Hyppää sisältöön

Kuopion Medialähetyspäivillä 23.–25. elokuuta rukoillaan rauhan puolesta

Medialähetyskukko kiekuu Kuopion kaupungin yllä.

Sansan valtakunnallista kesäjuhlaa, Medialähetyspäiviä, vietetään Kuopion Kallaveden kirkossa 23.–25.8.2024. Kuva: Wille Markkanen. Kuvamuokkaus: Sami Heinomo.

Rauhan teema on vahvasti läsnä Medialähetyspäivillä Kuopiossa. Sansan valtakunnallinen kesätapahtuma järjestetään 23.–25.8.2024 Kallaveden kirkossa, yhdessä Kallaveden seurakunnan kanssa.

Perjantai-iltapäivänä tutkimusprofessori Antti Pentikäinen puhuu rauhan kysymyksistä globaalissa kontekstissa. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten säilyttää rauha sydämessä ja levittää rauhaa myös omassa ympäristössä. Illan konsertissa musisoivat Big Hand Trio eli Urkki Niemi yhtyeineen sekä MGTH Reunion eli Mikko Goes To Heaven.

Medialähetyspäivien ulkomaisia puhujavieraita ovat kansainvälisen Toivoa naisille -työn johtaja Susie Pek Brasiliasta, Trans World Radio Intian johtaja Dipendra Halder, Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimen UELCI:n pääsihteeri Joshua Peters sekä persiankielistä tv-työtä tekevä Nazanin Ashari. Heitä kuullaan erityisesti lauantaina.

Lauantaina pohditaan myös mm., kuinka jokainen voi toteuttaa lähetyskäskyä omalta paikaltaan. Musiikkia tarjoilevat Jarkko Maukonen Houseband ja illan kiitosjuhlassa Nina Åström.

Nuorten etkot ja Juhani Tikkasen trubaduurikeikka kuullaan jo torstaina. Sunnuntain juhlamessussa saarnaa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

Luvassa uutta lastenmusiikkia

Alakouluikäisille ja sitä nuoremmille on omaa ohjelmaa lauantaina. Lastenohjelmassa voi mm. pujahtaa tarinatelttaan tai lennättää lähetyskentälle. Myös musiikkia on luvassa:

− Jo ennen juhlia lapset saavat osallistua laulujen tekoon kirjoittamalla oman runon tai laulunsanat. Muusikkotaiteilija säveltää runoista lauluja, jotka esitetään lastenohjelman päätöshetkessä. Sanoituksia voi lähettää kesäkuun loppuun mennessä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta sansa.fi/mlp24/lasten-runot, kertoo Kallaveden seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja, lähetyssihteeri Katri Heikkinen.

− Kotimaisilta ja ulkomaisilta vierailta saamme tuoreita kuulumisia ja tarinoita siitä, miten lähetys toimii median keinoin meillä ja maailmalla. Tapahtuman helmenä ovat myös korkeatasoiset musiikkiartistit. Lisäksi paikan päällä on jotain, mitä ei ole koskaan ennen nähty − savolainen medialähetyskukko, kertoo Medialähetyspäiviä tänä vuonna luotsaava Sansan lähetystyöntekijä Roy Rissanen.

Medialähetyspäiviä voi seurata myös suoran nettilähetyksen välityksellä osoitteessa sansa.fi/mpl24. Osa tilaisuuksista kuullaan Radio Deistä sunnuntaina 25.8.

Katso koko ohjelma!