Hyppää sisältöön

Jo lähes 500 suomalaista käyttää Domini Life -mobiilisovellusta päivittäin

maahanmuuttajat ja Domini Life

Myös moni Suomessa asuva maahanmuuttaja on löytänyt Domini Lifen. Aluepäällikkö Arja Savuoja (kuvassa) kertoo, että sovellus auttaa heitä suomen opiskelussa. Kuva: Teija Turunen.

Joulukuussa julkaistulla Domini Life -älypuhelinsovelluksella on tällä hetkellä lähes 4400 käyttäjää kymmenessä maassa. Päivittäin sovellusta käyttää lähemmäs 500 ihmistä. Keskimääräinen istunto kestää vajaat 6,5 minuuttia.

– Viimeisen viikon aikana on ollut 1500 eri käyttäjää. Voisin ajatella heidän käyttävän sovellusta keskimäärin muutamana päivänä viikossa. Lisäksi on todella ahkeria “kovan luokan kävijöitä”. Olemme saaneet paljon kannustavaa palautetta ja hyviä kehitysideoita, iloitsee Domini Life -hankkeen vetäjä, verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko.

Domini Lifen ladanneista yli 85 prosenttia on niin sanottuja palaavia käyttäjiä, eli he ovat käyttäneet sovellusta useamman kerran. Sovellus on ladattavissa maksutta Android- ja iOS-laitteille. Eniten käyttäjiä on Anroid-puhelimilla.

Rukousosio kiinnostaa eniten

Ylivoimaisesti suosituin sisältökokonaisuus on rukousosio. Siellä voi jättää omia esirukouspyyntöjä ja rukoilla toisten jättämien aiheiden puolesta. Oman rukousohjelman ja rukousmuistutuksen asettaminen puhelimeen on myös erittäin suosittua.

Uutisosiossa voi seurata kristillisten medioiden uutisvirtaa kätevästi yhdestä paikasta. Otsikkoa klikkaamalla pääsee lukemaan koko uutisen ja siirtymään julkaisijan omille verkkosivuille. Uutiset toimivat myös rukousaiheina.

Matkalla-osiossa saa tietoa järjestöjen työstä maailmalla. Voimasanoja-osio tarjoaa Raamatun jakeen joka päivälle. Eräs käyttäjä kommentoi:

– Rukousosio, johon saa laittaa muistiin omat henkilöt ja yhteisöt, on erityisen hyvä. Rukous ikään kuin lähtee Jumalalle. Kun ilmestyy “kiitos rukouksesta”, tulee tunne, kuinka Jumala kiittää rukouksesta. Tämä antaa valtavan ilon ja innon rukoilla taas huomenna ja kuvastaa loistavasti rukouksen tärkeyttä! Kiitos, olen saanut ilon ja innon rukoukseen!

Domini Life opettaa suomea maahanmuuttajille

Myös monet Suomessa asuvat maahanmuuttajat ovat löytäneet Domini Lifen. He kertovat, että sovellus auttaa opiskelemaan suomen kieltä mielekkäällä tavalla.

– Jatkamme Domini Lifen tunnetuksi tekemistä. Kehitämme sitä käyttäjäpalautteiden perusteella entistä paremmin palvelevaksi ja yhteyttä rakentavaksi. Teemme parhaillaan myös englanninkielistä demoversiota, Mervi Viuhko kertoo.

Suomalainen mobiilisovellus on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla. Helsingissä pidettiin tammikuussa mobiilisovelluksiin liittyvä työpajapäivä Luterilaisen maailmanliiton työntekijöiden kanssa. Maaliskuussa sovellusta esitellään Maailman lähetyskonferenssissa Tansanian Arushassa.

– Myös muista kieliversioista on käyty alustavia keskusteluja. Tämä vaatii varoja, joten kiitos, jos voit rukoilla rahoituksen löytymisen puolesta, Mervi Viuhko pyytää.

2.12.2017 julkaistu Domini Life on Sansan ja Kansan Raamattuseuran yhteinen hanke. Projektitiimissä ovat mukana myös Kirkon lähetystyön keskus, TietoPiiri sekä Suomen lähetysneuvoston alainen nuorten aikuisten lähetystyön edistämisen työryhmä, NALE. Tekninen toteuttaja on Valu Digital Oy. Hanke on saanut Kirkon Mediasäätiön tukea.

Domini Life on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille nettisivulta domini.life tai sovelluskaupoista.