asioissa neuvottelutulokseen. Kiitän hallituksen jäseniä ja esittelijöitä hyvästä yhteistyöstä ja tarvittavasta kärsivällisyydestä.

Iloisia muistoja Karkun kesäpäiviltä

Vuosiin ja vuosikymmeniin on mahtunut vaikeitakin vaiheita, jotka useimmiten ovat liittyneet henkilökysymyksiin tai talouteen.

− Henkilökysymykset ovat vaikeimpia, koska ne koskettavat syvältä ihmisen minuutta ja läheissuhteita. Näissä tapauksissa rukous ja kaikkitietävän Jumalan johdatus tulevat lähelle. Järjestö tarvitsee uskollisia esirukoilijoita, ystäviä, jotka luottavat Jumalan johdatukseen ja joita elävöittää evankeliumin sana. Suuri kiitos teille, uskolliset ystävät Herran työssä.

Hallituksen jäsenet pääsevät ajoittain kansainvälisiin kokouksiin ja tapaamaan Sansan ulkomaisia kumppaneita. Jarno Teporan mieleen ovat jääneet erityisesti TWR:n (Trans World Radio) 30-vuotisjuhla Monacossa vuonna 1984 sekä pohjoismaisten lähetysjärjestöjen tapaaminen Norjan Kristiansandissa.

− Nämä tapahtumat väkevällä tavalla rohkaisivat ja liittivät minut ja meidät Sansana suureen lähetysperheeseen, joka haluaa käyttää median keinoja evankeliumin sanoman levittämiseen.

− Olen myös iloinnut perheeni kanssa erityisesti Sansan kesäpäivistä Karkun opistolla 1980-luvulla. Päivät kokosivat paljon lapsiperheitä ja kuorolaisia – oli iloista yhdessäoloa ja elämää Sanan ja lähetysmaailman äärellä.

Ristin teologia on keskiössä

− Koen kiitollisuutta lukuisista ystävistä, joiden kanssa olen saanut työskennellä yhteisen päämäärän hyväksi. Myöskään ei tule unohtaa vaimoni Elisabetin tukea, kun olen kymmeniä kertoja suunnannut matkani Hyvinkäälle Sansan hallituksen kokouksiin taikka muihin tapahtumiin.

Entä mitä Jarno Tepora haluaisi jättää “perintönä” tuleville hallituksen jäsenille?

− Hallitus vastaa ensisijaisesti lähetysjärjestön strategiasta ja strategiaan liittyvistä valinnoista. Tärkeintä on säilyttää keskiössä julistettavan evankeliumin sisältö, ristin teologia. Sitoudutaan julistuksessa Raamatun sanaan, Jeesuksen sovitus- ja lunastustyöhön maailman puolesta syntien anteeksisaamiseksi.

− Media on erinomainen keino välittää evankeliumi kaikille kansoille ja erityisesti saavuttamattomille kansoille. Tämän vuoksi täytyy herkästi seurata media-alan kehitystä, jotta pysytään ajan hermolla, hän muistuttaa.

Sansa kiittää ja toivottaa Jumalan jatkuvaa siunausta Jarno Teporalle!

Haastattelu on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 4/2020.